[VtES] Game reports

Moderator: Moderators

Resurrection

Post by Resurrection »

Dawngreeter wrote:Pa ono, svako ima neki nacin da efikasno izadje na kraj sa njim. Ne bi bili u finalu da nije tako. Ja imam Intercept (znas kako je sjajno kad jedan vampir ima staticki intercept +3... :D ), ti i Brujah imate redirect (a Brujah ima i Bum's Rusheve), jedino mozda Boca ima malo veci problem. Ruku na srce, meni treba pola partije da izgradim taj Inrecpt, al' sta je tu je.
Ako mu se dozvoli da izvuce improvised Flame Throwere svi cemo imati problem ali opet mozemo da vadimo vampire iz torpora jedan drugom.
Naravno da ga necemo svi saleteti ako bude normalno igrao ali ako izvuce Pulse of the Canalie ili 4 vampira motracemo da ga suzbijamo ali samo do vracanja balansa - kao sto cem to da radimo bilo kome drugom :D
Kad bi Boca izglasao Anathemu tada ne bi smeo ni da pomislja na Comu sto znatno olaksava stvar sa kombatima.
Generalno, !Malk nije problem samo treba da na vreme uocimo kad postane pretnja i da ga spustimo.

Odakle Brujama bleed bounce?!
Last edited by Resurrection on Wed Jun 14, 2006 10:15 pm, edited 1 time in total.
Rover

Post by Rover »

uuuuu zavera protiv ludaka......ovaj turnir vec pocinje i da ima pricu :lol: :lol: :lol:
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
Resurrection

Post by Resurrection »

Pa kad smara :D
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Resurrection wrote:Ako mu se dozvoli da izvuce improvised Flame Throwere svi cemo imati problem
Pitaj Tzimisce-a kolko sam se usrao od improvised flame thrower-a :lol:
Resurrection wrote:Odakle Brujama bleed bounce?!
Eeeee, to je vec drzavna tajna ;)
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Boli me Rötschreck :x
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Jedino Rotshreck i Coma jesu problem. Samo, sto se mene tice, Improvised Flamethrower nije osnova za Rotshreck 8)
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Improvised Flamethrower nije osnova za Rotshreck
Ne razumem?

Coma je gej.
Vampira sa 3 blooda koji je odigra zavrsi u torporu. Skupo.
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Strike: destroy equipment with first strike
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Rötschreck se resolvuje pre tog strajka tako da si u torporu a on moze da nastavi da polira cev Flame Throwera jer ga nisi unistio.

Redosled rezolucije:
1. Strike: Combat Ends
2. Dodge
3. First strike
4. Regular strike

Rötschreck je, u principu S:CE sa master kartom tako da se resolvuje kad i ostali S:CE-ovi sa dodatnim efektom slanja u torpor po zavrsetku kombata.
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Hm. Ovo je zanimljivo. Ajde da vidimo sta ce thikning hats da kazu.

Rotshreck se resolve-uje pre First Strike efekta, da. Medjutim, rotshreck kaze da se resolve-uje samo u slucaju kada Strike treba da nanese aggravating damage. Znaci, bez obzira sto ti odigras Rotshreck, ja i dalje mogu da izaberem moj Strike pre nego sto odem u Torpor.

E sada. Moj strike kaze da tvoj strike nece moci da se izvrsi. Znaci da ti ne mozes da napravis aggravating damage, koji Rotshreck zahteva da uradis. Efektivno, moj strike kaze da se tvoj strike nece odigrati. Moje rezonovanje kaze da to znaci da se ni Rotshreck nece resolve-ovati jer ne postoje uslovi.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Laza udje u kombat sa Boy Toy koji i Flame thrower.

