Pocetnicka pitanja tj. kako poceti sa Warmachinom/Hordama
Moderators: TheSerbianRaven, Rick, Dzon Vejn
- arborsomniorum
Re: Pocetnicka pitanja tj. kako poceti sa Warmachinom/Hordama
Drustvo, evo ako ja mogu da pomognem... Mi igramo na sledeci nacin sa brdima... Imamo dva tipa brda, ona koja daju elevaciju, i ona koja su samo rough terrain (i ona koja su elevacija i rough terrain, ali se pridzavamo pravila za elevaciono brdo ovde).
Kod elevacije, ti ne vidis nista iza brda, sto ima malu bazu, dok ostali dobijaju cover save.
Kod rough terraina, svi dobijaju cover save...
Uostalom, cak i na turniru 7og juna igralo se po dogovoru... I sve partije koje sam odigrao, imale su neke neklasicne delove terena, za koje smo sami rekli mozes da vidis kroz to, ali protivnik ima +2 Save, ili +4 ili ne mozes da vidis kroz to...
Dogovor kucu gradi.
Kod elevacije, ti ne vidis nista iza brda, sto ima malu bazu, dok ostali dobijaju cover save.
Kod rough terraina, svi dobijaju cover save...
Uostalom, cak i na turniru 7og juna igralo se po dogovoru... I sve partije koje sam odigrao, imale su neke neklasicne delove terena, za koje smo sami rekli mozes da vidis kroz to, ali protivnik ima +2 Save, ili +4 ili ne mozes da vidis kroz to...
Dogovor kucu gradi.
-
Manje brda, vise vetrenjaca!

- Zekina banda
Dajte nam vetrenjace.
No, cela stvar sa beskonacnim brdima je ovde najvecim delom jer dosta nas igra i druge igre (tipa 40k) gde je (do skoro) to tako bilo definisano, pa nam je lkse da teren tretiramo isto u raznim igrama.
Nikice, brdo ne moze da bude beskonacno a da vidis preko kosine, zato sto mu kosina nije pod uglom pod kojim je u stvarnosti (ako je beskonacno), tj. tezi da bude prava upravna na bazu brda.
I jos jednom, ocemo vetrenjace.
No, cela stvar sa beskonacnim brdima je ovde najvecim delom jer dosta nas igra i druge igre (tipa 40k) gde je (do skoro) to tako bilo definisano, pa nam je lkse da teren tretiramo isto u raznim igrama.
Nikice, brdo ne moze da bude beskonacno a da vidis preko kosine, zato sto mu kosina nije pod uglom pod kojim je u stvarnosti (ako je beskonacno), tj. tezi da bude prava upravna na bazu brda.

Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
- Resurrection
Moram opet da crtamZekina banda wrote:Dajte na vetrenjace.

[img=http://img78.imageshack.us/img78/8640/brdoab6.th.jpg]
Tako ce biti "zasticeni" dzekovi i velike mete kad ih gledas preko sredine brda a samo brdo nece sjebavati LOS celim svojim delom (znas ono kad stoji na sred terena pa niko nista ne vidi)
Meni svejedo kako, ali bi voleo da se igram po LOS pravilim iz knjige ili po ovim gorenavedenim kompromisnim.
P.S. I onako mi za Sacrifitial strike ne treba LOS :p

- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Nikice, po 100-ti put. Mi igramo po LoS pravilima iz knjige, koja kazu :"prodiskutujete teren pre pocetka partije". Iskreno, mislim da ti predlazes hibridno resenje koje uvodi vise konfuzije nego dobiti.ali bi voleo da se igram po LOS pravilim iz knjige

- Resurrection
Spell koji koristi spray template ne mora da poklopi svoju metu da bi bio validan:
LINK
LINK

-
- Resurrection
Znam, no ovi koji su kopali po knjizi dok smo ja i Steva gledali da li ili ne radi tako su spretno zaobisli prvi pasus u delu koji objasnjava spray template. Na kraju smo odigrali kako valja ali mecem konfirmaciju za svaki slucaj.mladjano bugarce wrote:Da, to pise u knjizi.

