Airbrush

Locked
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Airbrush

Post by Hypodermic »

opsidiannight wrote:Dzaba ti, kupio sam air brush. Doduse, mnogi ce reci da mi ni to nece pomoci.
Dakle, da lepo ne gusimo onu temu. Pitanja su:
-Gde?
-Posto?
-Kako radi (tj kako te sluzi)?
-Daj neke fotke da vidimo i mi kako te sluzi.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
opsidiannight
Чика Дринки

BRUS

Post by opsidiannight »

3000 BUVLJAK VIDECEMO ZA KOJI MESEC KAD SE IZVEZBAM I NABAVIM KOMPRESOR.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
teclis

Re: BRUS

Post by teclis »

Moj ortak koji radi profesionalno sa maketama kupio za 11000din, a statistike su do jaja. Ja mailim da je kupio kod vukovog spomenika (u nekoj TOYSTORE radnji)
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Sta je to uopste?
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

11 000 dinara? as in jedanaest hiljada? wow. Ako je toliko dao bez kompresora, to je velika investicija. Ja da imam 11 000 prvo bi isle pare na nov komp pa na nove figurice, pa tek onda na nesto takvo.

@orome: airbrush ti je uredjaj za nanosenje farbe pod visokim vazdusnim pritiskom - hence the name air brush. Jako je pogodan za prelaze i highliting, ali se jako tesko ovladava sa njime, i posao je jako pipav. Takodje, bilo kakvi kompleksniji radovi slikanja sa velikim detaljima (kao onaj land raider sa veoma detaljno ofarbanom stranicom sa skoro celom istorijom jednog chaptera) se pre rade time nego cetkicom, jer mozes veliku kolicinu detalja da izvuces.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
teclis

Post by teclis »

Hypodermic wrote:11 000 dinara? as in jedanaest hiljada? wow.
To i jeste investicija, al je kako kaze kvalitet :D
opsidiannight
Чика Дринки

11000

Post by opsidiannight »

Za 11000 din ja bih kupio dva takva kvalitetna airbrusha. Covece, mozda serem ali izgleda da je tvoj prijatelj bogatun bez mozga ili je to zaista svemirski mega airbrush sa pozlacenom mlaznicom na otvoru dizne koji baca rime i kuva kafu dok cuva decu francuskog konzola.

Mozda gresim ali je po meni ta cena preterana. Za 8000-9000 din mozes da kupis vrhunski airbrush.

P.S. Ako nekog zanima, donecu u klub ovih dana brush. Imam tel. lika koji mi ga je prodao, pa ako je ko zainteresovan...
Image
Balder

Post by Balder »

Meni se airbrush nikako ne svidja za figure... Super je za vozila i sl... Ali za figure, nikako...
Thael

Post by Thael »

Ja uzo kompresor od 24 litre sa 8 bara pritiska (a dosta je 4) za 8000 i jos za 20 evrica preko nemackog ebaya za rodjus dobio pistolj i preterano je za prajmovanje figura u boju koju oces i nijansiranje i naravno za vozila i vece monstrume je preteran. Imas na youtubeu preteranih tutorial klipova pa pogledaj pre kupovine obavezno.

E, da, za jednu armiju, farbanje gitare i kaciga za motorase i krecenje stana, kompresor je iskoristiv. Za tu i tamo neku figuru... bolje kupi za te pare cetkicu i dobudzi komp.
"Nemoj sine ni posred dzade, ni onkraj, nego 'nako..."
Isman ibn Ferizzi
novot

Post by novot »

Ja ne znam chemu takva euforija kada vetj godinu i po dana radim sa istim (sve table, gomila terena itd. uradio sam er brashom) 8O 8O 8O
Fina stvar, korisna za neke poslove, za druge bolja chetkica (brza ako nishta drugo )I da, jedan od dva brasha koji je stajao kod mene koshtao je 24000 (300 evra). Vishe sam voleo onaj ruski od 400 din- s njim mozes da drndash do mile volje, bez bojazni da tjesh mu nauditi :lol: , a ovaj drugi, toliko ima gumica i sklopki da ti se smuchi dok ga samo rasklopish, a kamoli dok ga ochistish :evil: Naravno, chitava ova pricha vazi za velike povrshine, gde preciznost i nije od nekog bitnog znachaja (Rus je zakon :lol: )
Sa kompleksnoshtju i preciznoshtju samog er brasha raste i rizik od toga da isti trajno i rapidno unishtite, ako ste iole nepazljivi/aljkavi. A to, kao shto ste iz prilozenog mogli da shvatite- koshta!
U ovom nashem modelarstvu, primena je mnogo ogranichenija nego u klasichnom modelarstvu, budutji da su glavni objekti rada ipak male i prilichno neravne 28-32mm figure. Za rad na vetjim, ravnim povrshinama er brashu chetkica teze parira...
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
teclis

Post by teclis »

novot wrote: a ovaj drugi, toliko ima gumica i sklopki da ti se smuchi dok ga samo rasklopish, a kamoli dok ga ochistish :evil:
Da bas tako, kaze ortak da mu treba celi vek da ga sklopi i naravno celi vek da ga ocisti 8O
opsidiannight
Чика Дринки

priznajem

Post by opsidiannight »

Priznajem da s.r.m. Uvek ce postojati razlika izmedzu Ferarija i Fice. Ali za 3 'iljadarke ovaj brush je cai i vise nego sasvim OK.

