Pocetnicka pitanja tj. kako poceti sa Warmachinom/Hordama
Moderators: TheSerbianRaven, Rick, Dzon Vejn
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Re: Pocetnicka pitanja tj. kako poceti sa Warmachinom/Hordama
Naravno da radi, ali adelofagija (ili kako god da se zove ono pravilo kada oni vole da jedu jedni druge) ima prednost. Znaci da mali obicno nece frenzirati u protivnika, nego u drugog malog.... sto i nije cool. (a narocito ako ih imas 10 +, onda ce skoro sigurno frenzirati u drugog griblija...)

Pa, to pitam. Znaci nema nekog smisla uzimati ih radi shredera, vec samo sa 2+ carniveana...
Btw, shreder koji je vec u CC-u sa necim moze da charge-uje drugog shredera koji je takodje u cc-u sa istim modelom?
Da li warbeast moze biti forsovan tokom protivnickog poteza (za free strike kada neko pokusava da ode od mog warbeast-a)?
Btw, shreder koji je vec u CC-u sa necim moze da charge-uje drugog shredera koji je takodje u cc-u sa istim modelom?
Da li warbeast moze biti forsovan tokom protivnickog poteza (za free strike kada neko pokusava da ode od mog warbeast-a)?
Nema boosta na freestrike.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
nema forsovanja van turna, kao sto i nema trosenja fokusa van turna
Ne, ali ce otici da ga jede peske....Btw, shreder koji je vec u CC-u sa necim moze da charge-uje drugog shredera koji je takodje u cc-u sa istim modelom?

Van modelove aktivacije, ne turna.Pendargon wrote:nema forsovanja van turna, kao sto i nema trosenja fokusa van turna
rekurzivno glupilo
- Pendargon
da to sam hteo da kazem... sad sam se probudio...

Moze li mi neki mag i parapsiholog ove igre objasniti ulogu repenter menoth light jacka? Posebno ako ga recimo poredimo sa revengerom?
Ima 2 poena damage-a manje, nije arc node, nema nikakve specijalne sposobnosti, vredi isto vitory poena, ima ARM za 2 manji, desna ruka mu je losija (jer nema bonus na chmardz i nema reach)?
Cemu uopste sluzi njegov sprej uboge snage 12?
Ima 2 poena damage-a manje, nije arc node, nema nikakve specijalne sposobnosti, vredi isto vitory poena, ima ARM za 2 manji, desna ruka mu je losija (jer nema bonus na chmardz i nema reach)?
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
Pa taj dzek je ubog. Toliko o tome. Napravljen je u pradavna vremena kada je koncept igre bio malo drugaciji (i balans losiji). Ono, dzekovi treba da cine osnovu svake vojske. I to je jedan laki dzek koji moze malo i da bije i da puca, nista specijalno.
E, sad, spray snage 12 nikada nije totalno losa stvar. Problem je u njegovom losem RAT-u koji mu onemogucava da sam pobije svu tu pesadiju koju je poklopio template-om.
E, sad, spray snage 12 nikada nije totalno losa stvar. Problem je u njegovom losem RAT-u koji mu onemogucava da sam pobije svu tu pesadiju koju je poklopio template-om.
rekurzivno glupilo
- Resurrection
Mozes da podupres peskir na plazi da ne odleti (trebace ti jos 3 komada da bude "stabilna konstrukcija" ali...!)Dzon Vejn wrote:Moze li mi neki mag i parapsiholog ove igre objasniti ulogu repenter menoth light jacka? Posebno ako ga recimo poredimo sa revengerom?
Mozes da ga okacis o korpu balona da ti sluzi kao balast.
I nece ti biti zao da ga tresnes o pod kad se iznerviras sto si izgubio partiju.
Sprej izaziva vatru pa ako ne ubije prvi put ima sanse za reprizu.
Nisam video menote bez hora te kad mu oni pevaju +2 na attack ne bi trebalo da ima problema se efektivni MAT 7 da pogadja sto-sta (ili rat 6 za sprey)
To sto nema arknode mozes da gledas sa vedrije strane:
-teze mu je ugasiti 3 sistema jer ih ima manje
-nece te smarati sto je neko poslao mechanitrala da ga engejdzuje (ili sto je uopse engejdzovan jer si ga sam poslao u borbu)
-nece biti prva protivnicka meta.
Sem toga kad ubije svoju prvu metu (npr chardzom i ostane neengejdzovan) moze da pali unaokolo.
Eto to je sve sto mi je palo na pamet ovako gledajuci ih na papiru i ovo malo iskustva u uvih 50 partija (svega 5 protiv menota)

