Megabaja wrote:@DG:je si li ti uopste gledao trku? predpostavljam, s obzirom da ne pratis sport, ne. da li si prelistao strane sajta koji sam naveo, da li si procitao prva reagovanja u stranim medijima? da li te na, kraju krajeva, interesuje nesto sto bi se moglo nazvati "nacionalna stvar" (sto olimpijski i ,uopste, reprezantitivni sport svakako jeste)?i da li znas da su hiljaditinke ( 0.001) izbacene kada je prvo mesto osvojeno za taj deo sekunde?
Nisam gledao trku, naravno. Barem ne uzivo. Kada su poceli o ovome da pricaju svi oko mene, odgledao sam snimak. Prelistao sam kojesta po tom pitanju. I naravno da me ne interesuje nacionalna stvar, o kojoj sam rekao sta imam ranije na temi.
Megabaja wrote:rezultat, vreme za koliko je felps bio "bolji" od cavica, izasao je tek posle desetak, mozda i vise sekundi, prvi rezultat kaze samo da je felps prvi...
Ok, ovo je tacno. Ali da je ceo sistem bio u igri pre nego sto su znali da ce razlika biti maltene infinitezimalna, ispalil ibi se u slucaju da je Cavic bio bolji za, otkud znam, desetinku sekunde sto bi bilo prilicno ocigledno. I nikako nisu mogli da znaju u dato mtrenutku da li je razlika odokativno stoti deo, il ideseti, ili cak i pola sekunde. Voda je nezahvalna za procenjivanje takvih stvari cak i kada bi posmatrao neko ko moze da razmislja u delovima sekunde. Zato kazem da je nemoguce da je postojao mehanizam za varanje koji bi trebalo "ukljuciti" ili "iskljuciti" u zavisnosti od toga ko je od koga za koliko ispred.
Megabaja wrote:jedan f traje jednu stotinku, a sekunda ima sto stotinki. 100/60 ~ 1,66 - znaci, ne postoji snimak stotinke za stotinkom. I to je to...
Ok, stvarno se ne razumem u video tehnologiju. Ali evo ja neuk mogu na kompjuteru da napravim animaciju koja ima vise od 60fpsa. Frejm nije vremenski definisan, koliko znam, vec je jednostavno jedna slika u nizu. Njih moze da ima kolko oces. Sada, verujem da postoji neki standard za TV kamere i slicno ali, evo odes na
ovaj link i vidis projkat vezan za kameru sa 1560fps kojom snimaju balon koji eksplodira.