Strip knjižara u Beogradu

Moderator: Moderators

Locked
Mucous

Strip knjižara u Beogradu

Post by Mucous »

Evo ja sam veliki pokolnik stripova i kao mali sam uvijek čitao stripove na srpskohrvatskom, sve od Taličnog Toma, Asterix-a, Spiro-a i Gaston.

Kako već duže vremena kupujem stripove preko svojeg dilera, ali večinom su američki ili američki prevodi japanskih stripova.
Nabavio sam mali broj europskih stripova preko More Comicsa, a europski stripovi mi se najviše sviđaju što se tiče crteža i grafičke obrade.
Npr. sakupio sam čitave Keepers of the Maser(talijanski stip koji je izlazio u Heavy Metal-u).
Od nedavno sam počeo čitati i sakupljati europske stripove koji su prevedeni na hrvatski: Sillage, Tajna Povijest, Blacksad, Grunge Genetika.
Tako da sam primjetio kako su na srpski prevedeni također kvalitetni stripovi, ali postoje deseci naslova koje sam primjetio: Sky-Doll, Jaguar, Raptors, Tajna Povjest(više nastavaka prevedenih na srpski), te mnogi drugi kojima nisam zapamtio naslove.

Shvatio sam da mi se neda čekati da mi stignu narudžbe, a i siguran sam da u Beogradu ima neka dobra knjižara/re.
U svakom slučaju dolazim na skorašnji Confrontation turnir u Grifonu, pa bi me zanimalo gdje se nalazi takav dućan.
Hvala :)
Last edited by Mucous on Sun Nov 19, 2006 5:19 pm, edited 1 time in total.
Zekina banda

Post by Zekina banda »

U Knez Mihajlovoj, pri kraju, u knjizari Plato, mogu se naci kojekakvi stripovi, sto na srpskom, sto na engleskom jeziku. Postoje i dve specijalizovane radnje za stripove: jedna je u bloku 24 na NBGDu, a druka u trznom centru na Zelenom vencu. U specijalizovanim radnjama ima gomila starih stripova (od pre par drzava).
Image
Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Da, u Platou se moze kupiti vise-manje sve bitno sto je izlazilo kod nas u skorije vreme... I takodjer stripovi na engleskom, japanskom i francuskom.

Danas sam video da je izasao Sninkel. Legendarno ostvarenje. Sutra idem da ga kupim...

Keepers of Maser je zakon.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Mucous

Post by Mucous »

Vido sam neki stari topic o stripovima na ovom forumu davno prije, ali ga nisam uspio nači ovaj put. Ovime se želim ispričati moderatorima i adminima.

Dali je itko čitao neke od ovih mangi:
Battle Angel Alita - jedan od meni dražih stripova, a sad izlazi i druga serija imenom Last Order
Blame!
:?:

Več duže čekam engleski prijevod Blame!-a, jer sam bio primoran čitati internetske fansubove, a čitanje stripova na kompjuteru mi ubija 50% dojma stripa.
U međuvremenu sam naučio tehniku listanja stranica u ACDSee-u nožnim prstima, jer me jako zaboli glava nakon par sati vremena čitanja s ekrana, tako da sjedim udaljen od monitora i ljuljam se na stolici(što također nije zdravo za leđa i glavu ako se izgubi ravnoteža).

Uff, i definitivno ću trebati nekoga da me odvede do nekih od gore spomenutih dućana.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Evo ja cu, ako se ne nadje iko drugi... Mada za ove na NBGu ne znam ni sam gde su tacno, buduci da nikada nisam tamo bio, ali objasnice mi vec neko u medjuvremenu.

Ja sam zaista nedavno poceo da kupujem i da citam (ozbiljne) stripove, iako sam u kontaktu sa istima vec godinama (circa od pocetka veka).

Battle Angel Alita ne verujem da je citao iko na ovom forumu. Zar ne postoji i anima?

Inace stripovi na stranim jezicima se kod nas narucuju preko Platoa, koliko sam ja shvatio...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Genrealno se klonim Manga gluposti. Posto su univerzalno glupe. Jedino sam se za'ebo kod Hellsing-a, anime je bio sjajan pa sam prilikom neke RPG kupovine sa Amazona porucio i Manga varjantu. A joj kuku lele. Ono je kao guranje viljuske u oko, samo ne toliko zabavno.

Anime (ne menja se kroz padeze; anima znaci dusha) kao forma ume da bude od neke stvarne vrednosti - Ghost in the Shell u svim inkarnacijama, Ninja Scroll (iskljucivo i samo prvi!), Akira, Blood: the Last Vampire, Grave of the Fireflies (tezak ko crna zemlja, dva dana sam bio nenormalan kad sam ga odgledao) i tako dalje. Ima ih par za koje verujem da su stvarno dobri ali na mene nisu ostavili utisak (Cowboy Bebop). A ima ih i toliko glasno hvaljenih da je strasno koliko su u stvari sranje (Appleseed, Trigun).

No, opet se raspisah bez ikakve potrebe. Samo htedoh reci da je BLAME! zakon. Takodje se bavim iscekivanjem engleske verzije, ali sam zato prelistao u papirnoj formi nemacku verziju. naravno, ja ne znam ni rec nemackog tako da je prosto fascinantno koliko mi to sve nista nije znacilo. Mora da ce biti sjajan strip kad zaista nadjem nacin da ga procitam.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Mucous

Post by Mucous »

Battle Angel alita je u anime verziji four pound brown S***.

Za mange se varaš, jer si valjda mislio na one kvazi shoujo gluposti i leteče crte action... jer fakat nemam pojma koliko su večinom bolji od animea (ne navodeći one klasike koje si spomenuo), ali npr. Akira je puno bolja kao strip (čitavih 6 tomova od po 200+ str.) makar je "anima" vrhunac animacije postignut godinama prerano, a da ne pišem o muzici.
bla.. bla.. bla, enivej čitakj više dobrih mangi.

Što se tiče Blame!-a na engleskom budem ga zapržio, pa ga donesem u Grifon drugog i slobodno ga share-ajte naokolo.
meloras

Post by meloras »

Jesi li pokusao da odes do strip knjizare Alan Ford na novom Bgd-u?To je blizu buvljaka a imaju mnogo svacega.Ja sam tako jos kao klinac kupovao sve sto nikada nije i nece izlaziti kod nas (punishera na pr.)
Ina u city passage-u jedan strip shop ali je bulja jer ima tipa 3-4 stripa i to domaca i kostaju neku ogromnu sumu novca.
A mozes i da narucujes reko stripoteke iz Novog Sada sve sto te zanima (jer oni dosta poznatih stripova izdaju).
I za kraj,vidi u francuskom kulturnom centru i british councilu,znam da tamo imaju extra stripove na tim jezicima (u francuskom sam uzimao Krana-original)
boolet

lol

Post by boolet »

MMa faktor 4 i divlja magija su najludji stripovi koji se sada daju. A knjizara u BG-u koja prodaje sve stripove ali bas sve i stare i nove i polovne je ALAN FORD 011 134 758 ili http://www.alanford.co.yu
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Skroz ludi. Svaki put kad ga otvorim ne mogu da verujem da postoji.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Locked

Return to “Druženje”