Agram arena 07

Megabaja
Baja

Agram arena 07

Post by Megabaja »

Da li ima interesenata za put u Zagreb?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Gorbash

Post by Gorbash »

Ja na Agram turnire ne idem dok ne olade malo sa tim Army Compositionom...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Ja idem :D
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Gorbash wrote:Ja na Agram turnire ne idem dok ne olade malo sa tim Army Compositionom...
A ovamo kukas na specijalne karaktere - odluci se ili ces composition sa svim mogucim restrikcijama ili ces "open range"... :lol:
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Gorbash wrote:Ja na Agram turnire ne idem dok ne olade malo sa tim Army Compositionom...
Sto? Meni se to kao ideja svijda. koliko je sada dobro osmisljeno to je pitanje za debatu, ali definitivno unosi malo ekstra zezanja upravljenje army listi.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Gorbash

Post by Gorbash »

Ma vazi. Dozvoljen je Daemonic Legion, a oni prave paniku oko izvodjenja 2 rare slota... :roll: Tj. nemoguce je izvesti 2 treemana...
A ovamo kukas na specijalne karaktere - odluci se ili ces composition sa svim mogucim restrikcijama ili ces "open range"...
Ja bih samo da igram turnire kakvi su bili pre ovog...
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

Ja sam bas zaintresovan!!!!

Suticu jer ides ti?
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Gorbash wrote:Ma vazi. Dozvoljen je Daemonic Legion, a oni prave paniku oko izvodjenja 2 rare slota...
O ekspertu, koliko si puta igrao protiv demonske legije? Objasni mi sta je toliki problem sa tom vojskom? I ona je ugazena penalima za magiju/letace/skirmisher-e itd...
...Tj. nemoguce je izvesti 2 treemana...
I dva tenka, i 4 boltera, i dva doom diver-a - pa sta? Imas i neke druge stvari u tim rare slotovima - a ko te zapravo tera da popunis rare slotove uopste?
Ja bih samo da igram turnire kakvi su bili pre ovog...
I da se ponovo gleda kako na prva tri stola igraju Haos, Pacovi i Bretonci? Nisi bio na turniru te nisi video koliko je bilo neizvesnosti - pobednik se zaista nije znao do kraja poslednje partije... Ne secam se da se to ranije desilo...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Sto nema veze sa army kompom. ima veze sa nacinom bodovanja po kome veoma tresko ostvarujes masakre, po kome je svaki poen vazan, i po kome mozes da izgubis i lorda, a da odigras 12-8... a nema veze sa restrikcijama i specijalnim karakterima.

PS
Heck, svaki karakter protiv mene mora da prodje lidersip, specijalan ili ne. 8) :wink:
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Gorbash

Post by Gorbash »

bojan wrote:
Gorbash wrote:Ma vazi. Dozvoljen je Daemonic Legion, a oni prave paniku oko izvodjenja 2 rare slota...
O ekspertu, koliko si puta igrao protiv demonske legije? Objasni mi sta je toliki problem sa tom vojskom? I ona je ugazena penalima za magiju/letace/skirmisher-e itd...
Dovoljno puta da znam da me nervira cinjenica sto protiv njih nemam ward, a oni imaju... I sto svi imaju Ld9. Ali ono sto me najvise nervira je sto su sve ostale liste iz SoCa zabranjene sem te.

Poenta je sto ja necu da igram na turniru koji ce da mi odredjuje kakvu vojsku da vodim. Ako se meni igra sa 3 altera, 30 archera i 2 treemana, hocu tako da igram, ne da moram da promenim pola liste (i samim tim kupujem/bojim jos figura).
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Gorbash wrote:Dovoljno puta da znam da me nervira cinjenica sto protiv njih nemam ward, a oni imaju... I sto svi imaju Ld9.
Ovaj pa nemas ward ni protiv pola bretonije a oni imaju... Da li je to tendencija da kukas na sve sto tvoju vojskicu maltretire? :roll:
Ld 9 imaju i patuljci.
Undead-i i ne bacaju Ld.
Sve same izbagovane vojske... :roll:
Ali ono sto me najvise nervira je sto su sve ostale liste iz SoCa zabranjene sem te.
Ne znam u Hr. ovde su sve bile dozvoljene - i vidis osim Nurgle DL (sa jednim magom 1.level-a i brzinom kretanja kisne gliste), niko nije doneo nijednu od njih... Pa ti vidi...

