Izraelska Vojska i D&D

Moderator: Moderators

Locked
Balder

Izraelska Vojska i D&D

Post by Balder »

Evo kakvo misljenje imaj Izraelsko Ministarstvo Odbrane prema FRP-ovcima:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 74,00.html

:)
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Baš me zanima kakav im je stav prema vojnicima koji se igraju sa figuricama :lol:
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Ko, jel' ja? wrote:Baš me zanima kakav im je stav prema vojnicima koji se igraju sa figuricama :lol:
Cuj pre jedno godinu-dve na imperijalnom forumu je neki lik pitao da li ima neko trenutno u Iraku da je poneo vojsku za Warhammer...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Shunka
Jožin z bažin

Re: Izraelska Vojska i D&D

Post by Shunka »

Balder wrote:Evo kakvo misljenje
Iz navedenog teksta da se primetiti da nije rec o njihovom misljenju ili predrasudama, vec u tome sto oko pola populacije u pitanju prema rezultatima psi-testova nije sposobna sa ozbiljnije i odgovornije vojne duznosti.
A, budimo iskreni, nije ni bar polovina nas.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ja sigurno ne bih D&D igracu dao vatreno oruzje u ruke.

EDIT: A tekst je, iance, skoro dve godine star.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Balder

Post by Balder »

Ali zato igracu Countera, Half-Life-a i slicnih igara treba dati oruzje u ruku :) Zar ne mislite da je to jos gore... Sta se desilo u Americi pod uticajem GTA igre.
A ko jos nije igrao Counter, HL, GTA i sl...

Ja iskreno nisam do sada cuo da je neko pod uticajem D&D-a izvukao noz i poceo da zrtvuje ortake iz odeljenja... Ne kazem da takvi, koji bi to uradili, ne postoje, ali ovo za GTA, Counter i slicno se nije samo jednom desilo...
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Balder wrote:Ali zato igracu Countera, Half-Life-a i slicnih igara treba dati oruzje u ruku :) Zar ne mislite da je to jos gore...
Ne. A ako verujes da jeste, onda sigurno takodje verujes da su Merilyn Manson i South Park izvor svog zla u zapadnom svetu.
Image
Balder

Post by Balder »

Hm... Znaci da su likovi koji igraju GTA normalniji od onih koji igraju D&D...
Mislim, igrao sam i ja Counter i GTA, ali mislim da igra u kojoj je cilj zgaziti ljude, ubijati brdo likova iz raznih vatrenih oruzija, nesto agresivnija od drustvene igre u kojoj uz upotrebu maste ljudi resavaju pre svega razne zagonetke i dobro se zabavljaju...
O Postalu necu ni da pricam... To je izuzetno zdrava igra... Preporucio bih je svima...

Ja kazem, da nikada nisam cuo za to da je neko ubio nekoga zbog D&D-a ili nekog drugog FRP-a... A za kompjuterske igre, postoji dosta raznih slucajeva...
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Nije to nista, ima i gorih igara. Sta reci recimo o Postalu? Ili o DEFCON-u?
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
Balder

Post by Balder »

Ne znam sta je DEFCON... A Postal pomenuh... To je vrhunac bolestina...
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Ja volim GTA i volim da idem naokolo i gazim i ubijam ljude. Šta je tu nenormalno?
Balder

Post by Balder »

Volim i ja GTA (sem San Andreas-a), igram i ja Counter... Poenta je u tome da se ne radi o grupi ljudi koja je nenormalna, vec i pojedincima koji su takvi bez obzira da li oni igraju D&D, Postal ili Nancy Drew...
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

(sem San Andreas-a)
Jel' to zato što je junak kojeg igraš crnac?
Balder

Post by Balder »

I have a right to remain silent...
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Balder wrote:Ne znam sta je DEFCON...
http://www.everybody-dies.com/

