Diskusije o army listama
Moderator: teclis
-
posle malo razmisljanja i one 2 odigrane partije u subotu, zakljucio sam da je mozda bolje da ne igram sa demonima na turniru (iako je Belakor prilicno zabavan). Pa ajde mi sad pomozite da sastavim neku zlu HE listu. Evo okvirno ideje:
-Princ na grifonu
bolter
armor of protection
shild, halberd
-BSB na konju sa oklopom i Batle Bannerom
-Commander na orlu
Reaver bow, enchanted shild
lance, armor
-Mage lvl1
2 skrola, channeler
3 * 5 Silver helmova sa muzicarem
5 princeza sa sampionom (koji nosi helm of fortune) i muzicarem
4 kocije
6 skauta
2 orla
2 boltera
Sta kazete?
-Princ na grifonu
bolter
armor of protection
shild, halberd
-Commander na orlu
lance, armor
-Mage lvl1
2 skrola, channeler
4 kocije
6 skauta
2 orla
2 boltera
Sta kazete?
Al su super ovi Izvori Magije, em nisu plagijat, em su bolji od originala!
Evo liste koja je izasla u sbuotu na probu pokazala se veoma zadovoljavajucom :D
Black Orc Warboss
Ulag's Akk'rit Axe +1S in 1st round of combat & reroll misses
Enchanted Shield 5+ Sv; May be taken with other magic armor
Warboss Um's Best Big Boss 5+ ward save.
Bigged's 'ed Kickin Boots +1A
Wyvern
Orc Shaman Magic Level 1
2 xDispel Scroll
Night Goblin Shaman Magic Level 1
2 x Dispel Scroll
24 x Orc Big 'Uns full komanda, 2 chope
24 x Savage Big 'Uns full komanda, 2 chope
24 x Orc Boyz full komanda, 2 chope
20 x Night Goblins muzicar, fnataici, koplje
20 x Night Goblins muzicar,fanatici,strelci
20 x Squig Herd
Immune to Psychology; Hate Dwarfs; Randomise shooting hits: 1-4
Squig, 5-6 Goblin; If broken or without handlers, cause D6 S5
hits on all units within 2D6" before unit is removed
6 x Spear Chukka
1 x Doom Diver
5 x Goblin Wolf Riders muzicar,koplja
Total Army Cost: 2249 Models in Army: 172
Kako vam se cini

Black Orc Warboss
Ulag's Akk'rit Axe +1S in 1st round of combat & reroll misses
Enchanted Shield 5+ Sv; May be taken with other magic armor
Warboss Um's Best Big Boss 5+ ward save.
Bigged's 'ed Kickin Boots +1A
Wyvern
Orc Shaman Magic Level 1
2 xDispel Scroll
Night Goblin Shaman Magic Level 1
2 x Dispel Scroll
24 x Orc Big 'Uns full komanda, 2 chope
24 x Savage Big 'Uns full komanda, 2 chope
24 x Orc Boyz full komanda, 2 chope
20 x Night Goblins muzicar, fnataici, koplje
20 x Night Goblins muzicar,fanatici,strelci
20 x Squig Herd
Immune to Psychology; Hate Dwarfs; Randomise shooting hits: 1-4
Squig, 5-6 Goblin; If broken or without handlers, cause D6 S5
hits on all units within 2D6" before unit is removed
6 x Spear Chukka
1 x Doom Diver
5 x Goblin Wolf Riders muzicar,koplja
Total Army Cost: 2249 Models in Army: 172
Kako vam se cini