Poenta je sto ja necu da igram na turniru koji ce da mi odredjuje kakvu vojsku da vodim. Ako se meni igra sa 3 altera, 30 archera i 2 treemana, hocu tako da igram, ne da moram da promenim pola liste (i samim tim kupujem/bojim jos figura).
KO, ali onda nemas pravo kukati na specijalne karaktere, tenkove, topove, Tzeench-a, Bretonce i gunline... Hoce i oni da se igraju sa takvom listom... :roll:
Last edited by bojan on Thu Dec 06, 2007 12:59 am, edited 2 times in total.
CYNIC, n.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Idem ja a sto se tice ono A.C.-a to samo pravi razliku izmedju bogatih i siromasnih manckina :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Gorbash

Post by Gorbash »

Ovaj pa nemas ward ni protiv pola bretonije a oni imaju... Da li je to tendencija da kukas na sve sto tvoju vojskicu maltretire?
Pa dobro pola, ali ovi bre svi imaju magicne napade! I ne samo to, nego i moji magicni napadi bi trebalo da rade na njihov save, ali gle cuda - imaju regularan ward save! Cak i kad ih dobijes u CC, dobre su sanse da ostanu. Ld9, daemonic herald...
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Megabaja wrote:...ima veze sa nacinom bodovanja po kome veoma tresko ostvarujes masakre, po kome je svaki poen vazan, i po kome mozes da izgubis i lorda, a da odigras 12-8...
Bio je isti sistem i predhodne dve godine pa su razlike bile mnogo drasticnije...
PS
Heck, svaki karakter protiv mene mora da prodje lidersip, specijalan ili ne. 8) :wink:
:lol:
Torek, Dwarf BSB, Arch Lector i sta josh na ovom turniru?
CYNIC, n.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

A da niste vi malo skrenuli sa teme, a?

Znaci pitanje je bilo ko hoce da ide, a ne zasto neko nece.... i ja imam svoje razloge zasto necu ici pa ne gusim okolo istim...
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Drzimo se teme ljudi!
Zulufic
Har!Haaaar!Ya, matey!

Post by Zulufic »

A kad je to cudo ako nije proslo..... :D
Image
Image
Image
thezgag

Post by thezgag »

Zulufic wrote:A kad je to cudo ako nije proslo..... :D
Poštovani igrači, minijaturisti i maketari !

Vrijeme je za najavu Agram Arene Winter (2007.) koja ove godine navršava svoj peti rođendan !

Uz standardni međunarodni WHFB turnir, ove godine održat će se i prvo (zimsko) međunarodno natjecanje u bojanju minijatura pod nazivom Grička Vještica (Witch of Grič) !

AAW održavat će se 15-16.12.2007., kao i prošlogodišnja, u SKUC "Pauk" (u studentskom domu "Stjepan Radić"), Jarunska cesta 2!
Ulaz je BESPLATAN za natjecatelje i posjetitelje !

Osvježavajuća pića za vrijeme turnira biti će besplatna za sve sudionike turnira.
Ručak se može osigurati po cijeni od 75Kn za oba dva dana (odn. 37.50 Kn za jedan dan) kao i smještaj za petak odn. nedjelju - po cijeni od 105Kn / noć.

Kako u ovom trenutku još čekamo odgovor sponzora možemo vam reći da će smještaj za subotu (noć 15/16) biti ili besplatan ili će se naplaćivati po povoljnih 75 Kuna. Potvrdu jedne od tih dviju opcija očekujte početkom prosinca.

Igrat će se s vojskama od max 2250 bodova !

Sve minijature moraju biti obojane !