-
Inace jahaci irvasa kada Targosh na njih baci teror se ne plase jedni drugih jer se teror proverava samo od strane protivnickih modela

- Zekina banda
Aj da postavimo i "charg posle ustajanja" ovde.
Daklem, charg je definisan kao tip muvmenta koji objedinjuje i akciju (muvment+akcija, tako pise u glosariju). Ako neko mora da zrtvuje akciju ili muvment, znaci da ne moze da charguje. Znaci da jedinica ciji clan sedi na dupetu ne moze da charguje (jer svako mora da charguje ili trci, a pomenuti jadnik/ci ne mogu ni jedno ni drugo, jer ako trce ne mogu da imaju akciju, pa time ni da je forfituju).
Daklem, charg je definisan kao tip muvmenta koji objedinjuje i akciju (muvment+akcija, tako pise u glosariju). Ako neko mora da zrtvuje akciju ili muvment, znaci da ne moze da charguje. Znaci da jedinica ciji clan sedi na dupetu ne moze da charguje (jer svako mora da charguje ili trci, a pomenuti jadnik/ci ne mogu ni jedno ni drugo, jer ako trce ne mogu da imaju akciju, pa time ni da je forfituju).

- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Tako smo mi dugo igrali, jer smo isto tako shvatali. Medjutim, ako pogledas 3 strane unazad, naci ces moj post sa linkom, koji ti objasnjava da model moze da :"do nothing". To je zvanicni ruling, dat od infernala. Evo i linka :
http://www.privateerpressforums.com/ind ... pic=151624
http://www.privateerpressforums.com/ind ... pic=151624

- Zekina banda
...Sto znaci da su inferali prsli jer...
Charg je order a za ordere pise:
...Every trooper in formation receives the order and must obey it. (tj ne moze da "do nothing", to je neposlusnost a ona se u vojsci kaznjava strogo - narocito u ratu
)
Knjiga ne laze \:D/
Charg je order a za ordere pise:
...Every trooper in formation receives the order and must obey it. (tj ne moze da "do nothing", to je neposlusnost a ona se u vojsci kaznjava strogo - narocito u ratu

Knjiga ne laze \:D/

- arborsomniorum
Mozda laze rog... Jer infernali nisu koze...
Stvarno su pukli sa rulinzima...
No dobro, pravednije je dobiti charge, iako jedan od njih sedi na dupetu... JEr cemu onda cela jedinica...
Ja ionako na turnir dolazim sa deset figura, tako da nemam jedinice pa nece biti potrebe za ovakvim vidom rulinga...
Stvarno su pukli sa rulinzima...
No dobro, pravednije je dobiti charge, iako jedan od njih sedi na dupetu... JEr cemu onda cela jedinica...
Ja ionako na turnir dolazim sa deset figura, tako da nemam jedinice pa nece biti potrebe za ovakvim vidom rulinga...
- Resurrection
Moja je malo prenatrpana ali ce se sredi 
Faction: Cryx
Army Points: 500/500
Victory Points: 19
Pirate Queen Skarre
Skarlock
Necrotech
Scrap Thrall x5
Bile Thralls (10)
Bile Thralls (10)
Bile Thralls (10)
Mechanithralls (10)
Mechanithralls (10)
Mechanithralls (10)
-----------------------
Broj modela 71
Samo da ne bude puno terena
Captain Zapp Brannigan: Now there's a wave of destruction that's easy on the eyes

Faction: Cryx
Army Points: 500/500
Victory Points: 19
Pirate Queen Skarre
Skarlock
Necrotech
Scrap Thrall x5
Bile Thralls (10)
Bile Thralls (10)
Bile Thralls (10)
Mechanithralls (10)
Mechanithralls (10)
Mechanithralls (10)
-----------------------
Broj modela 71
Samo da ne bude puno terena

Captain Zapp Brannigan: Now there's a wave of destruction that's easy on the eyes

Last edited by Resurrection on Thu Sep 18, 2008 10:52 am, edited 3 times in total.

- PainBringer
Da li si ti normalan?
71 model u 500 poena!!!!!!?????
AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Protiv ovog moram da igram!
Ah da... Purge-ujmo do smrti.
AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Sta je to Nikicina lista bez ijednog pileta?
- Pendargon
Uvek moze da izbaci jedan unit bileova za 2 pileta... :-)

- Resurrection
Ma nije to puno.PainBringer wrote:Da li si ti normalan?
AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Mogao sam ici i na 73 ali to je vec nesuptilno

Problem je sto samo baze zauzmu 2007,477 cm2 sto je 64% deployment zone. Jos kad ih malo razmknes ima de se preliva

U prvom potezu malo nagnes sto da svi trce umesto da pomeras gomilu figura

Lista je tako fino utilizovana da izbacivanjem 2xScrap thrall ubasic Denegrhru umesto Skarre.
Mozda je to i bolja opcija jer Denny ima ghost walk pa se horde zla nece zaglavljivati po terenu.
Hmmmm...
Rado ali nema kuda da prodjeshukkaku wrote:Sta je to Nikicina lista bez ijednog pileta?