Da ne bude zablude, gorepomenuta igra je fantasticna, i uvek je rado igram kada mi treba nesto opustajuce.
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Balder wrote:Ali zato igracu Countera, Half-Life-a i slicnih igara treba dati oruzje u ruku :) Zar ne mislite da je to jos gore...
ako je neko psihopata, ne treba mu ni d&d ni counter strike ni gta da bi upotrebio oruzje u bilo kakve svrhe. ne znam, verovatno "parental advisory" i etiketa 18+ nije bez veze u upotrebi. mlad i nerazvijeni mozak je podlozan raznim uticajima a ako je josh i bez adekvatnog roditeljskog staranja, do k***a onda :) .
nego jesi li ti za 1 na 1 u counter strike-u? 1,5 ili 1,6?
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Promakao mi je razlog skretanja teme razgovora sa neadekvatnosti D&Dovaca za sluzbe koje zahtevaju odgovornost i sabranost na prisustvo homicidalnih manijaka medju njima...

Najzirazeniji (i u vecini slucajeva - jedini) efekat igara (i filmova) koje obiluju nasiljem je sto ljudi bivaju manje potreseni kada se susrecu sa takvim stvarima u stvarnom zivotu.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Balder

Post by Balder »

ako je neko psihopata, ne treba mu ni d&d ni counter strike ni gta da bi upotrebio oruzje u bilo kakve svrhe.
Bas ono sto sam napisao... Potpuno se slazem...
Da ne bude zablude, gorepomenuta igra je fantasticna, i uvek je rado igram kada mi treba nesto opustajuce.
Jao, pa znam sta je DEFCON... A sta je u toj igri bolesno?! :)
nego jesi li ti za 1 na 1 u counter strike-u? 1,5 ili 1,6?
lol ova recenica me podseti na jedan dogadjaj od pre par godina... Pricacu vam kad dodjem u klub... A sto se igranja tice... Sto da ne... :)
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Balder wrote:...Jao, pa znam sta je DEFCON... A sta je u toj igri bolesno?! :) ...
Ako pitas ne treba ti biti receno.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

bojan wrote:Ako pitas ne treba ti biti receno.
Kako je ovo bilo nadahnuto :)
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

lord warrior wrote:
Balder wrote:Ne znam sta je DEFCON...
http://www.everybody-dies.com/

DEFCON je apsolutno fenomenalna igra. Nevidjen zen, uz tihu ambijent muziku gledas kako neonski dijagrami iscrtavaju termonuklearne bombe koje padaju na sve strane.

U stvari, svaka igra koju je Introversion napravio je do jaja. UPLINK, DARWINIA, DEFCON... Ko je neku od ovih propustio, ne zna sta je dobra igra.
Image
novot

Post by novot »

No, de, de igrica je simpaticna (iako, ako se ne varam, Alfa rece da ume da bude bagovita). Sto se ideje sa neonskim grafikonima tice, sto mi je to nesto poznato :wink: Ili se varam da je film bio na jednom od FEST-ova ranih 80-ih??? A kompjuter se zvao kako: 1. Hal 9000, 2. Joshua ili 3.ZEN :?:
Awakened

Post by Awakened »

Dawngreeter wrote:Ja sigurno ne bih D&D igracu dao vatreno oruzje u ruke.
Svaki D&D igrac bi pre uzeo hladno oruzje ili eventualno bacac plamena 8)
Balder

Post by Balder »

Igrao sam Darwinia-u... Super je... Uplink mi se nije posebno svideo, a ovaj DEFCON sam jednom prilikom upalio, i zbog necega ga vrlo brzo iskljucio...
Awakened

Post by Awakened »

UPLINK je meni bio do jaja... Uopste, jako mi se svideo citav taj trip, iako kad se malo uhoda igra postaje suvise predvidljiva i gubi mnogo od pocetnog izazova... Al' DEFCON jos nisam video. Sta doprinosi igrivosti? Dinamika? Atmosfera? Nesto trece?
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Atmosfera je dobar deo uzitka u igri na slican nacin na koji je UPLINK atmosfera krucijalna za igru. Taj neki totalni minimalizam bas ume da uvuce coveka u igru.