Mislim da je BSB u toj kombinaciji suvisan.... zapravo mislim da je BSB u bilo kojoj kombinaciji suvisan. Umesto njega jos jedan na orlu sa necim... imas dobre iteme pa izaberi...bager wrote: posle malo razmisljanja i one 2 odigrane partije u subotu, zakljucio sam da je mozda bolje da ne igram sa demonima na turniru (iako je Belakor prilicno zabavan). Pa ajde mi sad pomozite da sastavim neku zlu HE listu. Evo okvirno ideje:
-Princ na grifonu
bolter
armor of protection
shild, halberd
-Commander na orlu
lance, armor
-Mage lvl1
2 skrola, channeler
4 kocije
6 skauta
2 orla
2 boltera
Sta kazete?
Takodje mislim da trebas ili uzeti sve orlove ili sve boltere... Licno bih u toj listi koja kao ide da se nesto bije preferirao orlove.
To ti ostavlja jos cirka dovoljno poena za 2 kocije....
I onda se nadaj da neces da naletis na protivnika koji u deploy zoni ima 2 zgrade i dosta pucaca....
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
@ SRBENDA :
Jedna solidna lista, ukupno gledano. Medjutim, jedna jedinica vukojahaca je po meni debelo premalo. Nemas jednostvno sa cim da kontrolises movement. Ja bih najradije skresao ili potpuno izbacio squig herd, i za te poene uzeo jos vukova i golog battle standard bearera (znaci bez magicne zastave). To ce te jos dodatno ucvrstiti u hth, a imaces i kako da pojedes warmachine i stitis bokove.
@ bager
Jedan scroll caddy je premalo. Uzmi jos jednog, i sta ce ti chaneller? Tkodje, kocije su malo iffy, narocito u tom broju, jer ne mogu da charguju u teren, nisu scoring , te ne zauzimaju cetvrtine... Ja bih probao da uglavim jos helmova... ali i ovako mozda radi. Slazem se sa dzonom, ili 4 orla ili 4 boltera. Max sta god mozes, uvek...
Jedna solidna lista, ukupno gledano. Medjutim, jedna jedinica vukojahaca je po meni debelo premalo. Nemas jednostvno sa cim da kontrolises movement. Ja bih najradije skresao ili potpuno izbacio squig herd, i za te poene uzeo jos vukova i golog battle standard bearera (znaci bez magicne zastave). To ce te jos dodatno ucvrstiti u hth, a imaces i kako da pojedes warmachine i stitis bokove.
@ bager
Jedan scroll caddy je premalo. Uzmi jos jednog, i sta ce ti chaneller? Tkodje, kocije su malo iffy, narocito u tom broju, jer ne mogu da charguju u teren, nisu scoring , te ne zauzimaju cetvrtine... Ja bih probao da uglavim jos helmova... ali i ovako mozda radi. Slazem se sa dzonom, ili 4 orla ili 4 boltera. Max sta god mozes, uvek...

Pa jel moze neko da iskomentarise moju listu...?
Evo je opet:
Karakteri
Alter Highborn (great weapon, shield)
Bow of Loren
Arcane Bodkins
Briarheath
Annoyance of Netlings
Alter Noble (great weapon, light armor, shield)
Helm of the Hunt
Hail of Doom Arrows
Battle Standard Bearer (light armor, shield, elf steed)
Stone of Crystal Mere
Spellsinger
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core
8 Dryads
8 Dryads
10 Glade Guard
10 Glade Guard
5 Scouts
5 Scouts
Special
3 Treekin
8 Wardancers (champion)
Rare
Treeman
Treeman
Standardna cheesy wood elf lista :D Samo me zanima da li alteru uopste da dajem BoL ili ne, posto je neka generalna zamisao da ipak ulazi u CC sto vise moze, zajedno sa drugim alterom, dok naravno BSB ide iza 2 treemana i treekina. U sustini, najvise me nervira sto ne znam da li ovakve iteme da dam lordu ili da idem na neku drugu kombinaciju. Fimbulwinter Shard sam isprobao u prosloj partiji i super je radio, jedini je problem sto je to talisman, pa ne mogu onda da mu dam neku dobru zastitu, a Oaken Armor koji daje regeneraciju je u sustini bezveze posto je u sedmoj ediciji regeneracija promenjena...
I naravno sve ostale sugestije su dobrodosle.
Bageru, sto ne bi dao lordu Bow of the Seafarer? Iz mog iskustva sa Hunting Spearom (god rest his soul) to radi cuda protiv konjice, takodje idealno za skidanje mountova ispod karaktera. Kao i karaktere, naravno.
Btw. problem sa Belakorom je sto nema maltene nikakvu zastitu, sto si i sam video kada su ga Treemani upucali :D I trebalo je vise da ga stavljas u CC. Mada mi je obogaljio shooting samo tako...