E to!.... Od sad ga uvek nosim sa sobom (ne u okviru liste, vec samo ovako... kao anti-stres momenat) :lol:Resurrection wrote: I nece ti biti zao da ga tresnes o pod kad se iznerviras sto si izgubio partiju.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Resurrection
Ili ga das Oliveru da ga pretopi u nestaDzon Vejn wrote:E to!.... Od sad ga uvek nosim sa sobom (ne u okviru liste, vec samo ovako... kao anti-stres momenat) :lol:Resurrection wrote: I nece ti biti zao da ga tresnes o pod kad se iznerviras sto si izgubio partiju.

- Resurrection
Citam ovaj Prajm: Remix i ne mogu da nadjem sta mi oci traze:
Gde pise da se iza brda nista ne vidi?
Znam da se LOS postoji ako moze da se povuce, neprekidna linija od sredina baze kroz front arc u visini glave modela koji gleda do bilo kog dela modela koji je posmatran, sem ako mu je baza skroz zaklonjena bazama intervening modela. Prajm str. 32
Obicno i jesta takva situacija da ne mozes da povuces liniju kroz brdo na nesto iza po sredini brda ali mozes "sa strane" odnosno da gledas pored padine brda (koja je pod uglom, jelte).
Mozda mi tako ne igramo nego prvi put kad me je neko demantovao a ja sam prihvatio zdravno za gotovo pa sad dozivljavam providjenje, a mozda smo igrali pogresno sve vreme?
(konac ili laser dodatna oprema za igranje :D )
Gde pise da se iza brda nista ne vidi?
Znam da se LOS postoji ako moze da se povuce, neprekidna linija od sredina baze kroz front arc u visini glave modela koji gleda do bilo kog dela modela koji je posmatran, sem ako mu je baza skroz zaklonjena bazama intervening modela. Prajm str. 32
Obicno i jesta takva situacija da ne mozes da povuces liniju kroz brdo na nesto iza po sredini brda ali mozes "sa strane" odnosno da gledas pored padine brda (koja je pod uglom, jelte).
Mozda mi tako ne igramo nego prvi put kad me je neko demantovao a ja sam prihvatio zdravno za gotovo pa sad dozivljavam providjenje, a mozda smo igrali pogresno sve vreme?
(konac ili laser dodatna oprema za igranje :D )

@Dzon Vejn: u svojih par partija (chitaj 5) sam u dve vodio repentera. obe partije je sprzhio vishe poena worth of infantry no shto sam vredi (mada sam obe izgubio)
@Ressurection: ja verujem duletu, od kojega sam ja LOS otprilike nauchio ovako: iza brda ne vidish, sa brda vidish, jackovi ne vide zadnji red peshadije poshto su mali (ako ih ima dva reda) dok zadnji red peshadije vidi jacka poshto je vetji.
mada, ja se uvek ophodim na ono "jel ga vidim?" i shta god da protivnik kazhe, ja se slozhim.
@Ressurection: ja verujem duletu, od kojega sam ja LOS otprilike nauchio ovako: iza brda ne vidish, sa brda vidish, jackovi ne vide zadnji red peshadije poshto su mali (ako ih ima dva reda) dok zadnji red peshadije vidi jacka poshto je vetji.
mada, ja se uvek ophodim na ono "jel ga vidim?" i shta god da protivnik kazhe, ja se slozhim.
The mark of my divinity shalt scar thy DNA!
Up Up Down Down Left Right Left Right B A Start.
- Resurrection
Ako mi je nesto sumnjivo proverim pa ovako trazim potvrdu jer i Dule i ostali koji igraju WM su smrtnici skloni greskama i misintrpretacijama kao i sviShark wrote:@Dzon Vejn: u svojih par partija (chitaj 5) sam u dve vodio repentera. obe partije je sprzhio vishe poena worth of infantry no shto sam vredi (mada sam obe izgubio)

Naravno sasvim je moguce da je u pitajnu neko precutno kucno pravilo da bi se stvari pojednostavile.

