Film koji ste poslednji gledali?

Filmske teme.
Post Reply
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Re: Film koji ste poslednji gledali?

Post by Pendargon »

Eraser Head....Samo malo brutalnije.
Do sada nisam video nista brutalnije od Eraser Heada. Nakon bioskopske projekcije istog bolela me je glava dva dana od statickog suma (tj. onog pistanja), koje konstantno ide u pozadini...
Image
ImageImageImageImageImage
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Nije bas bukvalno brutalnije, u tom smislu fizicke izdrzljivosti. Ali jeste brutalnije zato sto cas ima cas nema smisla, ne predstavlja sebe na tako ozbiljan nacin kao Eraser Head. Dok je Brisoglav umetnicka ekspresija, Southland Tales je kao satiricna komedija kojoj se desilo nesto jako, jako pogresno. Nemas za sta da se uhvatis, cak ni jasnu predstavu sta gledas (Linch je bar uvek bio jasan po pitanju bizarnosti koju oslikava), a cesto ni zasto gledas to sta gledas.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Starship troopers 2: hero of the federation.

Koje cudo od filma. Pod cudo, mislim da je cudan u bukvalnom smislu te reci. Dali pare za propove i CGI, a pesadiji zasrafili lampice na vrhove puski da izigravaju "oruzje" (lampice se jos i vide, btw :D), nisu radili nikakve efekte na njima, i jos blinkaju at random, potpuno nepovezane sa zvucnim efektima. Film je pun takvih paradoksalnosti, i u glumi, i u pordukciji, i u prici (ako ej takvom mozemo nazvati).
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Nikolas

Post by Nikolas »

Gledao sam prvi deo filma i "simpatican je'.Koji se tebi vise/manje svidja?Da znam da li da ga odgledam.
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

Nerviram se, pa kao ajd' da mi bar Probisvet pravi drustvo:

http://popboks.com/tekst.php?ID=6566
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Starship Troopers je zakon.
Slazem se sa Betom i Bocom oko toga da je rat kategoricki sranje, ali povremeno prija gledati film sa pomalo drugacijom porukom.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Gassalasca Jape

Nadjoh na jedno tavanu prasnjav primerka hrvatskog prevoda Starship Troopersa. Knjiga pocinje sa:

"Ajde, majmuni! Oćete živit vječno?"
- Neznani narednik, 1918.

8)
Dawngreeter wrote:
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Gassalasca Jape wrote:Nerviram se, pa kao ajd' da mi bar Probisvet pravi drustvo:

http://popboks.com/tekst.php?ID=6566
A? Sta te nervira?
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
zliki

Post by zliki »

THE INCREDABLE ..............hulk,nije mi nesto
Gassalasca Jape

Uhm, pa ono, opsti stav o Alienu 3?
Dawngreeter wrote:
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Knjiga Starship Troopers (iliti za one sa odredjenom godinom proizvodnje Zvjezdani jurisnici) je fenomenalna knjiga koja sa jedne jako ozbiljne strane posmatra obaveze i prava pojedinca u drustvu pod spoljnom pretnjom. A sve to upakovano u przacku pricu.
Film je nazalost klasicna prica "ljudi se pale na SS uniforme i cice iz Beverly Hills-a, hajde da to ukombinujemo".
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Gassalasca Jape wrote:Nadjoh na jedno tavanu prasnjav primerka hrvatskog prevoda Starship Troopersa. Knjiga pocinje sa:

"Ajde, majmuni! Oćete živit vječno?"
- Neznani narednik, 1918.

8)
Mislis "Zvijezdani jurisnici"?

A u vezi citata, nikada mi nije bilo jasno zasto pise "Neznani narednik", kada se zna da je tu recenicu uzrekao Gunnery Sgt. Dan Daly, 1918. godine posto su marinci usli u sumu Bellau :geek:
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
Gassalasca Jape

lord warrior wrote: A u vezi citata, nikada mi nije bilo jasno zasto pise "Neznani narednik", kada se zna da je tu recenicu uzrekao Gunnery Sgt. Dan Daly, 1918. godine posto su marinci usli u sumu Bellau :geek:

I love you, sir.
Dawngreeter wrote:
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Gassalasca Jape wrote:Uhm, pa ono, opsti stav o Alienu 3?
A, da, naravno.
Gledao sam ga ponovo pre neki dan, i jos jednom se odusevio. A plus je u pitanju jak samar klasicnom fanboy -izmu. Mogu da zamislim na sta bi licio Aliens 2, sa Riplijevom, onim marincem, klinkom i polovinom androida* kako tamane tudjine po galaksijama... fuj.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Gassalasca Jape

