Veoma interesantna, ali veoma, VEOMA spora armija. Sa druge strane stola Pera sa tipicnom Eldar postavkom, wraith lord, fire prism, harlequins, pathfinderi, avatar, i 3 jetbike-a. Mozda sam nesto propustio, ne secam se tacno.. Igra se u Kill poene, dawn of war.
Sve u svemu, opasno sam potcenio novu "run" opciju koja je jelte, jos uvek sveza, a obzirom da mi je ovo 1. partija sa novom edicijom, wraithlord, avatar i harlequini su se upustili u killing spree preko stola.. 6-3 za Peru. :P Oprao me je posteno.
Highlights:
Destroyeri gadjaju pathfindere, 6 gauss cannona, pogadjaju 4, Pera ima 4 cover save-a 2+, i dobija 4 jedinice.

Wraith lord jurca ka warrior squad-u koji se povlaci u nazad da dobije priliku da puca, PRESTIZE IH, i objasnjava im zasto nista cije ime ne pocinje sa C'tan, a zavrsava se sa Nightbringer, ne sme ni da pomislja na hth sa njim.
23 nekronska warriora na 3 eldarska bikera u hth, orks style!
Fire prism koji bombarduje nekrone u zitu
Ti isti nekroni koji pucaju vise puta i na avatara i na Fire prism i ne rade im APSOLUTNO NISTA.
Destroyeri koji bivaju uvuceni u hth nocne more, itd.
Sveopsti utisci, bilo je jako zabavno, neki stvarno bez veze rolovi (perine 4 jedinice, tad me je tako usralo da pathfindere unistim pucanjem, i nikad vise nece), template-ovi su sada smrt, run cini da i najteze jedinice budu znatno mobilnije.. sve u svemu 5. edicija mi se veoma svidja, i po mom misljenju, dobila je bas ono sto joj je potrebno.
Igranje sa takvom army listom je bilo interesantno, naravno nikad takvu listu ne bih izneo na turnir ili nesto slicno, ali mislim da bi se mnogo bolje ponasala u, npr. take and hold, gde su mi prakticno sve trupe scoring.
Takodje sam hteo da probam bez monolith-a, koji mi je ipak veoma nedostajao..