1. Luka Pacovcina (best general i worst sportsman)
2. Sutic
3. Nikola Nikolic (best painted army)
4. Livada
5. Nisam zapamtio
6. Ja
....
Best sportsman: Devoted of Slaanesh
Best painted miniature: Rista Vaterpolista (koji je dobio jos neku nagradu ali se ne mogu setiti koju)
Najveca pijandura: srebrni vitez
Najgori na testu: Ulemek
Jako je lepo bilo, bilo je vise tabli nego igraca, tako da je bilo dosta menjanja (nije se desavalo da igras 2 puta na istoj tabli).
Kratak batlle report...
partija 1: empire - Milos Nikolic (milos na forumu)
Ostavio je prazan bok, sto je omogucilo kocucima da u drugom krugu ucardzuju top i naslazu mu celu armiju po boku. Skeletoni su uhvatili masnu jedinicu swodsmena (sa kucicima u boku). Necromancer je bacio hand of dust i raskantao tenka, i na kraju sve sto mu je ostalo je bilo mag lord na pegazu. 20:0 za mene
partija 2: Bager
Uhvatio me je na super foru, koju sam prevideo usled neigranja WHa: lord na curci je large target, i kao takav vidi preko moje jedinice i moze da chargeuje preko nje. Pomocu toga je uhvatio vampira, koji je bacio neke jako lose kocke za udaranje, zatim 3 save-a na 5+, ni jedan nije prosao, i to je bio kraj partije. 0:20 za mene
partija 3: Petar Petrovic (decko iz Panceva, sa bretonijom, nisam siguran da li je na forumu)
Ovo je bio festival djidanja. Jedan od najneprijatnijih ljudi sa kojima sam igrao. Evo i nekoliko primera:
1. Ja se okrecem da izvadim zombije/skeletone koje sam digao. Pocinje combat faza. Za 2 sekunde se stvara 5 i 6 to wound bez da sam ja video bilo kakvo bacanje..... Pustim ga.
2. Overrun koji mora da ide dirketno pravo zakrivi ne bi li poklopio skelete u bok.... procenim da ih nije dovoljno zakrivio i pustim ga (iako sam mu napomenuo sta je uradio)
3. Baca jurenje 13" pomeri jedinicu 5" (kako bi i dalje bio u boku skeletima).... e ovo mu vec nisam pustio.
Medjutim cim krades, mora kocka da te izda, pa su pegazi sa svojih zilijon napada ubili 3 zombija... fear outnumber... umru pegazi. Panika za konjicu: pukne paniku, pobegne u impassible, umre. Banshee se dere: 12. :lol: Sve u svemu, sve mu je oprosteno

partija 4: Luka iz Panceva
Rizikovao sam - dobio sam... Nisam hteo da taktiziram puno, pustio sam ga da me ucharguje zmajem u bok, odgovorio na chal., popio 5 rana, spasao 3, i odrao lorda ko nista.... Tu je bio otprilike kraj partije. 20:0 za mene
partija 5: Dean Konti - nurgle legija
Jako lepa partija... imao je dosta srece (prosao je 5 ledearshipa za raspadanje -6, -5, -5, -4, -1 ili 2), bacao odlicno save 4+, i to je to. Povrh svega vec sam bio umoran i nisam se setio da sa vampirom uradim chal. na njegovog battle standarda, sto bi bitno promenilo stvari.... Na kraju: 1:19 za mene.
partija 6: No1
Opet jako lepa partija. Posto sam imao mnogo vise jedinica od njega, sacekao sam da sve postavi, a onda sam namestio zombije Grimgoru i kosture sa strane. Posto sam imao prvi krug, potrosio sam fell batove da izvucem fanatike i da nateram savage jedinicu da chargeuje njih. 2 jedinice ghoulova su uradile isto to, tako da su savage-i bili izbaceni iz partije. Sa druge strane sam pustio charge Grimgora na zombije i trollova na kosture sa vampirom. Zombija je ostalo nekoliko, sledeci krug su podignuti, i lord sa skeletonima je pomocu vanhela uleteo u ledja. Grimgor je imao festival loseg bacanja - 7 napada, 5 pogodaka, 4 keca. Fear outnumber, ujuren. Za to vreme, 2 bansike su se do besvesti izdirale na jedinicu orkova i spustile je na nekih 10 komada. Onda su svi uleteli u tu jedinicu i to je bilo to. Jako lose bacanje za Grimgora je imalo najveci uticaj na 20:0 za mene.
Tako da jedino za sta bih mogao da se zalim za ovaj turnir jeste jedna partija koju bih voleo da nisam igrao, i hrana koje je bilo:
1. Malo i losa (neki sendvici, za koje sumnjam da mogu da zasite bilo kog pravog wargamera od 100+ kila :lol:)
2. Kafana je ovaj put bila krs... ali dobro, poklonu se u zube ne gleda, sto bi rekao Sutic :lol:
Jako mi je drago da su dosli ljudi iz Bugarske, i mogu da kazem da su mnogo dobri likovi i da se nadam da ce nastaviti da dolaze kod nas, a i da ce neki od nas otici tamo kad nas pozovu

Do uprisinga....