Diskusije o army listama
Moderator: teclis
- Highborn of Ulthuan
Od kocija imam samo jednu ali po meni one ne rade nista pogodi ih top i posle mogu samo da ih sklonim,imam samo jednog orla i svidja mi se ideja sa dvojcom,a takodje i sa magom,Swordmasterima dajem taj baner i Lion Guard zato sto ih onda nista ne moze oterati,a udrugom krugu CC prebiju protivnika i verovatno ga stignu i ubiju-to govorim iz iskustva 

- orome pancevo
Neces igrati svaku partiju protiv imperije ili patuljaka, osim toga ako ih i budu gadjali, a verovatno hoce u prvom krugu, ne treba da se puno brines, to je 85 poena, bolje i njih da ti gadja nego konjicu ili boltere.Highborn of Ulthuan wrote:Od kocija imam samo jednu ali po meni one ne rade nista pogodi ih top i posle mogu samo da ih sklonim...:
Ako si za vikend u HS-u, mogao bi da svratim i donesem strelce.
@Bager - nema problema, isto vazi. Zaleti se do HS-a za vikend i imas kocije.
@MIlos - verovao ili ne, jedva da sam i ovoliko stigao

- Highborn of Ulthuan
- Highborn of Ulthuan
Pa postoji i kombinacija 24 spearelfa + War Banner+ Princ sa add. hand weapon, lion Guard & Armour of the Gods. Ta jedinica je cudo radi 18 hitova + 5 S5 + STUBBORN NA Ld10 + bonusi na redove itd.Highborn of Ulthuan wrote:Eto da neko ukapira da ce nijh ipak morati da ubije sve do jednog zajedno sa comanderom
Razlog zasto sam pomenuo spearmane a ne SM je to sto Spearmani kostaju 2 poena manje (u novoj ediciji samo 9 poena + ASF = A MUST)
Ma ja sa njima ne bih ni ulazio u CC lol... T3 i save na 5+ ode to od strelaca samo tako... Dzaba im Stubborn :DHighborn of Ulthuan wrote:Sa Stubborn na Ld9 ITEKAKO DOCEKAJU (osim ako ih naravno charguju choseni)
Eto da neko ukapira da ce nijh ipak morati da ubije sve do jednog zajedno sa comanderom
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
-
- orome pancevo
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Ajmo opet...Sa Stubborn na Ld9 ITEKAKO DOCEKAJU (osim ako ih naravno charguju choseni Rolling Eyes)
Ja rekao :
Videces, jednom ces sesti da igras protiv nekog sposobnog igraca, mozda vec sad na turniru naletis na Nikolu ili Nenada, Ne znam da li najman dolazi...idis, to znaci da se igras protiv pogresnih ljudi... Iz mog iskustva (koje je ipak malo, rekao bih, obimnije), swordmasteri nikad ne docekaju drugu rundu kombata... Cool Cool
Protiv mene, kao i protiv ijenog od njih, ubedjen sam da swordmasteri NIKAD nece docekati drugu rundu Hth-a. I nikakav stubborn im tu nece pomoci. Spreman sam cak da se kladim u cokoladnu bananicu... 8)

- Highborn of Ulthuan
Ja samo da ispravim Duleta: protiv moje stare liste (american beastmen :lol:) ne bi docekali ni prvu rundu, jer impact hitovi rade pre pocetka combata :lol:... kao i magija :lol:
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
-
Ok, ako zanemarimo run&gun liste koje su drasticno najjace WH liste slozicemo se da vecina nas ide na to da napravi overkill a ne da ubije elfovskog heroja. Mada, ono sto se cesto desava na turnirima nakon prve runde je da tvoj buduci protivnik jednostavno pridje tvom proslom protivniku i pita ga sta ce onaj Elf Heroj u swordmasterima. "Daje im stubborn...lepo...
"

-
Teklis je nov igrac, ne razbijajte mu iluzije vi zli, matori ljudi!!!
Znaci, swordmasteri i heroj sa stubborn dominiraju tablom!!!
AJMO SADA LEPO DZON VEJNE I PENDARGONE NAGLAS PONAVLJAJTE :
SWORDMASTERI I HEROJ SA STUBBORN DOMINIRAJU TABLOM... SWORDAMSTERI I HEROJ... SWORDMASTERI...S...
:lol: 8) :lol: 8) :lol: 8)
Znaci, swordmasteri i heroj sa stubborn dominiraju tablom!!!
AJMO SADA LEPO DZON VEJNE I PENDARGONE NAGLAS PONAVLJAJTE :
SWORDMASTERI I HEROJ SA STUBBORN DOMINIRAJU TABLOM... SWORDAMSTERI I HEROJ... SWORDMASTERI...S...
:lol: 8) :lol: 8) :lol: 8)
Ima i tu necega :lol:... I ja sam mislio da je jedinica od 50 spearmena, sa 2 attachmenta po 25 halberdi odlican izbor dok su ubijali Nikoline zombije u hrpama :lol:mladjano bugarce wrote:Teklis je nov igrac, ne razbijajte mu iluzije vi zli, matori ljudi!!!
A onda sam shvatio da ima igraca koji su kupili i konjicu koja vrlo komotno dodje do mog boka :lol:
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- orome pancevo
Pocinjem sa WH,i igracu Tomb Kings.Za sada imam 10 Tomb Guard sa punom komandom i Licha i Tomb Princa.Zanima me u recimo 1000-1200 pts,sta bih trebao i koliko da ubacim.Napomena:Ova armija treba da sluzi za peglanje sa ortacima koji takodje pocinju,ne treba da bude neka uber koljacina.Hvala unapred!