Jest. Ali je dobro sto bar jedan film sa prajvt Hadsonom postoji. A sad odoh da konacno odgledam O Brother, Where Art Thou?.
Dawngreeter wrote:
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Gassalasca Jape wrote:A sad odoh da konacno odgledam O Brother, Where Art Thou?.
Odlican izbor :wink:
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Citah Star Ship Troopers u Originalu i knjiga me je, za njen zanr, raznela. Film je OK, ali pored takve knjige nije joj ni prineti. Stavise, iznerviralo me je sto je uknjizi protagonista latino porekla a u filmu kavkaski tip, stvarno su rasisti neki Ameri.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Skobra

Post by Skobra »

Pa dobro i u filmu se zvaqo Riko i dolazio (valjda) iz Rija ili Buenos Airesa... mozda je neki potomak odbeglog nacija koji se prilagodjava okolini :mrgreen:

shalu na stranu knjiga je dobra mada je meni i film kul
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

teclis

Post by teclis »

Freddy got Fingered
http://www.imdb.com/title/tt0240515/
jako brutalan humor, a ipak prosecna ocena na IMDB-u (3.8/10) ga cini jako neshvacenim....
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

opsidiannight wrote:Citah Star Ship Troopers u Originalu i knjiga me je, za njen zanr, raznela. Film je OK, ali pored takve knjige nije joj ni prineti. Stavise, iznerviralo me je sto je uknjizi protagonista latino porekla a u filmu kavkaski tip, stvarno su rasisti neki Ameri.
Pa mislim, tu pricamo o jednom od Velike Trojice. Heinlein je bog.

Film mi je sasvim ok. Spada u kategoriju sa svega nekolicinom drugih filmova koji jesu potpuno sjebali izvorni materijal (knjigu/strip) i ja sam toga svestan, ali mogu da ih posmatram odvojeno i da kazem da je film skroz ok. Ostala dva iz te kategorije su V for Vendetta i Constantine. Jos nisam naisao na cetvrti.
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Osim sto Constantine ne spada u tu grupu.
A V for Vendeta mi je ponegde bio bolji od graficke novele. No, svejedno, falilo mu je ono *kljucno*, sto ipak prevagava.

Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Mozda ne spada tebi probisvete, meni spada :P
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Underworld: Evolution
Koje sranje...
rekurzivno glupilo
Gassalasca Jape

Upravo citam Trooperse i mogu reci da nisam nimalo razocaran. Sto je zanimljivo, dopada mi se sto se vidi da je knjiga pisana pre blizu pedeset godina - taj neodoljivi retro miks staromodnog jezika i fabule smestene u buducnost. :geek:

Da ne bude off: Dr. Strangelove. Nikad ne zastareva.
Dawngreeter wrote:
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Pazi 'vamo klosaru, mozda se tebi dopada film, mozda se i ti, kao i svi ljudi sa ukusom, lozis na Tildu Svinton, ali ovde je rec o kvalitetu, bre. Jedno je kada film propusti bitan deo literarnog predloska (V for Vendetta), drugo kada mokri po istom.

E, i gledao sam Do poslednjeg daha. Definitivno jedan od D filmova. Vec mi se gleda ponovo. Toliko je dobar da sam srecan samo zato sto cu imati prilike da smaram ljude pricom o istom. Jojjojjojjojjoj.

Gassalasca Jape

Pocni tako sto ces mene prosvetliti sta je uopste to. :P
Dawngreeter wrote:
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Gassalasca Jape wrote:Da ne bude off: Dr. Strangelove. Nikad ne zastareva.
I nikada nece 8)

Image

Image
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Gorky Park
Blaurgh...
Mada je uvek prijatno videti McDiarmida.
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Slartibartfast wrote:Pazi 'vamo klosaru, mozda se tebi dopada film, mozda se i ti, kao i svi ljudi sa ukusom, lozis na Tildu Svinton, ali ovde je rec o kvalitetu, bre. Jedno je kada film propusti bitan deo literarnog predloska (V for Vendetta), drugo kada mokri po istom.
Pa V for Vendetta film se totalno ispisao po vecem delu stripa. V je od anarhiste postao demokratski heroj naroda. Da i ne spominjem koliko je od krucijalne vaznosti sto u stripu on digne u vazduh parlament a Evey ga nadje mrtvog i postaje novi V a u filmu on umire posle romanticnog i narodski inspirativnog dijaloga a Evey sa detektivom (koji je u stripu ubio V-a) dize parlament u vazduh. Koja abolicija drustvenog poretka kao krivca za sve. Sto je kanda centralna tema. A i Evey je u stripu kurva.

Constantine dozivljavam da se na identican nacin popisao po izvornom materijalu. Uzeli cool momente i napravili potpuno drugaciji narativ. Koji, jebiga, radi. Ne bas konzistentno tokom filma, ali u glavnom radi sasvim ok. Mada ne mogu reci da nisam apsolutno i vrlo verovatno nezdravo opsednut Tildom Swinton u ulozi Gabriela.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ne secam se da li sam vec pisao, ali sto se V-a tice film mi se dopada u odnosu na strip zbog a) humora i b) romanse (citaj: ljige*); po svemu ostalom je znatno inferioran. Uopste, film je, za razliku od stripa, neozbiljan, ali kao takvog volim da ga gledam kad god imam priliku.
Inace, po meni je najbitnija razlika izmedju stripa i filma sto se na kraju stripa sve zavrsava ogromnom pizdarijom iz koje se ne predocava nikakav ocigledan izlaz, dok je kraj filma pun vere u svijetlu buducnost. Ko ubi V-a, ko razne Parlamenat (i da li Parlamenat ili nesto drugo razne) - manje je bitno...