pitaj na njihovom forumu ondak 

-
Igraju ga sa reznikom i malim soloom koji dodaje napad. Neko pogodi reznika ili jacka on se pomeri movement i tako ima efektivni domet 18 incha str 14 - mada cu ovo jos proveriti

- arborsomniorum
U pravu si Bojane, ali i u tom slucaju bolji je redeemer... On ce da gadja, promasi, gadja promasi, gadja pogodi, i propisno da se nacestita mile nove godine, jos kada Reznik baci ono boost attack. i boost damage... To boli, barem po meni mnogo vise nego repenter...
onda uzmi Reckonera. on i puca i bije k'o blesav, a sa Vazalom (koji nikada ne bezhi i ima +arm kada je u blizini jackova) mozhe da uradi charge attack koji se sastoji od pucanja i tuche, i da ga odalami josh jednom propisno .... ili, da pripuca dvaput.arborsomniorum wrote:U pravu si Bojane, ali i u tom slucaju bolji je redeemer... On ce da gadja, promasi, gadja promasi, gadja pogodi, i propisno da se nacestita mile nove godine, jos kada Reznik baci ono boost attack. i boost damage... To boli, barem po meni mnogo vise nego repenter...
ali da, sa reznikom on ima smisla

EDIT: mada, ja ne volim da mi gadjaju kastera previshe ... tako da uvek drzhim jednog devouta sa Spell Barrierom pored

- Pendargon
ja verujem duletu, od kojega sam ja LOS otprilike nauchio ovako: iza brda ne vidish, sa brda vidish,
Naravno, nikica je u pravu... Po STRIKTNIM pravilima WM-a. onaj kosi deo brda, pod uglom, ne zaklanja line of sight pesadiji koja pokusava da gadja veliku metu... ali... kako je to podlozno interpretaciji i laser-pointerima i ostalim glupostima, nekako se svima nama cinilo da je MNOGO jednostavnije da kazemo :"preko brda se ne vidi. Tacka.", nego da se spustamo na sto i vucemo linije metrom... sto je takodje po STRIKTNIM pravilima warmachinea, koja kazu : "prodiskutujte teren sa protivnikom pre pocetka..."Ako mi je nesto sumnjivo proverim pa ovako trazim potvrdu jer i Dule i ostali koji igraju WM su smrtnici skloni greskama i misintrpretacijama kao i svi![]()
Eto...

Pri cemu sam ja citajuci PP forum dosao do zakljucka da je uobicajen deo terena brdo visoko 1 inc koje ne zaklanja nikome LOS, samo daje bonuse za elevaciju...
No naravno da sam za to da nastavimo da se pretvaramo da su nasa brda visa od Warjacka.
No naravno da sam za to da nastavimo da se pretvaramo da su nasa brda visa od Warjacka.
rekurzivno glupilo
- Resurrection
Takodje. I ovo na sta sam ja naisao je bio primer sa Harbingerom tako da je bilo jos upecatljivije nase odstupajne od tog pravila.Shunka wrote:Pri cemu sam ja citajuci PP forum dosao do zakljucka da je uobicajen deo terena brdo visoko 1 inc koje ne zaklanja nikome LOS, samo daje bonuse za elevaciju...
(Kako da ne vidis Harbingera kad je model 10 cm visok?)
Meni je taj deo ok, ali bih voleo da se drzimo LOS pravila kad se gleda pravcem kosine brdaNo naravno da sam za to da nastavimo da se pretvaramo da su nasa brda visa od Warjacka.
(znaci ne direktno prako sredine brda iliti onog platoa na njemu).

- Pendargon
Vidis, ja sam upravo suprotnog misljenja, jer kosine su podlozne interpretaciji i angulaciji, sto moze dovesti do "razmimoilazenja" shvatanja. Ivice brda su bas jasno i lepo definisane.... Jbg, misljenja sam da pravila kao "Celo brdo zaklanja LoS" dovode do tecnije, jednostavnije i quarrel-free igreMeni je taj deo ok, ali bih voleo da se drzimo LOS pravila kad se gleda pravcem kosine brda