3rd place of IM 2007 Nationals
- orome pancevo
Pa iskreno sa tomb kingovima i ne mozes da napravis neku uber koljacinu od liste.
A sto se tice toga sta da ubacis,pa trebace ti kosturi sigurno.
U zavisnosti kako zelis da igras,katapulti i casket(ako zelis da pucas i bacas magije) ili recimo usapti i jos tomb garde(ako ces da se bijes.
Najbolje da odes do hobby store-a i pitas Duleta(on radi tamo,a ujedno i igra sa tomb kingovima).On ce ti sigurno dati najbolji savet.
A sto se tice toga sta da ubacis,pa trebace ti kosturi sigurno.
U zavisnosti kako zelis da igras,katapulti i casket(ako zelis da pucas i bacas magije) ili recimo usapti i jos tomb garde(ako ces da se bijes.
Najbolje da odes do hobby store-a i pitas Duleta(on radi tamo,a ujedno i igra sa tomb kingovima).On ce ti sigurno dati najbolji savet.

audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Pa ako ti se vec tuce, onda uzmi 2 Bone Gianta. Screaming Skull katapult je super sto pravi paniku, mada ovih dana je svako i njihova mladja sestra imun na psihologiju, tako da ne znam...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
- orome pancevo
Ono sto moras uzeti su najmanje 2 Tomb Scorpiona, oni su glavni :D . Svaki skorpion ima 4 S5 napada sa Killing Blow i Poisen Attacks
Kosture uzimas u jedinicama od po 10 ako hoces da pucas, a ako oces da se peglas uzmes 25 ili 20 sa bannerom koji dize skeletone
. TK ne mogu da dignu kosturove vise od prvobitnog broja (za razliku od Vampira)
Kocije su dobre sa barjakom koji ti daje +1 to hit, uzmes 5 ili 4 komada i imas koljacku jedinicu koja moze da outnumberuje vecinu jedinica (fear outnumber = autobreak). Naravno tako ih ja koristim, ne kazem da je tako najbolje.
Ushabti su dobri, al samo ako neprijatelj nema jako pucanje. Ako ih uzmes 4 mozes i da lagano napadnes neprijatelja spreda, a 3 su za Flank (mada suvise skupi za flankere, pre umesto njih uzmi 3 kocije)
Carrioni iliti lesinari su veoma korisni s obzirom na to sto 3 njih kosta 72pts, a svaki ima po 2 rane T4. Savrseni sami po tome sto undead ne moze da uradi march move, a flyerski obican move je 20" & stvoreni su za otklanjanje masina
.
Tomb garda je gledano mnogo bolja, sto po statistikama sto po specijalnim pravilima, od obicnog kostura (imaju Killing Blow & Magical Attacks). A skuplja je samo 3 poena
. Imaju sve iste karakteristike i specijalna pravila ko Grave Guard, cak i isto kostaju samo sto Grave Guard ima heavy armour :x
Tomb Dzin je po meni sranje zato sto ima WS3, jes da ima 5 S6 napada al pogada uvek na 4+ i sa Unsoppable Assault pravilom moze najvise 5 rana da napravi ako te usere (uglavnom 3
). Jes da je Terror al za 40 pts vise mozes uzeti 4 Ushabtija koji rade istom snagom al WS4 12 napada (i kako dobro kolju najverovatnije ce da outnumberuju
). Mnogi se slazu da je AS od 3+ dobar, al mislim da je bolje uzeti 2 Screaming Sculla sa Sculls of Foe koja inace isto kostaju...
Vristace Lobanje katapulti su po meni najbolja masina, uvek uzeti po 2 komada i jos 2-3 liche da bi pucali u magic fazi i time imate masinu od treeman killera do razbijaca obicnih jedinica
.
Sto se tice heroja ja uzimam tomb kinga sa Destroyer of Eternities jer smatram da kad obican tomb king udje u kombat on nema zasta da baca inkantacije - osim ako je u kociji i ako baca da sve kocije udaraju u magic fazi sa +1 to hit
.Kad ima destroyer of eterneties on moze da baca inkantaciju da udara sve u BtB sa 2 napada koja imaju autohit + S7 & Killing Blow
(jos mu dati collar of shapesh kad je u jedinici kostura razume se & skoro neunistiv je). Liceheovima uvek uzimam Hieratic Jar, i po 2 dispella (ako imas Tomb Kinga) i hierofantu stavim Cloak of Dunes da moze da odleti i skloni se u sumu ili takav slican rad
. Uzeti princa na kociji sa flailom i chariot of fire i onim itemom sto mu daje +1US je super izbor za flankera (US5 i jos baca inkantaciju za kretanje).
Kosture uzimas u jedinicama od po 10 ako hoces da pucas, a ako oces da se peglas uzmes 25 ili 20 sa bannerom koji dize skeletone