Evo je opet:
Karakteri
Alter Highborn (great weapon, shield)
Bow of Loren
Arcane Bodkins
Briarheath
Annoyance of Netlings
Alter Noble (great weapon, light armor, shield)
Helm of the Hunt
Hail of Doom Arrows
Battle Standard Bearer (light armor, shield, elf steed)
Stone of Crystal Mere
Spellsinger
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core
8 Dryads
8 Dryads
10 Glade Guard
10 Glade Guard
5 Scouts
5 Scouts
Special
3 Treekin
8 Wardancers (champion)
Rare
Treeman
Treeman
Standardna cheesy wood elf lista :D Samo me zanima da li alteru uopste da dajem BoL ili ne, posto je neka generalna zamisao da ipak ulazi u CC sto vise moze, zajedno sa drugim alterom, dok naravno BSB ide iza 2 treemana i treekina. U sustini, najvise me nervira sto ne znam da li ovakve iteme da dam lordu ili da idem na neku drugu kombinaciju. Fimbulwinter Shard sam isprobao u prosloj partiji i super je radio, jedini je problem sto je to talisman, pa ne mogu onda da mu dam neku dobru zastitu, a Oaken Armor koji daje regeneraciju je u sustini bezveze posto je u sedmoj ediciji regeneracija promenjena...
I naravno sve ostale sugestije su dobrodosle.
Bageru, sto ne bi dao lordu Bow of the Seafarer? Iz mog iskustva sa Hunting Spearom (god rest his soul) to radi cuda protiv konjice, takodje idealno za skidanje mountova ispod karaktera. Kao i karaktere, naravno.
Btw. problem sa Belakorom je sto nema maltene nikakvu zastitu, sto si i sam video kada su ga Treemani upucali :D I trebalo je vise da ga stavljas u CC. Mada mi je obogaljio shooting samo tako...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
Ako bi izbacio sqvigove imao bih mesta ili za vukove ili BSB. 20 sqvigova kosta samo 120pts. i imaju Ws 4, St 5 i 2 napadaPendargon wrote:@ SRBENDA :

- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
@ SRBENDA... da, ali su jako spori, i imaju ocajan lidership, i ako puknu kombat blizu tebe, ispovredjivace ti armiju... Ne znam, Ja ne bih ikada igrao bez 3 jedinice vukova...
@Gorbash
Tvoja lista je jako daleko od cheesy liste. Ne znam kako si to ti smislio, ali ukazacu ti na propuste:
Tvoj Lord Alter je debil, najblaze receno. To je cika od skoro 300 poena bez savea koji se ne moze prikljuciti jedinicama. Umrece od prvog d6 str4 magic misilea, jer tvoj nacin da zaustavis iole ozbiljniju magicnu fazu ne postoji. A sta i da se ukuca u hth. Nijedna pametna jedinica nema sampiona, osim onih koje imaju redove, zastave i outnumber, pa ionako izgubis na resolution.
I dalje, imas samo 3 dd i 2 scrolla. Kako planiras da igras protiv high elfa sa Teclisom, Tzeench zmaja ili pacova?
CEmu tacno sluzi battle standard, i gde on ubogilno ide? Sam? U jedinicu archera?
Kako planiras da se resis warmachinea? Sa svojim alterima bez save-a? Nemas ni jednu laku konjicu. Zar zaista mislis da ces moci da upucas patuljacki top sa 4 clana posade sa strelama?
Cemu ti sluzi 8 wardancera?
A Treekini?
Puno jos moras da radis da bi svoju listu zvao Cheesy
8) 8) 8)
@Gorbash
Tvoja lista je jako daleko od cheesy liste. Ne znam kako si to ti smislio, ali ukazacu ti na propuste:
Tvoj Lord Alter je debil, najblaze receno. To je cika od skoro 300 poena bez savea koji se ne moze prikljuciti jedinicama. Umrece od prvog d6 str4 magic misilea, jer tvoj nacin da zaustavis iole ozbiljniju magicnu fazu ne postoji. A sta i da se ukuca u hth. Nijedna pametna jedinica nema sampiona, osim onih koje imaju redove, zastave i outnumber, pa ionako izgubis na resolution.
I dalje, imas samo 3 dd i 2 scrolla. Kako planiras da igras protiv high elfa sa Teclisom, Tzeench zmaja ili pacova?
CEmu tacno sluzi battle standard, i gde on ubogilno ide? Sam? U jedinicu archera?
Kako planiras da se resis warmachinea? Sa svojim alterima bez save-a? Nemas ni jednu laku konjicu. Zar zaista mislis da ces moci da upucas patuljacki top sa 4 clana posade sa strelama?
Cemu ti sluzi 8 wardancera?
A Treekini?
Puno jos moras da radis da bi svoju listu zvao Cheesy

