turnir u bojenju. IV hobby store warhammer turnir

orome pancevo

Post by orome pancevo »

Dobro proglasenje pobednika...u svakom slucaju ga nisam gledao...
A sto se tice modela u pitanju je 40k figura Eldarskog farseera(onaj metalac :D )
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Da li je potrebno odraditi i bazu figurici ili se ocenjuje samo bojenje?
audaces fortuna iuvat
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Pa mozes da doneses i figuru bez baze, niko ti nece zabraniti... Ali ipak je to nedostatak da figura nema uopste uradjenu bazu.

Mislim da ce sudije imati razumevanja prema skromnim bazama.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
novot

Post by novot »

A zashto koristite potpuno pogrshnu rech "baza" umesto postolje :x :?: . Baza u srpskom jeziku, a u ovom kontekstu, znachi osnova,a figurice svakako ne stoje na osnovama nego na postoljima 8)
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Balder

Post by Balder »

Ma ne meres bilivit... :)
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

@novot

On je prvi poceo!!!
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Ne uradjeno postolje je svakako veliki minus :wink:
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Ok POSTOLJE ce biti odradjeno :D !!
audaces fortuna iuvat
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

moram da pitam - da li unit moze da bude veci od 10 modela? da li mu treba adekvatan tray?

da li spejs marine bajk spada u katergoriju dva?

u sta spada land raider, a u sta dreadnought?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Megabaja wrote:moram da pitam - da li unit moze da bude veci od 10 modela? da li mu treba adekvatan tray?

da li spejs marine bajk spada u katergoriju dva?

u sta spada land raider, a u sta dreadnought?
Land raider je vozolo ocigledno, ali dreadnought je.. hmmm, p amoze i vozilo a i u monster baze, zanima me sta ce zlaja da kaze.
Bajk bi trebalo da je ekvivalent konjickom postolju.
Gde spada terminator postolje (tipa broodlord)? single model?
Slicno pitanje za unit - da li moze 4 modela? Da li je neophodan tray ili samo nosi bonus poene?
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Balder

Post by Balder »

Ako se dobro secam za Dreadnought je dogovoreno da ide u kategoriju Monster postolja...

Unit moze i bez tray-a... Opet, nisam bas 100% siguran, ali prilicno...
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

znam da na golden demon turnirima dreka spada u vozilo ali mislim da bi bilo ok da se on svrsta u monster kategoriju. isto tako, na golden demon turnirima su peshadijska i konjichka postolja ista kategorija a ovde nisu i mislim da je to sasvim u redu.

jedinica ne mora da ima movement tray. nece biti minus ako nemate ili plus ako imate tray. eventualni plus bi bio ako se uradi displej baza sa terenom koji podrzava teksturu na postoljima.

5-10 modela je sasvim dovoljno ali nece biti problem ako neko donese "kocku" night goblina ili slichno. opet kazem, do 10 modela je sasvim dovoljno a 5 je minimum.

broodlord - monster i konjica.

bajker - monster i konjica.

land raider - mashine i vozila.

sad mi bash neshto pade na pamet, da li dreka da ide u large monsters ili ipak u vozila? u kategoriju konjichka i monster postolja ne ide, prevelik je. u large monsters mozda, u vozila mozda...
aj' kazite vi, shta je vash predlog za dreku?
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Walkeri u large monsters. Razlog - pa ipak se ne ponasaju kao tipicna vozila, walkeri imaju i svoj WS izmedju ostalog. Barem ja tako vidim na to.

5 minimum? damn, a imam lance mech-ova (a lance je 4 mecha, ni manje ni vise) u battletech skali (to je nesto kao epic velicina za 40k :D) i sad ce i dalje da vataju prasinu...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Mislim da dreka treba da ide u vozila. On je vozilo, na kraju krajeva, i, za razliku od monstera, kompletno je od metala (i ako neko proba da kaze : pa manje vise vecina figurica je od metala - preduhitreni ste), tako da se po stilu farbanja mozda vise uklapa u vozila.
I sto se tice tog minimalnog limita od 5 komada : Treba obratiti paznju da neke jedinice nemaju ni MAXIMALAN broj od 5 komada, tako da su ti modeli automatski diskvalifikovani : Recimo widowmakeri dolaze po 4 i ne mozes ih imati 5, Jedinica obliteratora maximalno broji 3 komada, Tau heavysuit jedinica isto... itd...
Image
ImageImageImageImageImage
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Pendargon wrote:Treba obratiti paznju da neke jedinice nemaju ni MAXIMALAN broj od 5 komada, tako da su ti modeli automatski diskvalifikovani : Recimo widowmakeri dolaze po 4 i ne mozes ih imati 5, Jedinica obliteratora maximalno broji 3 komada, Tau heavysuit jedinica isto... itd...
shteta...
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Pa onda bi trebalo da bude unit minimum :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