Laza igra Torn signpost (strength mu je 5)
Laza udara sa pushing the limits (strength 8)
Laza igra Bone spur (8 agg damage)
Boy toy kaze @agg+ Rötschreck i kaze "Uf, sto je vruce ovdeee. Potpisacu ti se na kovceg kad dodjem da te dijablerisem 8) "

Rötschreck-a boli penis sto je Boy Toy je mogao biti spaljen ili da li je Laza odigrao skin of Night pa je imun na agg damage.
Rötschreck-a boli penis za sve. On se PRVI resoluje.

Can Rötschreck...?
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

U tvom navedenom primeru sa boy toy i lazom, da, rostrek radi. Ali u griterovom primeru je pitanje. Stvarno, sta ako moj strike je first strike koji ti unistava oruzje? Efektivno ti nisi napravio damage koji treba da izazove rostrek, iako se rostrek realizuje pre svega toga. moje rezonovanje - otisao sam u torpor, ali ode ti flametrower jer sam ti ga slupao dok sma bio uplasen :)
I ako mi neko ne pokaze nigde napismeno da ce rostrek raditi u ovoj situaciji, ja kazem da nece i da se flamethrover unistava.

EDIT:
Grrr, sada citam onaj sajt. Rostrek radi kada ti zelis da naneses makar jedan poen agravated ddmg. E sada da li ce taj poen da uspe ili ne, vise ga ne zanima. Drugim recima mozes da probas da mu unistis pusku ali od toga nista biti nece - jer ce se rostrek realizovati prvi, a validno je igran jer je protivnik MOGAO da te rani...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Resurrection

Post by Resurrection »

Upravo tako.

Rötschreck
Type: Master
Master: out-of-turn. Frenzy.
Put this card on a vampire when an opposing minion attempts to inflict aggravated damage on him or her, whether the damage would be successfully inflicted or not. Combat ends. This vampire is tapped and sent to torpor. This vampire does not untap as normal. During this vampire's next untap phase, burn this card.

Isto kao sa regularnim S:CE : Ko je sta kome mogao da uradi je nebitno jer se kombat zavrsio. Kombat se zavrsio i strajk za unistenje oruzja se ni ne resolvuje.

(e sad lepo nek moderator preseli prethodnih par postova na temu o pravilima da ovu ne kaljamo :D )
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ali ovde ne govorimo o tome da ce damage biti ili nece biti successfully inflicted nego o tome da ga nece ni biti. Strike koji dealuje aggravatign damage nikada se nece ni desiti. Ne kazem da sam 100% u pravu, samo kazem da tvoj primer nije aplikativan na stvar o kojoj pricam.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Ae 'vako:

Rötschreck
Type: Master
Master: out-of-turn. Frenzy.
Put this card on a vampire when an opposing minion attempts to inflict aggravated damage on him or her, whether the damage would be successfully inflicted or not. Combat ends. This vampire is tapped and sent to torpor. This vampire does not untap as normal. During this vampire's next untap phase, burn this card.

I da, dmga niakd nece ni biti zato sto se kombat zavrsio zbog Rötschrecka.

Ja ti kazem da 100% nisi u pravu a ja vise nemam nameru da se brukam po white-wolfovom forumu glupim pitanjima (pogotovo 37. put za Rötschreckp) nego ti to tamo lepo pitaj pa da se pokaze da nisi u pravu :D

Mozda te buni to sa 1st strikeom ali 1st strike se ne resolvuje odmah cim ga digras pa protivnik ne moze da odigra nista ako ga tvoj 1st onemogucava, nego svi lepo odaberu svoje strikeove pa se resolvuju po vec odredjenom redosledu.
Resurrection

Post by Resurrection »

C'mon, say it! Say it! 8) To mi je jedini izvor samopouzdanja :roll: :D
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Dakle, hoce li neki report sa tih finala? Jeste da sam bio tamo, ali nisam bas pazio sta je bilo posto sam ja ispao...