Pa sa alterom nisam ni mislio da se sam zakucava u R&F jedinice, nego u skirmishere, letace, lone charactere (zbog njih je annoyance, ne zbog sampiona u jedinicama) itd. Koje bi mu ti iteme stavio onda? Onaj 3+ ward je previse rizican. U prosloj partiji sam ga pao iz prve, kao da ga nisam ni imao.
BSB sam hteo da stavim samog na konja, mada cini mi se da je bolja opcija u jedinici archera sa moonstone of the hidden ways, ako ga uopste budem izvodio posto si u pravu za magijsku odbranu, mozda je jos jedan scroll caddy bolja opcija...
Jedino u slucaju patuljaka ne mogu da uklonim war masine shootingom, za ostale ne bi bilo problema, jer imam preko 30 archera...
Pa treekini i wardanceri ce da tuku, jelte...
BSB sam hteo da stavim samog na konja, mada cini mi se da je bolja opcija u jedinici archera sa moonstone of the hidden ways, ako ga uopste budem izvodio posto si u pravu za magijsku odbranu, mozda je jos jedan scroll caddy bolja opcija...
Jedino u slucaju patuljaka ne mogu da uklonim war masine shootingom, za ostale ne bi bilo problema, jer imam preko 30 archera...
Pa treekini i wardanceri ce da tuku, jelte...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
- orome pancevo
- Pendargon
Pa ako ne planiras da ukucas altera u debele jedinice sa shampionima, koji ce ti netlinzi? Skirmiseri manje vise i tako nemaju sampione, a svako ko ti pusti lone karaktera koji inace ne moze da prebije elfa na charge je idiot. Meni se najvise svidja da alter ima oaken armor/adamantine brooch. To ti daje sv 5+, 4+, 3+ dokle god nije magican flaming napad :-). I juris sa njim okolo zmajeve i osale koji MISLE da imas netlinge. A ward na 4 (posto je sad regeneracija jelda ward save koji ne radi protiv vatre)/ ward na 3 je strasno tough...
Pa mislim ad ti je itekako problem da skines warmachine shootingom. Zamisli sad, potpuno neverovatno, imperijalac ima 4 topa, a 2 su u shumi. Probas da sa svih svojih 30 strelaca ubijes jedan top u sumi : 30 strela, pogadjau na 5 (preko pola, soft cover), pogodi 10. Randomizacija : 3,2 odu u posadu, 1,56 probije. Gle, nisi ubio top. Topovi oduvaju jednog treemana. Ide sledeca runda. Ti ubijes taj, vec naceti top. Topovi ubiju drugog treemana. Ili treekine.... Rince and repeat...
Pa mislim ad ti je itekako problem da skines warmachine shootingom. Zamisli sad, potpuno neverovatno, imperijalac ima 4 topa, a 2 su u shumi. Probas da sa svih svojih 30 strelaca ubijes jedan top u sumi : 30 strela, pogadjau na 5 (preko pola, soft cover), pogodi 10. Randomizacija : 3,2 odu u posadu, 1,56 probije. Gle, nisi ubio top. Topovi oduvaju jednog treemana. Ide sledeca runda. Ti ubijes taj, vec naceti top. Topovi ubiju drugog treemana. Ili treekine.... Rince and repeat...