ovo bi trebalo da bude turnir u bojenju, tako da pricha o pravilima u igri nema minimalnog razloga za razmatranje. ko bude hteo da donese obliteratore ili tau heavy suit moze da ih donese eventualno kao monster i konjichko postolje singl ili 5+ modela kao unit.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

sto mu gromova wrote:ovo bi trebalo da bude turnir u bojenju, tako da pricha o pravilima u igri nema minimalnog razloga za razmatranje. ko bude hteo da donese obliteratore ili tau heavy suit moze da ih donese eventualno kao monster i konjichko postolje singl ili 5+ modela kao unit.
Pitanjce jedno (nije za mene vec pitam generalno): Tau crisis battlesuit squad ima do 3 modela. Ako ima i drones sa sobom to je onda vise modela (cak moze da bude i preko 5 :) ). Da li moze da se donese unit razlicitih modela ali koji po pravilima igre cini unit (kao sto su drones i battlesuits u ovom slucaju)?
stalker
High Seas Commander
High Seas Commander

Post by stalker »

Hypodermic wrote:
sto mu gromova wrote:ovo bi trebalo da bude turnir u bojenju, tako da pricha o pravilima u igri nema minimalnog razloga za razmatranje. ko bude hteo da donese obliteratore ili tau heavy suit moze da ih donese eventualno kao monster i konjichko postolje singl ili 5+ modela kao unit.
Pitanjce jedno (nije za mene vec pitam generalno): Tau crisis battlesuit squad ima do 3 modela. Ako ima i drones sa sobom to je onda vise modela (cak moze da bude i preko 5 :) ). Da li moze da se donese unit razlicitih modela ali koji po pravilima igre cini unit (kao sto su drones i battlesuits u ovom slucaju)?
to je legalna jedinica i kako je receno sve je ok

ps za tumacenje pravnih normi moja tarifa je 200marke :D
Bolje missat vino nego beton! - mudrost jednog neznanog dalmtinskog strucnjaka
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

ja ne znam da li je potrebno da kazem na zulu jeziku da bi ste shvatili?!

JEDINICA MORA DA IMA MINIMUM 5 MODELA, MAXIMUM 10.
JEDINICA MORA BITI SASTAVLJENA OD ISTOG TIPA MINIJATURA SHTO ZNACHI:
5-10 SWORDMASTERA
5-10 TROLOVA
5-10 OBLITERATORA
5-10 TAU BATTLE SUITOVA
5-10 ZMAJEVA
5-10 WARHOUND TITANA
I TAKO DALJE !!!

nadam se da je ovo bilo dovoljno jasno.
Balder

Post by Balder »

A je l' mogu da stavim 3 konskripta i 2 pretorijanca? :lol:

Sad iskreno... :) mogu li da stavim u jedinicu 4 pretorijanca i Deacon-a Tiberiusa? :)
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Balder wrote:mogu li da stavim u jedinicu 4 pretorijanca i Deacon-a Tiberiusa?
mislim da je i ovo pitanje u rangu prethodnih.
komanda je pozeljna ali ne i neophodna

molim vas da prochitate prvi post na ovoj temi pa ako vam neshto nije jasno, pitajte.
Balder

Post by Balder »

:oops: Joj, secam se da sam to procitao, ali sad zaboravio...
sry... :)
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Balder wrote::oops: Joj, secam se da sam to procitao, ali sad zaboravio...
sry... :)
Pa ti si ziv :!:

I pride ne pratis fabulu radnje.

A sta sam ja imao prosle godine u kategoriji jedinica :?:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Dobro de zlajo, ne secam se da li je igde pisalo da jedinica mora da bude sastavljena od modela istog tipa :) nemoj se ljutis :)

Evo jos jedno pitanjce - Da li mogu da ti kupim pivo pre pocetka svega da budemo vedri i nasmejani ceo dan? :D
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Molim izvesne ucesnike ovog foruma da se suzdrze od otvorenog slihtanja i pokusaja potkupljivanja... to ne donosi bonus poene, a zlaja je pravdoljubiv... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Pendargon wrote:Molim izvesne ucesnike ovog foruma da se suzdrze od otvorenog slihtanja i pokusaja potkupljivanja... to ne donosi bonus poene, a zlaja je pravdoljubiv... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali ja ne potkupljujem nikoga... Hoces i ti pivo? :lol: :lol: :D 8)
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

Nije da sam nekada odbio free pivo :wink: :wink: :D :D
Mada, onda cu morati da ti napisem army listu... :D :D :wink: :wink:
Image
Balder

Post by Balder »

Pendargon wrote:Molim izvesne ucesnike ovog foruma da se suzdrze od otvorenog slihtanja i pokusaja potkupljivanja... to ne donosi bonus poene, a zlaja je pravdoljubiv... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hahahahahhaa
Ko, jel' ja? wrote:Pa ti si ziv :!:

I pride ne pratis fabulu radnje.