I da se nekako organizujemo za jos jedan turnir...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Resurrection

Post by Resurrection »

Mrzi me. Svorio me Vlada mnogo losom igrom.
Sto se tice narednih turnira kad nesto organizujete zovite. Ja vise neman nameru da cimam ljude i na kraju se pojavi nas 8.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Sta da ti kazem, dacu sve od sebe da na sledeci pozovem sve koje ja znam i da ja cimam ljude da oni dalje zovu ljude koje znaju. Koliko ima uopste igraca VtES u BG okolini?
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Finalna partija je bila jedna od najboljih VtES partija koje sam imao priliek da odigram. Osim samog kraja, zbog kojeg mi je potpuno jasno zasto se Nikica iznervirao. Vec sam nekoliko puta rekao i i dalje stojim uz to da igraci koji prestanu produktivno da igraju sjebavaju celu partiju. Jebiga.

Pretpostavljam da znam zasto se Vlada iznervirao pred kraj. Partija je bila jako duga i nasao se u situaciji da moze mene da napada (usput nista ne uradi jer mi je Una bila zid kroz koji ne moze da prodje niko) i ti da ga pojedes i tako da izgubi, ili da se brani od tebe i onda ja pojedem tebe pa njega i tako izgubi. Pa je rezignirano presao u rezim rada koji dovodi do najbrzeg kraja partije. Ako ti nesto znaci, zaista je malo verovatno da bi kraj partije drugacije izgledao u bilo kojoj varjanti posto sam Unu mogao da drzim untap-ovanu do preksutra. Al' dobro, jasno mi je da je ovo bilo frustrirajuce.

Kad malo prodje rasprodaja i Nikica se odljuti, ajd' da se dogovorimo za nekio lezerno VtES popodne/vece.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Hypodermic wrote:Sta da ti kazem, dacu sve od sebe da na sledeci pozovem sve koje ja znam i da ja cimam ljude da oni dalje zovu ljude koje znaju. Koliko ima uopste igraca VtES u BG okolini?
Bar 20ak ali se niko ne pojavljuje redovno niti mozes gartantovati da ce doci na turnire.
Konkretno me najvise smara sto ljudi nisu u stanju da kazu kad ce moci doci pa da se skupimo i odigramo partiju nego stalno moramo da ganjamo 5og ili se pojavi 7 igraca i nikad normalne partije.

Dawngreeter wrote:Finalna partija je bila jedna od najboljih VtES partija koje sam imao priliek da odigram. Osim samog kraja, zbog kojeg mi je potpuno jasno zasto se Nikica iznervirao. Vec sam nekoliko puta rekao i i dalje stojim uz to da igraci koji prestanu produktivno da igraju sjebavaju celu partiju. ****.
...
Ne bi mi smetalo da sam izgubio zato sto sam lose iskalkulisao/ zaglavio mi se dek jer je sranje/ imao bolje protivnike/ random cinjenice vezane za lose igranje s moje strane, nego me smorilo to sto sam izgubio zbog nezainteresovanosti drugih za igru iako sam dao sve od sebe i smatram da sam odlicno odigrao.
Kad bude vise ljudi na turniru ondak ce u finalu biti malo veci kvalitet zainteresovanih igraca i necemo imati ovakve situacije.
AnastasiaAdamov

Post by AnastasiaAdamov »

Resurrection wrote:
Improvised Flamethrower nije osnova za Rotshreck
Ne razumem?

Coma je gej.
Vampira sa 3 blooda koji je odigra zavrsi u torporu. Skupo.
Ma nije koma gej i je malo skupa ali na superiornoj dementaciji vampir kojega s tim spakuješ je neupotrebiv dva kruga bez Freak drivea, nego dečki šta vi nemate tamo normalne Flamethrovere ( e to je skupo)
Resurrection

Post by Resurrection »

To stoji ali radi se o tome da i vampir koji je bacio Komu cesto zavrsi prazan u torpotru a protivnik i nema kombat dek. I komirani vampir nije bas skroz neupotrebiv; jos uvek moze da igra Wake i Forced i da blokira/igra reakcije a za to vreme onaj prazni tak izlazi iz torpora i huntuje tako da su u istoj poziciji osim sto si bacio 4 blooda (+2 za vadjenje iz torpora) koje si mogao pametnije iskoristiti.