No, ipak mislim da je unikatna dinamika ono sta nosi igru. Jedna partija moze da traje relativno kratko (mislim da za pola sata moze da se zavrsi), ako konstantno igras sa najvecim ubrzanjem. Ali partije od po nekoliko sati, pogotovo ako se igra sa drugim zivim igracima (ja jos nisam to probao, nazalost), moze da bude prilicno unikatno igracko iskustvo. Primera radi, u 'realnom' vremenu, mislim da termonuklearnoj raketi treba oko 20 minuta (vec u zavisnosti od udaljenosti mete) da se lansira i doleti do svoje mete. I sad ti gledas neonski displej, organizujes odbranu, silose konfigurises u defanzivni ili ofanzivni mod, saljes bombardere ili lovce, dok se polako iscrtavaju putanje raketa na sve strane. Ozbiljno, takav gameplay jos nije vidjen.

Najbolja fora je sto postoji cak i office mod koji omogucava da igru minimizujes u system tray, i obavestava te kada se vazne stvari dese, kao sto je lansiranje termonuklearnih projektila. A posto je igra u 'realnom' vremenu, imas sasvim dovoljno vremena da reagujes na bilo sta. Vrh.

I na kraju, vazan deo zanimljivosti igre odlazi na potpuno nepredvidivost i nemogucnost 'savrsene' partije. Ako se igra u vise od dva igraca, kada rakete krenu da lete na sve strane, jednostavni ne mozes nikako od svega da se odbranis, ili cak i da pretpostavis ko ce koga kako da gadja. Posle par partija covek se navikne da ne postoji 'playing to win' nego samo 'playing your best game', sto sa sobom nosi izvestan osecaj oslobodjenja od koncepta klasicne kompjuterske igre.
Image
Balder

Post by Balder »

UPLINK mi se nije svideo jer se sve vreme vrti jedno te isto... Kao sto ti rece (napisa), suvise predvidljivo...
DEFCON mi lici na Real Time produbljeni riziko, ali s obzirom da ga nisam igrao, necu da komentarisem...
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Awakened wrote:...Al' DEFCON jos nisam video. Sta doprinosi igrivosti? Dinamika? Atmosfera? Nesto trece?
Savrseno docarana atmosfera "Ja sam general zaduzen za gadjane nuklearkama drugih ljudi, sta ce da se desi kada pritisnem crveno dugme".
Drugim recima:
Image

Za one koji se secaju da su postojali Gorbacov i Regan, i da su pricali o smanjenju nuklearnog arsenala (sa tricavih 1800 bojevih glava na josh tricavijih 1000), za one koji se secaju Cernobila - jezivo iskustvo....
CYNIC, n.
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Awakened wrote:Sta doprinosi igrivosti? Dinamika? Atmosfera? Nesto trece?
Sitni trenutci koji zivot znace:

Image

Image
Zulufic
Har!Haaaar!Ya, matey!

Post by Zulufic »

E moja decice da sam znao da vise igram D&D pa da se izvucem od ove usrane vojske....
Inace kod nas pravoslavna crkva je ona koja bi izvukla noz ili bolje receno izvukla baklju za lomacu za sve one koji se bave nasim hobijem... A cisto me zasvrbese jaja sto moj parnjak u izraelu ne moze da udje u nuklearno postojenje...Evo zamislite nase pionira Alfu kako umesto sa kasikarom salutira kao Golan sa nuklearnom raketom u ruci....
JA podrzavam izraelsku odluku i mislim da samo psihopate treba da rukuju nuklearnim oruzjem jer bi inace svet bio dosadan.....
Ziveo Mosad i ziveo High clearance i ziveo Alfin najskoriji post!!!!(ne bozicni budalo....)
Image
Image
Image
Locked

Return to “Druženje”