Diskusije o army listama
Moderator: teclis
- orome pancevo
- Luka_Pancevo
Koliko ja znam, patuljak NE MOZE da ukemba kulu. Ako je pogodi stone throwerom jedinica se da popije D6 hita snage 8 ako je centar na kuli a ako ne onda D6 hita snage 4.orome pancevo wrote:I onda dodje patuljak sa stone trowerom,ukemba kulu i...ovaj dalje je jasno :D !!!!
To i nije toliko strasno.
Ali ako igras protiv haos zmaja on ti dodje blizu pa napravi D6 hita snage 2 i D6 hita snage 4, sto je gadno.
edit: Onda postoje jos i topovi koji prave D6 hita snage 10... Jos ako se izrandomizuje na teclisa pa pravi D3/D6 wounda... =/
Ali svejedno je jako veliko zlo drzati teclisa u kuli, ako protivnika nema templejt masine ili magije.
@neko_ko_zna_pravila_npr._beta: Da li opet lupam gluposti ili sam ovo dobro upamtio ?

- orome pancevo
- Luka_Pancevo
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Jesi, dobro si ukapirao@neko_ko_zna_pravila_npr._beta: Da li opet lupam gluposti ili sam ovo dobro upamtio ?

@ Highborn : Lsita je solidna, ali zahteva malo tweaka :
10 spearelfova ne rade nista i umru i od piucanja i od magije i od hth-a. Samo su waste of points
Comander na konju je dosta ubog. Mnogo je bolji baja na orlu sa lukom koji puca 3 puta.
Boltere i orlove ne treba mesati, po mom misljenju. Tako ne rade nista. Ili 4 jednih, ili 4 drugih...

- Highborn of Ulthuan
Pa pazi, da imas vise pucanja pa bi to moglo i da upali... Ali sa 10 archera i 2 boltera? Cisto sumnjam. Bolje zameni tu jedinicu spearmena sa jednom jedinicom archera, imaces vece sanse da nesto uradis sa shootingom.
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
Voleo bih to (i pretpostavljam da bi Highbornu to odgovaralo), ali obojica nemamo modelaGorbash wrote:Pa pazi, da imas vise pucanja pa bi to moglo i da upali... Ali sa 10 archera i 2 boltera? Cisto sumnjam. Bolje zameni tu jedinicu spearmena sa jednom jedinicom archera, imaces vece sanse da nesto uradis sa shootingom.

Jedino kad bi mi neko pozajmio 8 Archera (ofarbanih) bilo bi idealno...
- Highborn of Ulthuan
- Duc d' Elchingen
- Highborn of Ulthuan
Pa ako stigne ziv do doom divera, uspece :PHighborn of Ulthuan wrote:Ali ljudi ne zaboravite da se u listi nalazi i jedan orao koji bi trebalo da ulovi barem jedan ili ako ne uspe cisto da ometa druge jedinice,normalno baco bih i magije na dumdajvere sa kojim raspolazem tako da mislim da imam neke sanse
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
- Duc d' Elchingen
- orome pancevo
- Luka_Pancevo
- orome pancevo
- orome pancevo
- Highborn of Ulthuan
Kad nekog zveknes dvaput sa Fury of Khaine (Tyrionov mac + ROF) nije mu svejedno. Mislim da tebi vise odgovara puno pucanja, nego orlici...
Orlovi su kad imas zestoku magiju da uspore protivnika ili da zamajavaju neku opasnu masinu (Great Cannon, Doom Diver, Screaming Scull itd.)
Sa Tyrionom je dobro to sto mozes da vodis epske scene, zaletis se u neprijatelja koji ima 4 Great Cannona/Chuke i da ti je svejedno jer ces prvenstveno da imas ward na 4+, a da umres onda ozivis i imas save na 2+ na jednoj rani i k**** Chuke
. Jedino sto je Mount retardiran pa je odlucio da bude monster :x ... Da ne pomenem da Tyrion ima WS9, udara snagom 7 i svaki krug ima re-roll to hit i mnogo toga
...
Orlovi su kad imas zestoku magiju da uspore protivnika ili da zamajavaju neku opasnu masinu (Great Cannon, Doom Diver, Screaming Scull itd.)
Sa Tyrionom je dobro to sto mozes da vodis epske scene, zaletis se u neprijatelja koji ima 4 Great Cannona/Chuke i da ti je svejedno jer ces prvenstveno da imas ward na 4+, a da umres onda ozivis i imas save na 2+ na jednoj rani i k**** Chuke

- orome pancevo
Evo i liste kosturske iz pustinje:

Last edited by teclis on Mon Nov 19, 2007 4:15 pm, edited 1 time in total.
Objasni mi zasto nisi uzeo Kalidu i gomilu arcera,ako je lista za ovaj turnir ona je ekstra?!
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
Ne ova lista nije za turnir, posto nemam vecinu figura :xRatGod wrote:Objasni mi zasto nisi uzeo Kalidu i gomilu arcera,ako je lista za ovaj turnir ona je ekstra?!
Cini mi se da je za turnir neizbezna jedinica Carriona, posto su oni jelte Flyeri a takvi mi trebaju protiv fanatika...
Uostalom imam strelaca jednu jedinicu kostura od 20, uradim im reform preko inkantacije Tomb Kinga i tako...
Last edited by teclis on Wed Nov 14, 2007 10:44 am, edited 1 time in total.
Ova lista ti ali apsolutno nista ne radi... pojasnicu ti preko PM zasto, da ne gusim ovde...
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
vidis ono - ako ti imas sejv je mnogo bitnije od 'ako ga prodjes' , i model u bejs kontaktu izgubi napad, sto u prevodu znaci steed... e, to ti ne valja.
a ostalo... ostalo je ok za prijateljsku listu...
a ostalo... ostalo je ok za prijateljsku listu...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ako izvodis samo jednog maga ne treba ti 'Banner of Sorcery', skup je, a nece ti puno pomoci. Nemoj magu da dajes ROF, neka bude 'Scroll Cady' sa 'High Magic'-om i kastuj 'Drain Magic' sa njim. Sa jednim magom tesko da mozes naskoditi protvinku zato ga koristi za odbranu.Highborn of Ulthuan wrote:E ljudi evo male prepravke sto se tice Tyrionove liste:
mage sada ima Ring of fury
Princevi baner of Sorcery
3 boltera
Ostalo je sve isto.
Da li sam makar malo uspeo da popravim listu
Imas samo 3 CC jedinice, bez neke podrske. 'Swordmaster'-ima si dao 'Banner of Balance' cime su imuni na psihologiju sto je mac sa dve ostrice, ako zelis da ih zastitis od psihologije bolje im daj 'Lion Banner' jeftiniji je, a mozes i bezati sa jedinicom. Ja licno 'Drakemaster'-u dajem 'Blessed Tome', ako neces imati karaktera u jedinici ne treba ti 'Helm of Fortune'
Smanjio 'Swordmaster'-e na 10 kom. i probao ubaciti 2 kocije. Sto se tice Orlova, obavezno izvedi bar 2. Oni su najisplativije HE jedinice. Za 100 poena mozes da brzo eliminises masine, skrenes napade, nerviras protivnika :D
Ne svidja mi se upotreba spec. karaktera u malim bitkama, osakate listu i iako moze biti zanimljivo posmatrati njihovu efikasnost, mislim da je mnogo bolje imati vise jedinica na tabli.
Ako nekom HE igracu trebaju strelci za turnir, neka se javi, ne izlazim na turnir pa cu ih rado pozajmiti.
- Highborn of Ulthuan