Lik koji igra !malkove ne dolazi na forum tako da cu ja da se potrudim da ti odgovarim na to pitanje: Imam(o) Flame throwere ali on koristi Improivised verziju jer je jeftinija i treba mu samo za Rötschreck a i u slucaji kad ga ne igra dobar je jer je ovde jako malo kombata na long range.[/b]
karo

Post by karo »

Resurrection wrote:To stoji ali radi se o tome da i vampir koji je bacio Komu cesto zavrsi prazan u torpotru a protivnik i nema kombat dek. I komirani vampir nije bas skroz neupotrebiv; jos uvek moze da igra Wake i Forced i da blokira/igra reakcije a za to vreme onaj prazni tak izlazi iz torpora i huntuje tako da su u istoj poziciji osim sto si bacio 4 blooda (+2 za vadjenje iz torpora) koje si mogao pametnije iskoristiti.
[/b]
hm ne bas vampir u torporu ne moze koristiti ni wakeove ni reakcije! :!:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ako imas dovoljn ovampire, mozes izvuci nekog vampira iz Torpora pre nego sto se potez zavrsi. Nije Torpor bas toliko strasna stvar.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

karo wrote:
Resurrection wrote:To stoji ali radi se o tome da i vampir koji je bacio Komu cesto zavrsi prazan u torpotru a protivnik i nema kombat dek. I komirani vampir nije bas skroz neupotrebiv; jos uvek moze da igra Wake i Forced i da blokira/igra reakcije a za to vreme onaj prazni tak izlazi iz torpora i huntuje tako da su u istoj poziciji osim sto si bacio 4 blooda (+2 za vadjenje iz torpora) koje si mogao pametnije iskoristiti.
[/b]
hm ne bas vampir u torporu ne moze koristiti ni wakeove ni reakcije! :!:
Podrazumevao sam da si odmah Komiranog vampira izvadio iz torpora. "...tako da su u istoj poziciji osim sto si bacio 4 blooda (+2 za vadjenje iz torpora) koje si mogao pametnije iskoristiti." Ko je lud ostaviti ga Boy Toy-u za dijableriju?!
AnastasiaAdamov

BOy Toy????

Tko još igra s Boy Toyom???
Dobro ja preferiram masnjake od vampira, ali nikada nisam igrala s njim.
Najmanji vampir s kojim igram je takodjer dvojcica Ohana zbog dominejta.
Najbolji malk su Hannibal, Korah, Marie Faucigny, Dolphin Black
Preferiram igrat malkaviane na politiku i bilo je partija kada sam nadglasavala i Ventrue.
Resurrection

Post by Resurrection »

Lik koji igra !Malkove igra sa kriptom:

2xBoy Toy
2xArtemis
2xDolphin Black
2xKite
2xRodolfo
General Perfidio Dios
The Coleonel

Boy Toy sluzi da zaradi Edge i pul u prvom/drugom krugu i eventualno dobije Auspex + Improvised Flame Thrower i sluzi za blokiranje Bum's Rusheva i kojekakvih (D) akcija, i naravno da dijablerise nekog preyovog vampira koji je zavrsio u torporu zbog Come.
Expendable vampir.
AnastasiaAdamov

U prvilu igram samo s vampirima koji imaju superiorni obfuscate.
U zadnje vrijeme eksperimentiram s raznim kombinacijama ali igram s:
Hannibal x2 cardinal
Korah x2 priscus
Marie Faucigny x2 Archbishop
Leandro x1 Inner Circle
Greger Anderssen x1 prince
Maris Streck x1 justicar
Rachel Brandywine x2 Prince
Virgil x1 bishop
Leandra svi mrze zbog abilitija koji kazeda svi metuzalemi pale jedan pool ako žele radit treansfer faze dok je on ready ( ne i ja). ukratko bleedam sve za jedan po rundi kad ga dignem. Svi su masnjaci (najmanji su Korah i Marie sedmice)

Svidja mi se Tremere Inner circle pa ga možda ubacim.
Deck treba zillah Valley sto je master koji kaze plati pet poola i stavi četiri na vampira u nekontroliranom području. igram na politike, a Kindred spirits se igra zbog dobivanja poola. Takodjer koristim politiku Honor the Elders koja kaze svi vampiri iznad sedam ( ne i sedam)dobivaju po blood bilo da su ready ili nekontrolirani.