- Resurrection
I ivice brda mogu da dovodu do razmimoilazenja u interpretaciji samo sto imas jednu dimenziju manje da se gledas.Pendargon wrote:Vidis, ja sam upravo suprotnog misljenja, jer kosine su podlozne interpretaciji i angulaciji, sto moze dovesti do "razmimoilazenja" shvatanja. Ivice brda su bas jasno i lepo definisane....Meni je taj deo ok, ali bih voleo da se drzimo LOS pravila kad se gleda pravcem kosine brda
Samo jednostavnije: lakse ti da znas da li si zaklonjen ili se vidis.Jbg, misljenja sam da pravila kao "Celo brdo zaklanja LoS" dovode do tecnije, jednostavnije i quarrel-free igre
I dalje treba da imas pravu liniju od centra baze..bla,bla.. da bi video sa strane.
Ako ce neko da te cime sto vidi rogove na Skare preko brda cimace te i sto vidi deo Denegrinog plasta sa strane.
Ako je neko drkadzija, bice drkzdija u 2D ili 3D.
Meni nije problem kako god da se dogovorim sa saigracem ali jedna od razloga sto igram ove minijature i jeste taj momenat da se cikice kracu u 3D prostoru. Prosto ugodjaja radi

ako su ljudi vetj pocheli da cimaju za rogove / plashtove, mislim da je ptianje vremena kada tje prestati da im lepe te "dodatke" da bi se oni manje videli ..... sheesh ...
- Resurrection
Niko i ne cima za rogove/plastove sto ce reci da to sto smo "pojednostavili" pravila ne sluzi nicemuShark wrote:ako su ljudi vetj pocheli da cimaju za rogove / plashtove, mislim da je ptianje vremena kada tje prestati da im lepe te "dodatke" da bi se oni manje videli ..... sheesh ...

Q.E.D.

kako je to QED i kako ne sluzhi nichemu? umesto da vuchesh konac/laser, pa drvish na neki drugi nachin, jednostavno vidish da je iza brda i znash "ne vidi se" 
al neka, ostavitju ovo raspredanje pravila onima koji ih znaju bolje od mene

Moras biti teski smarac da bi se raspravljao oko toga da li vidis figuru u zavisnosti od toga vire li joj rogovi ili ne... Takvih medju nama zasad nema.
Hmmm... Setimo se samo oficijalnog FAQ-a Confrontationa 3.5 - zamislite svoje figure kao kada idu na tusiranje...
Hmmm... Setimo se samo oficijalnog FAQ-a Confrontationa 3.5 - zamislite svoje figure kao kada idu na tusiranje...
rekurzivno glupilo
- bojan
- WH rulesmaster
Pojavice se pre ili kasnije. To je sudbina svake igre - moras imati nekog drkadziju i to ti je.Shunka wrote:...Takvih medju nama zasad nema...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Nazalost.... sa druge strane, uvek imas opciju da bilo kome kazes: "Protiv tebe necu da se igram", ili kako to jedan moj dobar drugar kaze: "Imam neke vaznije obaveze", a u sebi dodaje / kad se okrene osoba kojoj je to rekao: "...kao na primer da cistim prasinu sa knjiga koje ne citam". :lol:bojan wrote:Pojavice se pre ili kasnije. To je sudbina svake igre - moras imati nekog drkadziju i to ti je.Shunka wrote:...Takvih medju nama zasad nema...
Glory to Arstotzka!
Hoce. Ali ja polazem veliku veru u svoje sposobnosti da se ne drkam.bojan wrote:Pojavice se pre ili kasnije. To je sudbina svake igre - moras imati nekog drkadziju i to ti je.
rekurzivno glupilo
- Resurrection
Brate.Shark wrote:kako je to QED i kako ne sluzhi nichemu? umesto da vuchesh konac/laser, pa drvish na neki drugi nachin, jednostavno vidish da je iza brda i znash "ne vidi se"
Nacrtacu ti.
Pretpostavka:
Neko je teski smarac i bitno mu je sve sto se vidi na figuri (ukljucujuci i rogove i plastove)
Scenario 1:
Igra se partija gde su ukljucena LOS pravila kako knjiga kaze.
Pored oceglednih stvari dali se nesto vidi ili ne (npr. Harbinger ne moze da se ne vidi jer je model "visok") smarac ce da insistira da vidi:
- Skare iz brda jer joj se vide rogovi.
- Denegru pored brda jer joj vidi plast.

