Film koji ste poslednji gledali?

Filmske teme.
Post Reply
Dawngreeter

Re: Film koji ste poslednji gledali?

Post by Dawngreeter »

Pulp Fiction. Au jebote, previse dugo nisam gledao film. Jos od Fight Club-a redovna meditacija mi je presla sa Pulp Fiction na to cudo. Bas mi je lepo palo da ga sada opet vidim. Jos saznadoh da sam onu cuvenu Jolandinu recenicu koja se ponavlja na pocetku i kraju filma pogresno zapamtio u drugoj iteraciji.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Meni se 'Nebeski Dojajni Kapetan' nije toliko dopao. Naravno, ima briljantne momente, ali celokupno... I CGI mi nekako nije sasvim legao u tom filmu.

No, lepo je videti kada se nekom tako svidja.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Faster Pussycat! Kill! Kill! Jos jednom. Stvarno sjajan film.

Inace, Tarantino vrlo definitivno ne radi remake. Glupi trac koji iz nekog razloga stampa nastavlja da propagira iako je covek rekao da to nikada cak nije ni razmatrano.
Image
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Dosije X : I want to believe

Resio sam da bacim 300 din i da pogledam film jerbo mi je bilo dosadno.

Ne gledati. Sem spektakularne glume Gillian Anderson (ponekad mislim da je steta sto ju je Scully pojela kao glumicu), nema APSOLUTNO nista da se vidi (sem mozda jednog slatkog pun momenta na aktuelni americki establisment).
Film traje 2 sata, i ima onu najgoru osobinu filmova, sto najvise mrzim kada mi rade. Prvih pola sata-45 minuta je super film, i onda se ponadas :"Pu, majku mu, mozda ce stvarno da bude dobar". Onda pocnu progresivno da ga kake, i kake, i kake , i ti mislis :" Ajde, valjda ce da ga iscupaju pred kraj"... I dodje kraj, koji je velika gomila balege...
Zar ne mrzite kada vam daju nadu? Mada su ostali dosledni titlu filma. ZAISTA sam zeleo da verujem da ce ga iscupati, makar malo...
Image
ImageImageImageImageImage
PainBringer

Post by PainBringer »

Pgledao sam Hellboy2: The Golden army.
Film ostavlja znatno bolji utisak nego prvi deo, iz jednostavnog razloga sto ne pokusava da bude preobiman i ne obiluje motivima koje ce prepoznati samo oni koji su citali strip. Deluje kao zaokruzena celina, sarena, zabavna i vizuelno veoma dobra (ali je ovo trece uobicajeno za sve Del Torove filmove). Toplo preporucujem.
Image
Aman

Post by Aman »

wanted... nikako ne gledati, kupiti cd i baciti ga.
"Auto bez zvuka je kao devojka bez glasa."
"Ne veruj svemu sto mislis."
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Uh, seo sam sinoc da gledam televiziju posle dugo vremena!
Gledao sam prvo Robocopa, koji mi se svideo.
Pa sam gledao poslednjih 15 minuta neke grozne adaptacije Lavkraftovog Carlsa Dekstera Vorda... I gledao sam Holivudlend. Onako, ceo film ocekivao nesto, a ispade totalni smor.
rekurzivno glupilo
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Dva dana u Parizu.

Treba ga gledati sa devojkom, partnerom ili voljenim kucnim ljubimcem. Dolazi u obzim i boca vina i kriska sira.

Tres bien. (valjda, Francuski ne znam)
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Shunka wrote:I gledao sam Holivudlend. Onako, ceo film ocekivao nesto, a ispade totalni smor.
OZbiljan problem postmodernistickih odjeka u kojima zivimo je sto postoji neko ocekivanje da bitan film bude potpuno drugaciji, unisti barem pet konvencija zanra i/ili medijuma, naglavacke izvrne neke pretpostavke i tome slicno. I to je manje-vise ok. Ali se usput izgubilo postovanje ka odlicno odradjenom zanrovskom delu, sto Hollywoodland svakako jeste. Sjajna gluma, odlican scenario, odlicna rezija, odlicno prikazan ciljani period, zaplet koji u granicama zanra sjajno vrti noir misteriju upletenu u superstardom i sitne patetike zvezda iza zatvorenih vrata. Ali nije pokusao da razbije sopstveni zanr i zato je dosadan.