Kocije su dobre sa barjakom koji ti daje +1 to hit, uzmes 5 ili 4 komada i imas koljacku jedinicu koja moze da outnumberuje vecinu jedinica (fear outnumber = autobreak). Naravno tako ih ja koristim, ne kazem da je tako najbolje.
Ushabti su dobri, al samo ako neprijatelj nema jako pucanje. Ako ih uzmes 4 mozes i da lagano napadnes neprijatelja spreda, a 3 su za Flank (mada suvise skupi za flankere, pre umesto njih uzmi 3 kocije)
Carrioni iliti lesinari su veoma korisni s obzirom na to sto 3 njih kosta 72pts, a svaki ima po 2 rane T4. Savrseni sami po tome sto undead ne moze da uradi march move, a flyerski obican move je 20" & stvoreni su za otklanjanje masina

Tomb garda je gledano mnogo bolja, sto po statistikama sto po specijalnim pravilima, od obicnog kostura (imaju Killing Blow & Magical Attacks). A skuplja je samo 3 poena

Tomb Dzin je po meni sranje zato sto ima WS3, jes da ima 5 S6 napada al pogada uvek na 4+ i sa Unsoppable Assault pravilom moze najvise 5 rana da napravi ako te usere (uglavnom 3

Vristace Lobanje katapulti su po meni najbolja masina, uvek uzeti po 2 komada i jos 2-3 liche da bi pucali u magic fazi i time imate masinu od treeman killera do razbijaca obicnih jedinica

Sto se tice heroja ja uzimam tomb kinga sa Destroyer of Eternities jer smatram da kad obican tomb king udje u kombat on nema zasta da baca inkantacije - osim ako je u kociji i ako baca da sve kocije udaraju u magic fazi sa +1 to hit

Last edited by teclis on Tue Nov 20, 2007 9:55 pm, edited 4 times in total.
- orome pancevo
Pa kad imas po 2 skeleton drivera (jedan ima koplje) i 2 konja na 4 kocije, da dobijes +1 to hit na bedan mountov WS2 i driverov WS3, nije ti svejedno :D. Na jos sve to dodas impakte pa ti vidi 8). Tu si ubio vecinu vojnika iz prvog ranka, a buduci da ti imas US12 (ili 17 ako je princ u jedinici) veoma je moguce da ces outnumberovati neprijateljaorome pancevo wrote:Izvini sta ce kocijama +1 to hit banner kad one autohituju(impakti) :? ?

Glavno oruzje ovog kosturka je to sto radi Terror, a ako je maltene svaka jedinica imuna na psiho, onda nema TerroraGorbash wrote:Pa ako ti se vec tuce, onda uzmi 2 Bone Gianta. Screaming Skull katapult je super sto pravi paniku, mada ovih dana je svako i njihova mladja sestra imun na psihologiju, tako da ne znam...

- orome pancevo
To se ne isplati jer ta zastava kosta 50 poena,a ti jahaci i konji ionako nece nista ubiti osim nekog goblina jer imaju snagu 3.Jedino sto vredi kod kocija su impakti,a onda ti je zastava suvisna!
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Ma impakti su S4 i samo D3 tako daorome pancevo wrote:To se ne isplati jer ta zastava kosta 50 poena,a ti jahaci i konji ionako nece nista ubiti osim nekog goblina jer imaju snagu 3.Jedino sto vredi kod kocija su impakti,a onda ti je zastava suvisna!

1 tomb swarm je sasvim solidan za 3+ minimum core (mada bolje ti je da odvojis jos 35pts i uzmes 10 kosturska archera).3 swarma ispred Screaming Sculla je super stvar. Posto vidim da igrate na 1000-1200pts nemoj da ih uzimas.Atriann wrote:Ako vam je od neke pomoci igracu protiv patuljaka i dark elfova.I imam 1 tomb swarm :lol: .