Naravno uvek ce postojati ljudi koji ce voziti Ferarija iljudi koji ce drndati Ficu.
Image
novot

Post by novot »

Nije poenta u Ferariju ili Fitji, vetj u tome da ti u ovom nashem hobiju (pod uslovom da je samo hobi) ne treba nishta bolje od Fitje :wink:
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
teclis

Post by teclis »

novot wrote:Nije poenta u Ferariju ili Fitji, vetj u tome da ti u ovom nashem hobiju (pod uslovom da je samo hobi) ne treba nishta bolje od Fitje :wink:
Kad je kupovao doticni airbrash, prodavacica u TOYSTORE mu ukucava u cenu 1000din, i vidi nesto bagovito na fiskalnoj kasi, na to ortak: "Mozda je malo skuplje.... Jedno 10 000 :roll: ", ona zacudjeno otkucava 11 000din u kasu i pita nas od cega je to, od platine :-k .....
Pa j****s ga, ja nikad nisam davao (niti cu dati) tolko para za nesto sto moram da cuvam ko oci u glavi 8O
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ja dodjoh do zakljucka da su ti airbrushevi mnogo manje skupi nego sto sam prvobitno mislio.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Zekina banda

Post by Zekina banda »

Kao nekadasnji maketar, imam nesto iskustva (kompresor i Rusa uz isto) sa erbrasem.
Daklem, rus se svojedobno mogao kupiti za 50DEM. Nije los kao univerzalni bras ali je za detalje potrebno ga doraditi, tj. naostriti mu iglu. Cela poenta je u regulaciji pritiska i razredjivanju boje, tako da o nekom finom poslu nemojte razmisljati ako kompresor nema regulaciju pritiska (i rezervoar, naravno).
Prava stvar je Aztec. Njegova se cena krece od 50-150$ (i onaj od 50 je ok). Fora je sto mu je igla ukomponovana u glavu i ima stanicu za ciscenje, tako da je verovatnoca da sam sebi sj..es erbras svedena na minimum. S njim mozes da radis sta zamislis ali i dalje u kombinaciji s regulacijom pritiska i razredjivanjem boje. Za fine stvari pritisak mora biti sto manje a da bras jos uvek normalno radi.
Ono sto je najbitnije jeste da za airbrush treba imati strpljenja i raditi s njime; uspeh dolazi vremenom.
Image
Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
Luka_Pancevo

Post by Luka_Pancevo »

Shunka wrote:Ja dodjoh do zakljucka da su ti airbrushevi mnogo manje skupi nego sto sam prvobitno mislio.
Ja sam mislio da oni najjeftiniji kostaju 100 evra min. 8)
Image
meloras

Post by meloras »

Najmanja cena je 1200din,ali taj revellov krs moze samo za one sa jakim kompresorom i jos jacim zivcima.Meni isti super radi na 6-7 bara i neprska vise okolo preterano :oops: :P .Ipak,ovaj sa buvljaka sto je opsidian knight kupio je sasvim solidna kopija kvalitetnog brusha ali ima malu manu-nema rezervnu iglu pa kad ta prsne jebi ga,kupi novi brush.
Ako vas zanimaju pojedinosti oko rada brusheva,eventualne nabavke kvalitetnih modela i objashnjenja zasto skup a ne jeftin javite da kacim ovde.
smorko

Post by smorko »

Evo možda niste znali ali u Golsvortijevoj su počeli da prodaju Iwata airbrusheve i kompresore. Cena je doduše ohoho visoka, ali su oni kao najbolji. Takodjer prodaju i medijume, retarder i da vinci četkice. Ono što me je najviše oduševilo je Airbrush cleaner. Nije skup, pakovanje je veliko, i osim što čisti airbrush, može da se koristi kao korektor. Npr, wash-em ucrtaš panele na vozilu, i onda štapićem za uši natopljenim u ovom čudu samo obrišeš višak. Skida i staru boju uz malo truda i to sloj po sloj. Ali nemojte da preterujete...
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ja bih samo dodao da su recimo Zuborovi tenkovi koje je Slovic farbao nekim airbrushem (predpostavljam tim sa buvljaka), ispali daleko bolje nego sto to moze cetkica da uradi...

Naravno, ti tenkovi nemaju preterano detalja, te nije problem... verujem da recimo ne bi mogao da ofarba GW beastmana istim brushom ;)
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Koja je adresa za ToyStore :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Locked

Return to “Kreativna sekcija”