Uskoro budem probala malkaviane na celeriti
Resurrection

Post by Resurrection »

Treba ti bar 10 Zillah's Valleya ako ga zelis u prvom handu.
Prevelik ti je kapacitet kripte.
Dok podignes 2 najmanja vampira treba ti 5,6 krugova. Do tad mozes da umres. Veliki vampiri se dizu samo kad mogu da rade 2,3 akcije po turnu (aka Freak drive, Mylan the goblin, Forced march...) inace su beskorisni jer kad zavrse u torpor us njima odu i svi glasovi pa ih je lako dijablerisati. Mada, opet, ne znam koju taktiku igras tako da je izlisno govoriti. Jedino ima smisla ako ides na Parity Shift.
AnastasiaAdamov

Nije strasno s veselim politikama kao Ancient influence( svi dobiju poola koliki im je najveci vampir pa pale 5 poola), godina srece, akcija Petra resonance (svi pokazu prvog vampira u kripti, onaj koji pokaze najveceg dobiva 3 poola od ong koji pokaze najmanjeg)
ukratko ima puno caka za igranje velikih vampira
Game of Malkav i Malkavian game su uvijek fora
karo

Post by karo »

dobro ja ne znam kako je kod vas no kod nas deckova sa 3-4 intercepta uvijek ima makar 2-3 tako da vađenje iz torpora i nije tako lako hehe
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

To je malo igranje onoga "znam deck koji moze da ubije tvoj deck," ne?

Naravno da sve moze da se interceptuje. I naravno da mogu da smislim nesto sto jebe nesto drugo. Eto, na primer, bas bih voleo da vidim da mi neko interceptuje moj Gangrel deck prilikom vadjenja iz torpora, lepo bi se proveo.

Kanda to nije bila poenta.
Image
AnastasiaAdamov

Ej Gangrel koliki ti je max intercept koji mozes nabacit?
To sleep: perchance to dream: ay, there's the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Pri kraju partije realno je da racunam na staticnih +4 Intercept (ako mi je bitno da budzim jednog vampira na visok Intercept), plus master koji tapujem za +1 Intercept po potezu, plus 8 +1 Intercept karata u deck-u.
Image
karo

Post by karo »

u osijeku ti je minimum ako praviš wall deck 8 intercepta jer ako se igra bleed ili politika ne budeš nikog ulovio sa 5 ili 6 intercepta

hehe u većini slučajeva moj intercept je haven uncovered
efikasan
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ovo nije wall deck, striktno gledano. Takodjer, mislim da vi imate pogled na igru koji je meni jako stran.
Image
PhantomLord

Post by PhantomLord »

Kako misliš? Kakav pogled na igru?
I know I'm going overboard, but I'm doing it with style... ^_^
karo

Post by karo »

tih i prijeteći??? :lol: :lol:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ono na sta je moj kolega mislio je da vas pristup igri dosta podseca na pristup... sta ja znam, Magicu?

Ovo samo predpostavljam, ali definitivno je da imamo razlicit pristup igri i razlicitu ideju igranja, i ja to osecam, samo ne mogu pravilno da formulisem. Kada bi odigrlai par partija zajedno verovanto bi tada mogao.

To vam je ono kao kada jedan ekipa koja dugo godina igra RPG samo izmedju sebe upozna drugu takvu ekipu...
Locked

Return to “Vampire: the Eternal Struggle CCG”