Max. broj sudionika : 80 !

Više detalja kao i cjelokupna pravila nalaze se na našim stranicama http://www.ums-agram.hr

Prijave - od 01.12. do 09.12. (upute kako i gdje se prijaviti nalaze se u pravilima (gornji link)) !

Sva Vaša pitanja možete postaviti na [email protected] !

Radujemo se vašem dolasku !

UMS "Agram"

Turnir se održava pod visokim pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba. U suradnji s Vijećem za kulturu Studentskog centra, Zagreb.
Evo svih odgovora (čak revidirana verzija, bilo je promjena s lokacijom), još samo dodajem da se nadam da ćemo se vidjeti tamo, ove godine ću i ja sudjelovati :)
pozdrav.
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

ja imam problemcic, ne mogu da sastavim vojsku bez -7 penala, pa ako ima nekoga ko moze da je sastavi, te da mi je za turnir pozajmi, ucinice mi uslugu...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Moja Bretonija ima sest penala, sto sam friendlyyyyyyy.... :twisted: Opraces svakog na turniru osim Nurglove legije koja je po ovim pravilima potpuni bag.
ImageImage
SRBENDA

Post by SRBENDA »

Voleo bih da odem ali nemogu :?
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

mladjano bugarce wrote:Moja Bretonija ima sest penala, sto sam friendlyyyyyyy.... :twisted: Opraces svakog na turniru osim Nurglove legije koja je po ovim pravilima potpuni bag.
To su te frustracije - ova lista me je pobedila, i ja ne umem da je outmanevrisem, i onda cu je zabraniti, jer je bug, posto ja, najbolji general na svetu, ne umem da je pobedim... :roll:

edit: siguran sam da ima jos "lepih" primera friendly listi....
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Pa realno, s obzirom da su pucanje i magije tako zestoko penalizovani, slazem se da je nurgle DL favorit. I to tezak. Eventualno jedina lista koja ima potencijal da je prebije (posto je napucati ne mozes zbog penala) je Khorne DL. (fight fire with fire!!!!) :twisted: :twisted:
Image
ImageImageImageImageImage
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

A sta mislite o fighty Lizardmenima tipa 2*3 kroxija,3 salamandera,stegadon 2*saurusi od 16,2*10 skinkova,3 karaktera koja biju 3 teradona?
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

I...ko na kraju ide iz Begesha u Zagreb?
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Idemo Luka Pacovcina, Kirgan, Dule i ja. A ko od vas Sadista ide?
Pravo da ti kazem, mnogo me nervira ovaj njihov kompozisn, i ozbiljno smo razmisljali da ne idemo iz tih razloga...

PS

Nikolicu, sto ti ne ides ove godine?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Od Novosadista idemo Andrija,Suzic i ja.
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

a ostali?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

A ostali zaostali :wink: .

Inache,ja mislim da je ideja ACa dobra,poshto tje svi morati da igraju sa hedikepiranim listama (osim nekih DL listi) i tu tje do izrazaja dotji tvoje generalske sposobnost (jel' tako Luka). :wink:
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

je li? :D
a koliko penala ima tvoja bretonija, nula? :lol:
a ne verujem da ce se nesto mnogo razlikovati od proslogodisnje...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

-2

Razlikuje se jako malo.Nemam 3. fajterskog heroja,vetj 2 jedinice jomena i petog pegaza.

1 Bretonnian Lord @ 422 Pts
General; Lance; Morningstar; Shield; Knightly Vow
Virtue of Knightly Temper (1st) [40]
Tress of Isoulde [20]
Cuirass of Fortune [20]
Mantle of Damsel Elena [20]

1 Hippogryph @ [200] Pts
--------------------------------------------------------------------------
1 Paladin Battle Standard Bearer @ 124 Pts
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Knightly Vow
Gromril Great Helm [30]
Sword of Might [20]

1 Warhorse @ [0] Pts
1 Damsel of the Lady @ 130 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Warhorse @ [0] Pts
8 Grail Knights @ 384 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Grail Vow
Valorous Standard [50]