Scenario 2:
Iz brda se nista ne vidi (brdo je kao vertikalno neograniceni "valjak")
Smarac ce da insistira da vidi:
- Denegru pored brda jer joj vidi plast.

Ergo:
Dok god imas smaraca u jednacini nebitno je kako si "pojednostavio" pravila jer jos uvek moras da odredis LOS koji je podlozan tumacenjima i samo si smaracu iskljucio jedan scenario.
Kako niko (od ljudi s kojima sam ja igrao ili koje sam gledao da igraju) nisu takvi da su im bitne te sitnice (dakle namas smraca u "jednacini") nebitno da li igras po scenariju 1 ili 2.
Q.E.D.

-
Moram priznati da se ne slazem. Prvo : Ako bi brdo gledali da je visine koje je dosli bi do par pitanja : 1. Ko se vidi a ko ne - vrh koplja i sl. 2. Da li brdo daje concealment ili cover. 3. Koje je strukture brdo - odgovor na prejasnje pitanje zavisi od ovog i lagano idemo u besmisao...
Mnogi je jednostavnije i za igru bolje pretpostaviti da je ivica brda beskrajno visoka i problemi nestaju. U suprotnom jedna kompanija prodaje oficijelne laser pointere pa ko voli nek izvoli...
Mnogi je jednostavnije i za igru bolje pretpostaviti da je ivica brda beskrajno visoka i problemi nestaju. U suprotnom jedna kompanija prodaje oficijelne laser pointere pa ko voli nek izvoli...

- Pavlik Vladansson
Hm, a zar ne pise u Prime knjizi da ako vidis deo modela koji nije jack da to nije dovoljno da ga vidis...stavise, ima i slika koja celu vasu diskusiju resava...str. 32 u Prime remix knjizi.
Fiat iustitia et pereunt mundi.
- Resurrection
Upravo sam ti dao scenario 2 u kojem se problem ne raseva ako ce neko da insisitra na detaljima:)mladjano bugarce wrote:Moram priznati da se ne slazem. Prvo : Ako bi brdo gledali da je visine koje je dosli bi do par pitanja : 1. Ko se vidi a ko ne - vrh koplja i sl. 2. Da li brdo daje concealment ili cover. 3. Koje je strukture brdo - odgovor na prejasnje pitanje zavisi od ovog i lagano idemo u besmisao...
1. Oruzije u rukama warrior modela ne moze da se iskoristi za gledanje LOS.
2. Brdo daje cover i to ti treba i kad pretpostavis da je beskonacno visoko.
3. Strukture?
Ako ce neko da kenjka oko detalja kanjkace uvek bez obzira na brda/sume/druge modele.
"Unlike warjacks models, items held in hands of warrior models - such as their weapons or banner poles - do not count as part of the model for determining line of sight." Prime str 32Pavlik Vladansson wrote:Hm, a zar ne pise u Prime knjizi da ako vidis deo modela koji nije jack da to nije dovoljno da ga vidis...stavise, ima i slika koja celu vasu diskusiju resava...str. 32 u Prime remix knjizi.
Zato sam i naveo primer sa rogovima i plastovima koji se racunaju kao deo modela a "strce"

Rezureksn... ti si kralj darkwooda :lol:... ladno si nacrtao ono :?
Mislim da nastavljate sa jednom istom raspravom u krug (istom onom koja je lepo izglacana u warhammer delu ovog foruma)... znaci ako neko hoce da bude debil, on to moze. Sa druge strane, ako ti neces da se igras sa debilima, niko te ne tera
. Mozes (recimo) bas da brises prasinu u tom periodu
.
Ja sam sad skoro odigrao 4 partije, od kojih 3 vrlo, vrlo, prijatne (2 sa Srdjanom i 1 sa Pajom)... sa njima bih igrao kad god. Cak mi je na kraju bilo glupo sto nisam imao nesto drugo da izvedem, jer ona moja lista prilicno lepo bije (a osim konjice koju sam dobio za rodjendan, sve ostalo sam kupovao po principu: ovi modeli mi se svidjaju). Jebiga, lista je prejaka za prijateljske partije, pa cu videti da sledeci put uzmem drugi izbor jackova (bez heavy jacka), bez konjice i da se onda tu ubace neki dodatni soloi i flamguarda, kako bi bilo igrivije (posto je to sve sto imam od figura). Ja jesam ljubitelj vodjenja identicne liste stalno (vise volim da se usavrsim sa jednom listom, nego da vucem 20 razlicitih i ni sa jednom ne znam da igram), ali u ovom slucaju to ne pije vodu
.
edit: pre nego sto mi neki pametnjakovic kaze kako ima on listu koja moze da me odere, nije to poenta... poenta je da je moja lista u startu bila bar 30% bolja od protivnickih... imali su oni sanse, ali... sto nikako nije ideja prijateljskih partija (barem meni)
.
Mislim da nastavljate sa jednom istom raspravom u krug (istom onom koja je lepo izglacana u warhammer delu ovog foruma)... znaci ako neko hoce da bude debil, on to moze. Sa druge strane, ako ti neces da se igras sa debilima, niko te ne tera

