Sta jedan?! TRI SCENARIJA, Sile ti njegove! TRI! Naporan dan, ali vrlo zabavan...falili su Srki i neki novi igraci, a Damjan, Pedja i Vlado su odigrali po jednu partiju, ali za prvi dan je sasvim OK. Bice jos "dana za megdana"... :D
Danas sam igrao sa jednom iscasenom verzijom americkog izvidjackog voda tesko podrzanog avijacijom! Dakle: jedan Korser, dva Mastanga, 4 halftraka, dva rendzera (junaci dana!) i dve bazuke.
Prva partija protiv Pedjinih Italijana:
Misija 4 - unistavanje komandnih bunkera.
U prvom krugu su moji avioni napali sva tri talijanska tenka raketama i bombama i - sva tri su bila unistena!!! Neverovatan sled dogadjaja, a posle toga su se halftrakovi i avioni udruzili protiv Pedjinog bunkera, dok su moji pesadinci cuvali sopstveni. Uz nesto muke uspeo sam da unistim Pedjin bunker u 7. potezu, i to je prva pobeda! Avioni su doziveli zvezdani trenutak, koji kasnije, na zalost, nisu ponovili...
Druga partija protiv Nebojsinih Nemaca:
Misija 3 - zauzimanje sela.
Moja postavka je bila ista s tim sto sam, ovaj put, brzo potovario pesadiju u halftrakove, ne bih li zauzeo selo sto pre...Avioni unistavaju Stug, ali Korser bedno promasuje Pz III, i to ce biti jedan od detalja koji ce odluciti partiju...Nebojsa odlicno forsira prodor svoje elitne pesadije, a moj pokusaj da se posluzim halftrakovima kao pokretnim platformama za bazuke zavrsava neslavno, i ubrzo sam prinudjen da grcevito branim selo sa 2 halftraka, bazukom i rendzerom, sto je bilo gotovo nemoguce. Nebojsa mi prvo ostecuje dva Mastanga, a onda i Korsera, i tu je partija gotova! Elitna nemacka pesadija ulazi u selo podrzana neostecenim Pz III, i to je to! Cestitam protivniku, a sa negodovanjem gledam svoje avioncice...
Treca partija protiv Vladinih Amerikanaca (manevri):
Misija 1 - trka do mosta.
Vlada je izasao sa svojom nezgodnom kombinacijom pesadije, bazuka, bestrzajnog topa i "Sermana". Gubim uvodno bacanje i dobijam otvoreniju stranu table, sto nikako ne koristi mojim halftrakovima!

Pokusavam rush avionima, ali sve sto uspevam je dva ostecena i jedan neokrznuti "Serman"! S druge strane, Vlado busi topom i tenkovima moje halftrakove, da je to strasno! Uskoro, izbacujem jednog ostecenog "Sermana" iz igre, ali gubim sve avione!

Partija izgleda crno, da gore ne moze biti...Tu krenu napred moji rendzeri i bazuke, peske, prema mostu, sto bi rekli "golom bu*** medju Turke". Posle nekoliko izmena vatre i napredovanja, Vlado gubi nesto pesadije, a ja obe bazuke. Ipak, u zadnjem regularnom krugu rendzeri stizu do mosta! Vlado ispucava sve sto ima, i prilazi neostecenim tenkom, ali sve sto uspeva je jedan disrapt, dok za uzvrat rendzeri ne znaju da promase. Tada, u nastavku, Vlado dovodi i "Sermana" na most, ali rendzeri odbijaju da poginu i prze "sve u sesnaest" po kolegama! :D Uspevaju da, u napadu, skrse i "Sermana" (jedan od njih je naneo 7 pogodaka iz 7 kockica!!!), i samo Vladina Bazuka ometa da hrabri rendzeri odnesu i punu pobedu!!! \:D/ Neverovatna partija! Od sada, uvek stavljam neke od rendzera u liste, jer je to rednecka rulja koja ne zna strah! Teksasani! 8)
Sve u svemu, lepa zabava, a nadam se da ce nam tako biti i na dalje!