A sta sam ja imao prosle godine u kategoriji jedinica :?:
:oops: Ma znam za to... ali rek'o kaze moraju da budu isti, pa mozda se nesto promenilo :P... A zaboravio da je napisao ovo za war staff... I jesam ziv :oops:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Oi Oi Oi bez pisanja army listi ja ima svoj stil igre ti svoj :P necemo da pricamo koji je bolji vec da se igramo, pijemo pivo i gledamo kako zlaja ocenjuje figurice :D

No, da ne offtopicujem, evo jos jedno konkretno pitanje za turnir u farbanju: Rekli ste da je to u nedelju, tj drugi dan turnira. Od kada da donosimo figure i do kada ce biti izlozene? ceo dan?

Zlajo, donecu ti stalak za fotografisanje, da ne moras da se mucis sa postoljem (imam jedan mali bas za ove potrebe :D)
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

Hypodermic wrote:Oi Oi Oi bez pisanja army listi ja ima svoj stil igre ti svoj :P necemo da pricamo koji je bolji vec da se igramo, pijemo pivo i gledamo kako zlaja ocenjuje figurice :D
Nisi ukapirao... interna fora, ispricacu ti jednom... :wink: 8)
Eh, da, najavljujem i moje sopstveno ucesce... naravno bez ikakvih izgleda za nagrade, ali neuobicajeno sam inspirisan sa cetkicom zadnjih dana, prosto ne znam sta mi je... :D :D
Last edited by Pendargon on Thu Nov 22, 2007 11:24 pm, edited 1 time in total.
Image
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

e, pa moze pivo, a ako bi josh i mogao da odaberem to bi bilo neshto od 0,33l. u poslednje vreme se bash retko druzim sa pivom. 8)

i shto se stalka tiche, odlichno. donesi... to je onaj dzepni stalak?

figure donesite najkasnije do kraja 4 partije warhammer-a to jest do kraja prve partije u nedelju. trebace malo vremena da se sve to lepo pogleda, uslika, oceni... a bice izlozene do proglashenja pobednika izmedju poslednje i pretposlednje partije warhammer-a. sve u svemu bice izlozene bar 5 sati tako da ce svi koji dodju imati priliku da vide tu izlozbu.

btw, potrudicu se da slike sa turnira vide i neki ljudi iz belog sveta. 8)
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Pendargon wrote:Eh, da, najavljujem i moje sopstveno ucesce... naravno bez ikakvih izgleda za nagrade...
e tako se to radi, to je zdrav duh i ispravno razmishljanje.

hejt ByHaMa koje se plashe uchestvovanja.
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

Pendargon wrote: to ne donosi bonus poene, a zlaja je pravdoljubiv... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeste, al' je i alav na pivo... :)
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Konacan datum za takmicenje je :?: :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Nedelja, drugi Decembar :!:
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

turnir bio, proshao i priznacu da sam zadovoljan odzivom ljudi. ne bih da zvuchim grubo ali "pirana" je izvadio situaciju i podigao ovaj nash mali turnir na vishi nivo sa svojim ultra fantastichnim radovima. nadam se da su svi koji su prisustvovali turniru imali shta da vide i nauche.
nisam ni malo lazno skroman, ja sam definitivno nauchio neshto shto se samog bojenja figura tiche i srecan sam shto sam imao tu chast da upoznam takvog majstora. ja cu se potruditi da i moje figure u buducnosti izgledaju priblizno onome shto sam juche video a nadam se da cete i vi dati sve od sebe da na sledecem turniru pokazete vashe radove u josh boljem svetlu.
hvala svima koji su uchestvovali i hvala svima koji su doshli da pogledaju tu izlozbu minijatura. one za koje sam mislio da ce doci vishe ne zelim ni da spomenem. ByHe...
chestitam pobednicima:
pirana
rista
matija
shunka

postovacu i slike u toku dana. treba to srediti... :roll:

ciao.
Balder

Post by Balder »

HOCU DA MI VRATITE MOJIH 20e!!!

:) Jedno veliko HVALA i SVAKA CAST majstor Ivanu iz Bugarske... One figure je trebalo videti uzivo, jer ne mogu ni da se porede sa slikama na CMON-u...

Takodje svaka cast Zlaji i Ivanu na organizaciji... :)
Knight

Post by Knight »

Svaka cast na organizaciji matori.

Ovo je zaista trebalo videti uzivo, skup fantasticih radova. Sta da vam kazem sem da sam u jednom trenutku trazio lupu od Zlaje kako bih procitao tekst na shoulder padu jednog marinca! [Btw radi se o neverovatnom freehandu naseg gosta koji je zasluzeno pobedio; Kad budu okacene slike obratite paznju i na njegovu kociju tj zastavu na istoj]
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Zahvalio bih Duletu i Mojsiju jer su omogucili da se ovo takmicenje odrzi i obezbedili nagradu (koja je uspesno prenesena preko granice :D ).

Hvala svima koji su ucestvovali i svima koji su dosli da vide jednu predivnu izlozbu minijatura.

Nadam se da cemo se videti i sledece godine u jos vecem broju.
Locked

Return to “Kreativna sekcija”