4 Pegasus Knights @ 305 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Knightly Vow

1 Gallant @ [55] Pts
11 Knights Errant @ 281 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Knightly Vow
Errantry Banner [20]

1 Cavalier @ [20] Pts
7 Knights of the Realm @ 241 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Barding; Knightly Vow
War Banner [25]

1 Gallant @ [24] Pts
10 Peasant Bowmen Skirmishers @ 70 Pts
Longbow
15 Peasant Bowmen @ 100 Pts
Longbow; Standard
5 Mounted Yeomen @ 96 Pts
Spear; Bow; Standard; Musician; Fast Cavalry
5 Mounted Yeomen @ 96 Pts
Spear; Bow; Standard; Musician; Fast Cavalry
Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 72

Total Army Cost: 2249
Last edited by Iskusinjo on Sat Dec 08, 2007 3:29 pm, edited 2 times in total.
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Njihov ac je jako los jer samo podize (ili spusta) powerlisting na drugi nivo... Moje predvidjanje je, da sem u ekstremnim slucajevima, najbolje ce proci DL, Bretonija, Vampir i eventualno neki haotic... Ostali su ...mnjeh...
Image
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Odobrise mi listu sad sredjujem figure a aj da se dogovorimo oko puta ok 8) :twisted:

Keeper of the flame
Agram HQ

Post by Keeper of the flame »

Momci, samo nemojte zaboraviti se prijaviti, jer su prijave do sutra.

A kaj se tiče AC-a, i mi smo svijesni da AC nije savršen, i da zakida neke vojske više, dok druge manje. Ali kad pogledate i vani po svijetu, nijedan AC ne može izravnati sve vojske da budu na istom nivou. Razmišljali smo čak da idemo penalizirati stvari kod svake vojske zasebno, ali bojimo se da bi kod toga došlo do još većih problema jer nitko ne može za svaku vojsku reći koja je "normalna" jačina.
Fire will burn the uncalled!
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Pa AC ima gresku ti ljudi su testirali sve te liste i armije pa obajvili cak i one preterane a AC je daleko od testa ali ume da ubije flaf i da te natera da napravis jacu kombinaciju od toga vajde nema ali ok ispostovah to ja licno mislim da sve treba dozvoliti 8) :twisted:

Keeper of the flame
Agram HQ

Post by Keeper of the flame »

A dobro, sad se možemo natezati tu cijelu godinu da li AC valja ili ne, ali hoću samo reći da smo sa AC-om krenuli s ciljem da se partije svedu na prijateljsko druženje i zabavu, a ne na to tko će složiti veću pedericu od liste. ;-)

I još, provjerite na ovom linku da li ste prijavljeni na turniru. Ne znam koliko se često ta lista update-a, ali trebalo bi barem jednom dnevno:

http://www.ums-agram.hr/phpBB2/viewtopic.php?t=10095
Fire will burn the uncalled!
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

prijavicemo se do sutra uvece...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Luka_Pancevo

Post by Luka_Pancevo »

Pendargon wrote:Njihov ac je jako los jer samo podize (ili spusta) powerlisting na drugi nivo... Moje predvidjanje je, da sem u ekstremnim slucajevima, najbolje ce proci DL, Bretonija, Vampir i eventualno neki haotic... Ostali su ...mnjeh...
Bolje da te prebije Bretonija nego da ti ispucaju patuljci, cinchovci.... :wink:
Image
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Ljudi,ajd' napravimo timske majce mi iz Srbiju dok josh nije kasno!
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

Bolje da te prebije Bretonija nego da ti ispucaju patuljci, cinchovci.... Wink
Ne, nije...
Samo je razlika u tome sto ljudi imaju osecaj (najcesce lazan), da ako udju u hth "ipak mogu nesto da urade", sto protiv dobro sastavljene hth armije skoro NIKADA nije slucaj (osim kada je neka gomila keceva ukljucena u pricu, a tada ti nisu bitni ni cinc ni patuljci)
Image
Locked

Return to “Warhammer”