-
- Duc d' Elchingen
- bojan
- WH rulesmaster
Savage Orks Big 'Uns NE MOGU vise imati magicnu zastavu. Mada meni se pokazalo da im i ne treba...Iskusinjo wrote:Ja bi' na savage ork big unse stavio koplja i magicnu zastavu +1 napad jednom po partiji a ne drugo oruzje.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- bojan
- WH rulesmaster
Stavi ga u jedinicu konjice i po 7. ediciji imun je na topce osim ako ne zarola 1 na LOS...Duc d' Elchingen wrote:I kada mu neko topce ili bilo sta drugo ubija Malhandira posto je glupi konj monster?
CYNIC, n.
- Duc d' Elchingen
E to nisam znao.bojan wrote:Stavi ga u jedinicu konjice i po 7. ediciji imun je na topce osim ako ne zarola 1 na LOS...Duc d' Elchingen wrote:I kada mu neko topce ili bilo sta drugo ubija Malhandira posto je glupi konj monster?
Mozda je razlog tome sto nisam igrao WH mesecima. Otprilike 2 ili 3 partije od kada je izasla 7 edicija...
Uuuuu, ova kombinacija mi se svidja :D Definitivno ovakvog izvodim...Pendargon wrote:Pa ako ne planiras da ukucas altera u debele jedinice sa shampionima, koji ce ti netlinzi? Skirmiseri manje vise i tako nemaju sampione, a svako ko ti pusti lone karaktera koji inace ne moze da prebije elfa na charge je idiot. Meni se najvise svidja da alter ima oaken armor/adamantine brooch. To ti daje sv 5+, 4+, 3+ dokle god nije magican flaming napad :-). I juris sa njim okolo zmajeve i osale koji MISLE da imas netlinge. A ward na 4 (posto je sad regeneracija jelda ward save koji ne radi protiv vatre)/ ward na 3 je strasno tough...
Videcu jos da li da umesto bsba ubacim jos jednog scroll caddya ili mozda jos jednog altera...
- bojan
- WH rulesmaster
3 x alter
1 x mag,
2 x 11 drijada
2 x 5 Glade Rider-a sa muzicarem
2 x 10 strelaca sa muzicarem
1 x 3 Treekin-a
2 x Treaman
1 x mag,
2 x 11 drijada
2 x 5 Glade Rider-a sa muzicarem
2 x 10 strelaca sa muzicarem
1 x 3 Treekin-a
2 x Treaman
CYNIC, n.
ja imam neke dark elfove:
-malusa sam stavio na bretonskog pegaza, stavicu mu verovatno neku helebardu, posto cujem da je to sada bolje od vecine oruzja.
-5+1 mus dark riders( telo, ruke, koplja i glave od DE warrior-a, konji i noge od glade rider-a, plast od green stuffa)
-10 warriors (crossbow)
-7 shades (manflayer modeli)
-6 dark knights (novi gusterski cold one-ovi a na njima DE knight-ovi)
-1 chariot (jos nemam ali uskoro; isti cold one-ovi kao i kod knights)
znam da ovo nije lista.... te vas pitam sta jos da uzmem pa da napravim 2250 pts?
P.S. nemam ni AB ni army book tako da ne znam pts
? gde da nadjem AB ?
-malusa sam stavio na bretonskog pegaza, stavicu mu verovatno neku helebardu, posto cujem da je to sada bolje od vecine oruzja.
-5+1 mus dark riders( telo, ruke, koplja i glave od DE warrior-a, konji i noge od glade rider-a, plast od green stuffa)
-10 warriors (crossbow)
znam da ovo nije lista.... te vas pitam sta jos da uzmem pa da napravim 2250 pts?
? gde da nadjem AB ?
Skini Armybuilder sa ovog sajta http://www.wolflair.com/index.php?conte ... _builder_2 , skini sa neta file ABLoad.exe snimi ga u direktorijum Armybuildera i sa tim fajlom aktiviraj AB
Knjigu opet potrazi preko neta npr. torrentspy.com

- Luka_Pancevo
Treba ti jos mnogo, mnogo toga. Ako nemas srece sa nalazenjem army buildera, reci mi tvoj mail pa cu ja da ti posaljem, tezak je svega par megabajta...Da Pimp wrote:ja imam neke dark elfove:
-10 warriors (crossbow)
? gde da nadjem AB ?

- orome pancevo
Evo moje reklo bi se finalne adaptacije liste sa Teclisom. Mislim da Princeze nisu nesto dobre za peglu, vec bi ih koristio samo za Banner +D3 PD. Zasto sam uzeo Spearelfove, pa zato sto imam 3 maga koja moram negde da stekam (zavisi od partije)
.

Last edited by teclis on Sun Nov 11, 2007 6:40 pm, edited 1 time in total.
- orome pancevo
Pa vidis ako ga ubijes uzmes 730-830PTS (630 za njega, 100 za djenerala & 100 za Pure oh Haert, tako da je svasta moguce. Ja sam igrao protiv orka juce i u 6. potezu na 2 sava na 2+ dobio keca i Ork izvuko pobedu od 500 poena razlike (inace bi bilo 500 minus 515, tj. draw). Najgora stvar koja moze da ti se desi kad igras protiv HE sa Teclisom je da ima na svojoj strani table Kulu ili bilo koju gradjevinu - zajedno sa 10 Archera je u kuli (ako ubijas archere magijom itd. IMUNI SU NA PANIKU zbog Pure of Heart), Teclis vidi 360 i BACA MAGIJE NA NO RANGESRBENDA wrote:juce mu samo on osta ziv i izvuce covek nereseno

Last edited by teclis on Sun Nov 18, 2007 11:23 am, edited 1 time in total.
- orome pancevo
- Highborn of Ulthuan
Sta mislite o ovoj HE listi sa Tyrionom:
commander sa Lion Guard na konju i sv 2+,lance
mage:2 dispel scrolla,silver wand
10 archera
10 spearelves
10 silver helmova sa war bannerom
19 swordmastera sa baner of balance i bladelord ima Amulet of Purifying Flame
5 princeva sa baner of arcane protecton i drakemaster ima helm of Fortune
2 boltera
Great eagle