Zaista mislim da kao drustvo mnogo gubimo zbog nasledja takvog pogleda na umetnost.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Film mi je bio smor zato sto mi je bio smor (ono, bilo mi je dosadno dok sam ga gledao, i samo sam cekao da se zavrsi), a ne zbog toga sto si ti napisao.
Ja volim dobro odradjena zanrovska dela.
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

A moz' i tako. Nisam bas striktno o tvom dozivljaju pricao, komentari da je film dosadan i neinventivan su bas cesti za Hollywoodland a IMDB ocena je, po mom misljenju, bezobrazno niska (6.7, ja mu dadoh 8 ).

A, u stvari, to prvenstveno pricam jer sam ja osetio nudge u tom pravcu kada se film zavrsio. Prvo sto sam pomislio je bilo u fazonu, pa kraj me nije nesto oduvao od iznenadjenja. Posle sam zakljucio da sam jebeni imbecil povodom te reakcije, al' eto. Indoktrinacija kulkturne epohe.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Kada film na imdbu ima ocenu u opsegu 6,5-7,0 to nikako ne mora da znaci da film nije apsolutno sjajan, samo da nije za bas svakoga.
rekurzivno glupilo
Rover

Post by Rover »

Pathology

hm.....film je paa bolestan ako nishta drugo...malko odaje utisak manjka radnje kao 21, ali je to potisnuto drogom, sexom, i ubijanjem ljudi na nachine koji mi verovatno nikad necje biti jasni(dodushe gledao sam bez titla)

u svakom sluchaju interesantan film, ako se ne smorite...
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Shunka wrote:Kada film na imdbu ima ocenu u opsegu 6,5-7,0 to nikako ne mora da znaci da film nije apsolutno sjajan, samo da nije za bas svakoga.
U principu se slazem, u taj neki dijapazon pada veliki broj filmova koji su meni do jaja ali je jasno da se stvarno ne moze ocekivati da se svide sirim narodnim masama (Paranoid Park mi pade na pamet, 7.1). Al' mi je i dalje krivo kada vidim takve ocene.
Image
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

All That Jazz. Prokleto dobar film.
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Rover

Post by Rover »

oooo daaaa :D :D
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Dawngreeter wrote:U principu se slazem, u taj neki dijapazon pada veliki broj filmova koji su meni do jaja ali je jasno da se stvarno ne moze ocekivati da se svide sirim narodnim masama (Paranoid Park mi pade na pamet, 7.1). Al' mi je i dalje krivo kada vidim takve ocene.
U principu se fundamentalno ne slazem. 7 od 10 je jako dobra ocena za film, ako bismo ih vec ocenjivali. To sto ljudima sve ispod 6 znaci sranje, a kada im se nesto dopadne daju 10, njihov je problem.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Oko nizih ocena nemam jasan kriterijum jer me u glavnom mrzi da ocenjujem stvari povodom kojih nemam snazna osecanja, ali za visoke ocene ide otpriliek ovako.

10 - Film neverovatne sjajnosti, mogu da ga gledam do iznemoglosti, ne mogu da nadjem ni jednu bitnu zamerku, ili, ako bitna zamerka postoji onda je nebitna u ramifikacijama onoga sto film zeli da kaze. Obavezno je da je ostavio nekakav neizbrisiv trag na mene kao osobu. Personal rule of thumb - ako ne mogu da ga stavim uz Fight Club, nije 10.

9 - Odlican film po svim standardima kao i za 10, minus neizbrisiv trag. Ovaj kriterijum mi malo manjka jer prakticno gledano, velika vecina filmova mi je ili 8 ili 10. Off the top of my head, samo mi jedna devetka pada na pamet - Seraphim Falls. Ima ih jos al' ne mogu da setim. Donnie Darko mi je 9.5, u zavisnosti od doba dana, godisnjeg doba i mesecnog ciklusa zaokruzujem na 9 ili 10.

8 - Standardna ocena za svaki film koji mislim da je sjajan. Veliki broj filmova za koje imam utisak da su na licnom nivou komunicirali samnom ali je jasno da nikada ni u milion godina nece biti prihvaceni kao nesto kvalitetno ode ovde takodje (Paranoid Park, Vreme Za Ljubav, itd.)

