Covenant of Menoth - diskusija i ruling.

Moderator: Moderators

Locked
Shark

Covenant of Menoth - diskusija i ruling.

Post by Shark »

ne znam dal je neko od vas video shta ovaj chika radi, ali moja prva opazhanja su sledetja:

- definitivno nije za partije ispod 1000 poena.
- veoma je dobar ako je lista puna trupa i igra se protiv druge troop-liste.
- lik je blesav.

naime, radi jednu stvar, a to su tri stvari:
1) savrifice - morash u svom potezu da unishtish ili sklonish 5 neprijateljskih modela sa table. ako ne uspesh - morash da sklonish svojih 5. kada se to odradi, nijedan frendly protectorate warcaster ne mozhe biti knockdownovan, ili biti stacionaran dok mu je Covenant u kontrolnoj zoni. upsut, svaki warcaster mozhe forfeitovati svoju aktivaciju, i ako svi warcasteri forfeituju svoje aktivacije - nijedan friendly protectorate model u 8" od njega ne mozhe biti knockdownovan ili stacionaran.

2) true faith - covenant mora biti u 8" od bilo kod neprijateljskog modela koji je engaged by a friendly protectorate model. automatski "uspeva". kada se to prochita, neprijateljski modeli u 8" od covenanta ne mogu da bacaju spellove.

3) wrath - poshto su se svi friendly modeli aktivirali u ovom potezu, covenant mora da razdeli 15 damage-a friendly protectorate warcasterima. taj damage se smanjuje za 1 za svaki model koji si ubio u ovom potezu (od chitanja ovog pasusa, al pretpostavljamo da se covenant aktivirao prvi, prochitao to, i onda igrali svi ostali).warcasteru ne mozhesh da dash vishe damage-a no shto mu je ostalo helta (figures). kada se taj pasus ispuni, na svakom tvom potezu (potezu kontrolera covenanta) svi friendly protectorate modeli u 8" od covenanta mogu da naprave dodatni melee attack poshto su svi ostali friendly modeli zavrshili shta su imali.

diskusija:
zbog silnih "morash da ubijesh ovolko ili ti se desi neshto loshe" mislim da on nije za partije ispod 1000 poena, osim ako protivnichka lista nema puno cannon-foddera, u chijem sluchaju mozhe da posluzhi (pod uslovom da ima dovoljno peshadije da ti ubijash i ispunish uslove za aktivaciju pasusa). mmm... bez nekog vetjeg iskustva u samom igranju, mislim da nemam neku kompetenciju da pricham o tome kolko je on koristan a kolko nije, ali mi se za vetje partije chini poprilichno zajebanim.

ruling:
kolko sam shvatio, on ne mozhe chitati drugi pasus dok se prvi ne "ispuni". a on se ispunjava tako shto on prochita taj pasus, i onda nakon tog chitanja ubijesh ili sklonish najmanje 5 neprijateljskih modela. kada se taj prerequisite ispuni, on se automatski aktivira. tako da mora da ih chita redom. takodje, shvatio sam da kada on aktivira svoja tri pasusa, on nema shta puno da radi u partiji, ali budutji da partije traju 6 rundi, a njemu treba najmanje tri runde da sve to uradi - mislim da je to sasvim poshteno. a budutji da ti efekti ostaju do kraja partije u igri - mislim da je veoma nezgodan i da je sasvim fer to shto mora da uradi prvi pa drugi pa tretji, tim redosledom, dok ih ne ispuni sve.
The mark of my divinity shalt scar thy DNA!
Up Up Down Down Left Right Left Right B A Start.
mladjano bugarce

Re: Covenant of Menoth - diskusija i ruling.

Post by mladjano bugarce »

Ovaj model je, da tako kazemo, situacioni. Ako cesto igras protiv Sorse ili nekog od kastera koji obaraju zelis da ga imas u suprotnom njegova korisnost je diskutabilna.
ImageImage
Bathory

Post by Bathory »

Nisam siguran, posto nemam 'Superority' pri sebi, ali mislim da moze da cita pasuse proizvoljno i da svaki ima svoju uslov da uspe (kao neka vrsta magije). Kako kaze Bojan, situacioni je model (na srpskom: ne preterano koristan, pogotovo ako pravis core armiju od 500 poena).

Koristi se vise da blokira LOS ili charge laneove, posto, bez obzira na kolicinu nanetog damage-a, pije samo 1 ranu iliti damage box.
Image
TheSerbianRaven

Post by TheSerbianRaven »

Battlecollege wrote:Passages (Action): The meat of the covenant, relying on effectively using your action every time to chant a passage. The passages must be read in order, and you cannot progress without fulfilling the previous passages.
Znaci samo redom.
Eiryss, Eiryss, Eiryss kako to zvuci, covece! Ali najbolje je sto ce Kreos ubiti tu Eiryss. Ubice je nezno, ali snazno! Da, to nije onaj Kreos sto je sebe proglasio za jadnika, ne ovo je novi Kreos, epski Kreos, super-grand-exemplar Kreos, kralj zena.
Shark

Post by Shark »

mladjano bugarce wrote:Ovaj model je, da tako kazemo, situacioni. Ako cesto igras protiv Sorse ili nekog od kastera koji obaraju zelis da ga imas u suprotnom njegova korisnost je diskutabilna.
pa da, definitivno ga ne treba imati u partijama od 500 poena, osim ako se ne igra protiv sorshe, ili nekih infantry-only listi, mada ni tada ga ne bih izveo u partijama ispod 1000 poena. nije da sam odigrao neku partiju u 1000 poena, al ima vremena :)

ipak, valja diskutovati u kojim situacijama bi se on fino uklopio :)
TheSerbianRaven

Moglo bi nesto da se napravi. Moze neko da tutne neki jeftin unit, mozda cak jedan choir viska i odradi jos u prvom potezu na sebe prvi pasus. To sa casterom poput High Reclaimera ili Testamenta, ili cak reclaimer soloa ne bi bilo tolko lose. Druga prilika bi mogla dosta brzo da dodje, jer ima sada brzih unita, uglavnom cav i dragoona, pa moze da se uradi drugi, onda je jedino treci zackoljica.

Poenta je sto je covenant dobar protiv infantry armija, ali upravo armija sa osrednjom ranged pesadijom moze da ga ubije. Dosta napada, a mali damage, ancient shroud onda ne vredi puno.
Eiryss, Eiryss, Eiryss kako to zvuci, covece! Ali najbolje je sto ce Kreos ubiti tu Eiryss. Ubice je nezno, ali snazno! Da, to nije onaj Kreos sto je sebe proglasio za jadnika, ne ovo je novi Kreos, epski Kreos, super-grand-exemplar Kreos, kralj zena.
Shark

Post by Shark »

zato piperom napevash na njega neshto lepo... ;)
Bathory

Post by Bathory »

Ako je redom (a jeste) onda je kovenant drek
Image
Shark

Post by Shark »

teorijski, mozhe mu se smisliti primena... al kao shto Bojan reche, previshe je situacionalan.
TheSerbianRaven

Bas sam nedavno igrao protiv Cygnara, pa mi je pala dobra primena - odbrana od Earthquake magije.
Locked

Return to “Warmachine i Hordes”