Constantine mi je shit film i ne zelim ga ikada ponovo gledati. Cak ni zbog Tilde u ulozi Gabrijela. Zaboga, zar ona ima malo dobrih uloga?

*
- Does it have a happy ending?
- As only celluloid can deliver!
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Shunka wrote:stripa sve zavrsava ogromnom pizdarijom iz koje se ne predocava nikakav ocigledan izlaz
Pa da, zbog toga je strip sjajan. Stvari su ciklicne, ne postoji pobeda. Novi V nastavlja svoju bitku koja ce na kraju i dalje biti bez opipljive pobede. Promene koje nastaju nisu pobeda onih koji su se borili. Drown in your blood or live on your knees, sto bi rekao KMFDM.

Inace film jeste mnoge stvari odradio mnogo bolje. Strip je ruzan i ima problema sa pacing-om, povremeno naracija postaje previse komplikovana za pratiti, na momente mi se cini da se cika Alan potpuno izgubio i nasao se tek dvadeset strana kasnije.
Shunka wrote:Zaboga, zar ona ima malo dobrih uloga?
Orlando. Tilda glumi britanskog plemica (muskarca) koji je vecno mlad, zivi preko 400 godina, u nekom trenutku odluci da je zena...

Takodje i Broken Flowers. Iako igra manju ulogu, jebeno je sjajna. A i film je odlican - kao potpuno suprotni Lost in Translation.

Njene rane filmove jos uvek nisam stigao da gledam, kazu da je najbolja u tim weird, vrlo non-mainstream arty produkcijama. Sledeca stvar koju planiram da gledam je Female Perversions za koji sam citao da je vr' vr'-a.
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Tja, i ovo ispade jos jedna rasprava koju me mrzi da vodim na forumu...

Za Gassalascu: http://www.imdb.com/title/tt0053472/

Film ti je gotovo sigurno poznat, jerbo je u pitanju mozda najuticajniji film dvadesetog veka. Ali zaboravi na ocekivanja ili znacaj, film je potpuni trijumf: od nonsalantno slobodne price, preko komicno narcisoidnih likova, nepovezanih dijaloga, do neumornog tempa... sve. Moras ga videti, ako nisi.

Covece, iste godine su se pojavili i 'L'Avventura' i 'La Dolce Vita'. Treba nam jos jedan New Wave.

Gassalasca Jape

A sixties French flick... curious. :odlazi do obliznjeg torrenta:
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Konacno. Mnogo bolji film nego sto sam mislio da ce biti.
Image
Barrel Dragon

Post by Barrel Dragon »

21

KOnacno jedan genijalan film. Za mene, pa cak polse par godina da odgledam nesto valjano. A i kako moze biti los kad su u ekipi Kevin Spacey i Laurence Fishburne.

Više na http://www.imdb.com/title/tt0478087/
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Dawngreeter wrote:Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Konacno. Mnogo bolji film nego sto sam mislio da ce biti.
Uh... Ja sam ga juce uhvatio na TVu... Od pola. I odustao sam od gledanja nakon malo vise od pola sata. Samo zato sto sam trenutno imao preca posla.

A film mi je ostavio relativno pozitivan utisak. Ono, bio sam zaprepascen debilitetom (npr. scene kada se razne TV ekipe pobiju), ali nekako se nisam osecao glupo za debilnost filma. Nisam se smejao, ali sam razumevao zasto je film smesan (ipak je potrebno vise da bi se smejao naglas sam ispred TVa)...
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Nisam se ni ja smejao na glas. Ok, mozda par puta, al' u glavnom mi nije takav tip filma. Samo sam odusevljen koliko nije u fazonu klasicne komedije.
Image
Awakened

Post by Awakened »

Ipak je bolji Celebrity Jeopardy 8)
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

"Shuck it Trebek. Shuck it long and shuck it hard." :lol:
Image
Rover

Post by Rover »

Barrel Dragon wrote:21

KOnacno jedan genijalan film. Za mene, pa cak polse par godina da odgledam nesto valjano. A i kako moze biti los kad su u ekipi Kevin Spacey i Laurence Fishburne.

Više na http://www.imdb.com/title/tt0478087/
8O 8O 8O 8O

ali ali ali....film je ******* nema nikakvu radnju...ceo film se nishta ne deshava.....
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
Post Reply

Return to “Film: Pokretne slike u Putinačkom bioskopu”