7 - Sjajan film kojem nesto zaista fali i jako mi je zao sto ne mogu da ne vidim tu manjkavost. Jackie Brown je realno 7, mada jos uvek film nisam ocenio jer zelim, o tako zelim da bude 8-9.

6 - Dobar film koji se negde usput sapleo i zajebao, i ja stvarno saosecam sa njim. Night Watch, recimo. Mozda cak i 300 ako zadnjih mesec dana nisam pricao sa nekim od fanova.
Image
Gassalasca Jape

Meni nikad ne bi palo na pamet da ocenjujem film na imdbu. U takve stvari bih se upustio samo kad bi me neko primorao, a tada bih seo da razmisljam o svim filmovima koje sam ikad odgledao i cupao kosu dok ne bih smislio nekakav sistem ocenjivanja, frame of reference i sl. Mislim da bih verovatno poludeo tokom procesa.
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ja sam bas zato poceo da ocenjujem. Mora covek sebi nekakav ram referenci (srpski, a?) da napravi, jebiga. Pogotovo vazna rabota za osobu kao sto sam ja, posto svaki film koji mi je dobar zasluzi makar jednom titulu "najbolji ikada!" dok ekstaticno pokusavam sa nekim da podelim koliko sam odusevljen.
Image
Rover

Post by Rover »

Hellboy 2 .... fin filmicj...vredi odgledati bar zbog efekata i akcije :D
Barrel Dragon

Post by Barrel Dragon »

Dawngreeter wrote:... rabota ...
Opet si poceo sa tim stranim recima! :evil: :mrgreen:

Hellboy 2 - Ja volim i taj strip. Film je dosta bolji od prvog dela, valja.

Scorpion King 2 - Kako ono ide:˝Zaobici u sirokom luku!˝

Hancock - Dobar, al sto ozivi na kraju, usr... sve. Al jbg, on je superjunak, a mora se izvuci i nesto love od nastavka!
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ja ne znam kako ocenjujem filmove na imdbu... Uglavnom delim desetke filmovima koji su mi mnogo, mnogo dobri, a ostalima u zavisnosti od toga kako su vec ocenjeni i doba dana/godisnjeg doba/mesecnog ciklusa dajem 7, 8 ili 9, sto su sve mnogo dobre ocene. Lose ocene ne delim, mrzi me. Uz par izuzetaka.

Uzgred, problem sa desetkama na imdbu je sto se ljudi jednostavno razbacuju njima, pa onda u preracunavanju ocene 9 dobija tzv. weighted advantage, pa zna da vredi vise. I isto tako vecu tezinu imaju glasovi redovnih glasaca, pa glasovi top-1000 glasaca itd.

Gledao sam danas ponovo Galaxy Quest. Mnogo dobar film.
I Groundhog day.
rekurzivno glupilo
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Zašto bi uopšte ocenjivao filmove? Kako uopšte porediš jedan film sa drugim?
Meni je sve to jako bezveze. Te ocene na IMDB-u ne vrede ni pišljiva boba.
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

U osnovi, ocenjivanje je prilicno besmislena stvar.
Ali pogledaj to ovako: pokusas, recimo, da klasifikujes filmove. To svi radimo. Imamo one najbolje, koje mozemo da gledamo po hiljadu puta, ili koje nikada necemo zaboraviti, koje cemo uvek preporucivati i o kojima cemo uvek diskutovati. Onda imamo one koje su toliko glupi, losi ili promaseni da ih jednostavno ne volimo. Ili mrzimo. Imamo one koji su nit' smrdi nit' mirise, koje cesto i zaboravimo. I imamo one 'dobre'. I eto ti - vec imas ocene 1, 2, 3 i 4. Nije u pitanju uporedjivanje filmova (je l' bolji Streets of Fire ili Persona? -idiotska pomisao), vec prosto reakcija. Da li ces reci 'sranje', 'sta god', 'ok' ili 'sjajan je' nakon izlaska iz bioskopa? To je vec ocenjivanje.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Zašto bi uopšte ocenjivao filmove?
U mom slucaju, neka vrsta vezbe samokontrole. Ili, ne znam ni kako bih to nazvao, samo-koherencije. Nekakve doslednosti, valjda. Posle izvesnog broja najboljih ikad filmova, pocelo je da mi se javlja da je zaista, zaista vazno pokusati objektivno sagledati predmet odusevljenja. Posle se prosiri na pokusaj objektivnog sagledavanja svega sto gledas.