Ja sam sad skoro odigrao 4 partije, od kojih 3 vrlo, vrlo, prijatne (2 sa Srdjanom i 1 sa Pajom)... sa njima bih igrao kad god. Cak mi je na kraju bilo glupo sto nisam imao nesto drugo da izvedem, jer ona moja lista prilicno lepo bije (a osim konjice koju sam dobio za rodjendan, sve ostalo sam kupovao po principu: ovi modeli mi se svidjaju). Jebiga, lista je prejaka za prijateljske partije, pa cu videti da sledeci put uzmem drugi izbor jackova (bez heavy jacka), bez konjice i da se onda tu ubace neki dodatni soloi i flamguarda, kako bi bilo igrivije (posto je to sve sto imam od figura). Ja jesam ljubitelj vodjenja identicne liste stalno (vise volim da se usavrsim sa jednom listom, nego da vucem 20 razlicitih i ni sa jednom ne znam da igram), ali u ovom slucaju to ne pije vodu

edit: pre nego sto mi neki pametnjakovic kaze kako ima on listu koja moze da me odere, nije to poenta... poenta je da je moja lista u startu bila bar 30% bolja od protivnickih... imali su oni sanse, ali... sto nikako nije ideja prijateljskih partija (barem meni)

Glory to Arstotzka!
- Resurrection
Upravo tako.Dzon Vejn wrote:Rezureksn... ti si kralj darkwooda :lol:... ladno si nacrtao ono :?
Mislim da nastavljate sa jednom istom raspravom u krug (istom onom koja je lepo izglacana u warhammer delu ovog foruma)... znaci ako neko hoce da bude debil, on to moze. Sa druge strane, ako ti neces da se igras sa debilima, niko te ne tera. Mozes (recimo) bas da brises prasinu u tom periodu
.
A kako medj' nama dosad nije bilo debila koji ce da se vataju za rogove, izgovor da produzimo brdo u beskonacno a ne da igramo po pravilima zarad nepostojece jednostavnosi ne stoji jer nema debila zbog kojih bi morali da ih pojednostavljujemo

- PainBringer
Mislim da bi ista analogija mogla da se primeni i na delove modela, kao sto su oklopi, rogovi, stegovi,... Ja se do sada nikada nisam ni trudio da "vidim" mali model ako stoji iza brda, vec sam se trudio da dodjem u bolju, cistiju situaciju.Resurrection wrote: "Unlike warjacks models, items held in hands of warrior models - such as their weapons or banner poles - do not count as part of the model for determining line of sight." Prime str 32
Zato sam i naveo primer sa rogovima i plastovima koji se racunaju kao deo modela a "strce"

-
Pravila kazu da se teren definise na pocetku partije: "Brdo je beskrajno visoko" - potpuno u skladu s pravilima. Struktura brda - ako je dominantan kamen daje cover, ako ima vise zivice daje concealment i sl. A mozemo da se vratimo na prve recenicu i izbegnemo rasparavu o strukturi brda! \:D/

Pa cak i beskonacno visoko brdo moze da zaklanja deo baze modela, te da mu daje cover ili concealment bonus...
Problem je u tome sto ako brdo nije beskonacno visoko, vecina modela vidi preko njega, a to daje sasvim drugaciji tok partiji...
Problem je u tome sto ako brdo nije beskonacno visoko, vecina modela vidi preko njega, a to daje sasvim drugaciji tok partiji...
rekurzivno glupilo
- Dawngreeter
Ja sam za to da se ukinu brda. Manje brda, vise vetrenjaca! Ukljucite se u revoluciju.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?