Naravno, pomaze ako imas kompulzivne napade analiziranja svega sto ti se svidi u sitna crevca.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Naletim na TVu na film, odem na imdb, nadjem ga, ako je ocenjen sa manje od 5.5 ne gledam ga.

Alternativno, sve filmove sa top 250 liste zelim gledati. Ne zato sto su to najboljih 250 filmova na svetu, nego zato sto je svaki od njih necim zasluzio takvu slavu.
rekurzivno glupilo
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Gresis.
Vec sam bio okacio mnogo bolju listu od 250, odnosno 1000 najboljih filmova svih vremena. Svaki od njih jeste na neki nacin zasluzio takvu slavu.

Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ultimativno, mislim da svaki film treba gledati.

...osim romanticnih teen komedija.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Dawngreeter wrote:...osim romanticnih teen komedija.
Postoje romanticne komedije, postoje teen komedije.
Evo mogu odmah da ti preporucim jednu teen komedju - Heathers. Obavezno gledaj, ako vec nisi.
Romanticnih komedija navodno takodje ima valjanih, ali umece cenjenja istih zavisi od drugacijeg fizioloskog sklopa od onog sto ga posedujemo ti li ja.
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ne verujem u polnu podeljenost filmova. Ta podeljenost se iskazuje samo kod primeraka koji idu u bioskom da zadovolje najbanalnije zelje i ceo domen filmske umetnosti spustaju na taj nivo - muskarci koji bi da budu jebaci i face, i zene koje bi da se dave u supljoj romantici i, otkud znam, nadju muza. To nije problem filma, to je problem jebenih imbecila.

Elem, verovatno nisam dovoljno elaborirao. Postoje teen komedije i postoje romanticne komedije. A postoje i romanticne teen komedije, sto je zanr koji sam u glavnom ja izmislio za potrebe kategorizacije filmova (koji ne moraju da budu tematski o tinejdzerima dokle god je ciljani mentalni kapacitet publike na nivou trinestogodisnjaka) kao sto su 50 First Dates, svaki film sa Freddie Prince Jr., onaj katastrofalni proliv koji je umastio ceo svet kada su svi od reda poceli da kopiraju American Pie, itd. Jos uvek razmatram da li pola opusa Julie Roberts spada u tu kategoriju.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ja recimo imam siri pogled na film - on za mene nije samo umetnost, vec i jednostavno zabava.
Da se citira Gulan, zena se razlikuje od muskarca!
Ja se, recimo, zanimam wargamingom. Ali mi je apsolutno jasno da to velikoj vecini zenske populacije nije i ne moze biti zanimljivo/zabavno koliko i meni. Nekako, u proseku zene se ne pale na momenat "I sada ja tebe mlatnem svojom velikom sikirom po glavi i ti umres strasnim smrtom!" I to nije problem na nivou inteligencije ili obrazovanja ili drustvenih stereotipa. Vec fiziologije. Ono, hormoni i tako to.
E, isto se ne moze preneti na filmove kao sto su, recimo, Matriks ili Fight Club, ali poprilicno vazi za npr. Konana Varvarina. Koliko znas devojaka da vole taj film?
rekurzivno glupilo
Gassalasca Jape

To nema veze nikakve s hormonima i fizionomijom vec iskljucivo s polnim ulogama koje nam je drustvo nametnulo. Setimo se samo Amazonki. Ili da ne idemo toliko daleko - uporedi borbenu spremnost prosecne Izraelke koja je odsluzila svoje dve godine vojske kako Bog zapoveda i Srpkinje koja je za to vreme isla po buticima. Nisu one fizioloski razlicite, ali jedna od njih bi bila daleko radija izresetati neprijatelja i (eventualno iscupati mu ruku ak' se zanimala krav magaom) dok bi druga... hm, hajde da ne razmisljamo sta bi se desilo drugoj.

Takodje, verujem da bi se nasao neki bizgov koji bi tvrdio da je veci muskarac od tebe jer zna o kolima i strastveno prati par sportova koji su popularni medj' muskim zivljem. Doduse nisam siguran koliko bi takav znao sta su hormoni, ali kada bi se pozvao na njih imao bi prava koliko i ti - vrlo malo.
Last edited by Gassalasca Jape on Tue Aug 26, 2008 2:28 pm, edited 1 time in total.
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ja apsolutno prihvatam da je film zabava. Ja samo imam problema sa lowest common denominator zabavom. I takodje ne mislim da je problem u fizionomiji nego u drustvenoj indoktrinaciji kroz gender roles. Svakako da ima razlike izmedju polova, ali ne postoji "dobar zenski film". Film je ili dobar, ili zenski. Isto i za "muske filmove". I kad kazem dobar ne mislim umetnicki dobar.

Priznajem, nisam reprezentativan primerak bilo kog pola, ali eto meni se nije svideo Konan. Osim u smislu obozavanja Grace Jones, u kom slucaju i moja sestra voli Konana.

EDIT, beaten to the punch edition:
Gassalasca Jape wrote:To nema veze nikakve s hormonima i fizionomijom vec iskljucivo s polnim ulogama koje na mje drustvo nametnulo.
Screw you, English boy! Screw you to hell!
Image
CirKhan

Post by CirKhan »

Red Cliff
http://www.imdb.com/title/tt0425637/
Prvi deo novog istorijskog spektakla u reziji Johna Wooa.Drugi dio izlazi pocetkom sledece godine.

Gassalasca Jape wrote:To nema veze nikakve s hormonima i fizionomijom vec iskljucivo s polnim ulogama koje nam je drustvo nametnulo. Setimo se samo Amazonki. Ili da ne idemo toliko daleko - uporedi borbenu spremnost prosecne Izraelke koja je odsluzila svoje dve godine vojske kako Bog zapoveda i Srpkinje koja je za to vreme isla po buticima. Nisu one fizioloski razlicite, ali jedna od njih bi bila daleko radija izresetati neprijatelja i (eventualno iscupati mu ruku ak' se zanimala krav magaom) dok bi druga... hm, hajde da ne razmisljamo sta bi se desilo drugoj.

Upravo tako.

P.S.
Moram reci kad smo vec kod toga,da me niko nije u zivotu tako uspesno intimidirao kao moja devojka.Siledzije u usnovnoj=pocetnici,skinsi ispred Akademije=pijani klovnovi,slobini panduri=paceri.U svakom od tih slucajeva imao sam realnu pretnju fizickim nasiljem ali mi to nekako nije predstavljalo problem.Mislim,naravno da ti nije prijatno i da ti se aktiviraju lampice za opasnost,ali nekako to je fenomen koji nije zaista strasan ako razumete sta zelim reci.Mozda zbog toga sto se decaci ceo ziivot uce da se navikavaju na posledice nasilja a mozda zbog svesti da ako te neko i prebije-pa sta.Otoci spadnu za par dana i nikom nista(uglavnom) jedino moze da ti bude povredjen ponos.
Ono sto sam video kod svoje devojke u jednoj ili dve situacije medjutim me je zaista prenerazilo.To je vrsta jedne hladne neuracunljivosti koju nikada nisam mogao ni da zamislim.Potpuna promena karaktera i mahnita agresivnost koju ni jedan muskarac ne bi bio u stanju da manifestuje(a video sam par vrlo ruznih scena tokom zivota).Nista nije ni morala da mi uradi da bih se odsekao.Od tada imam potpuno novo razumevanje za anticki koncept bahatkinja(i naravno pazim sta radim O:) )
Star Trek, Star Wars, and basically every other science fiction series uses hyperspace. 40K, however, uses the Warp, which is the gay pink-purple alternate-reality that explains both interstellar travel and why there are ugly demons running around in sci-fi land. Comparing the two, hyperspace is like DSL, while the Warp is like trying to connect to the internet on dial-up with a frayed wire in the small town of Atalaxupalpatinowahasibixo, Mexico.

Image
Gassalasca Jape

Hell hath no fury... :mrgreen:
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

CirKhan wrote:Red Cliff
http://www.imdb.com/title/tt0425637/
Prvi deo novog istorijskog spektakla u reziji Johna Wooa.Drugi dio izlazi pocetkom sledece godine.
Dodjavola, kako mi je promaklo da cujem za ovako nesto... 8O
Sirrah, I am greatly indebted to you.
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Odgledao. Jebeno nenormalno do jaja. Ne mogu docekati nastavak.
Image
Post Reply

Return to “Film: Pokretne slike u Putinačkom bioskopu”