- Resurrection
Sto ce reci: Moze da upkeepuje i moze da alocira fokus.Prime: Remix str 54 wrote: ...
A stationary model cannot move, perform action, make attacks, cast spells, use animi, use feats, or give orders.
(Sram vas bilo sto ste indirektno omogucili da Sunka pise onake besramne battle rapotove

Kada na Warjacka bacim Boundless Charge, da li i dalje treba da potrosim fokus poen tokom njegove aktivacije da bih chargovao?
Kako Blood of Kings utice na Vladov P+S?
Kako Blood of Kings utice na Vladov P+S?
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
1) Ne trosi fokus. Car igranja sa Vladom je sto njegov warjack moze da charge-uje 13" i da potrosi sva 3 fokusa na bustovanje napada i dodatne napade...
2) poveca mu snagu za 3, sto znaci da mu poveca i P+S za 3. Tj. snaga 16 sa macem i 13 sa nozem...
2) poveca mu snagu za 3, sto znaci da mu poveca i P+S za 3. Tj. snaga 16 sa macem i 13 sa nozem...
A gde to pise? Mislim, voleo bih da je tako, ali hocu da procitam to...1) Ne trosi fokus.
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
- Resurrection
Prime: Remix str 169 wrote: Tactical Tip:
...
Additionally, the target model does not need to spend focus or receive an order to charge next activation.

Da li postoje Army Builder data fajlovi (svezi, znam da ih ima iz 2006e) za Warmachine ili sam osudjen na Armies of Immoren?
- dublerius
- Location: novi sad, vojvodina, srbija, balkan, europa, stari svet, zemlja, solarni sistem, mlecni put
skini tabletop commander on i aoi su 2 jedina buildera (neznam dal je izasao novi file za ab posto ga ne koristim) a tabletop mi je bolji
Pitanje za ljude koji su upoznati sa Erratom Menotha ...
Da li Kreoss-ov spell Lamentation radi samo na fokus, ili i na fury takodje?
Takodje, da li bi neko bio dovoljno ljubazan da mi kazhe shta je sve erratovano Vilmonu po poslednjoj ediciji errate?
Da li Kreoss-ov spell Lamentation radi samo na fokus, ili i na fury takodje?
Takodje, da li bi neko bio dovoljno ljubazan da mi kazhe shta je sve erratovano Vilmonu po poslednjoj ediciji errate?

The mark of my divinity shalt scar thy DNA!
Up Up Down Down Left Right Left Right B A Start.
- Pendargon
a) samo na fokus
b) :
Erratum: Superiority : Impervious Wall
Replace the text of Impervious Wall with the following:
"Vilmon may forfeit his movement or action to enter the Impervious Wall. While in Impervious Wall, Vilmon does not suffer continuous effects, nor damage or effects from ranged and melee attacks except those that can affect models only affected by magic attacks. Impervious Wall lasts for one round."
b) :
Erratum: Superiority : Impervious Wall
"Vilmon may forfeit his movement or action to enter the Impervious Wall. While in Impervious Wall, Vilmon does not suffer continuous effects, nor damage or effects from ranged and melee attacks except those that can affect models only affected by magic attacks. Impervious Wall lasts for one round."

- Resurrection
jel to znachi da i dalje mozhe da trchi i udje u impervious wall ili ne?Pendargon wrote: Erratum: Superiority : Impervious Wall

EDIT: proverih - da

- Resurrection
Prepoznace se oni koji su kazali drukc'e 

Preime: remix wrote: Strana 44:
Trample
...
The warjack then moves up to its current SPD+3" in a straight line.
strana 40
Spray attacks
...
When making spray attack, center spray template literally over an eligible target in the attacker's front arc with the narrow end of the template touching the nearest edge of the attacker's base.

Neko je probao da radi spray sa templejtom naopachke? Ili da puca sprej "sa boka?" 

Karchev moze to da radi.Shark wrote:Neko je probao da radi spray sa templejtom naopachke? Ili da puca sprej "sa boka?"
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- Resurrection
S boka.Shark wrote:Neko je probao da radi spray sa templejtom naopachke? Ili da puca sprej "sa boka?"

Da li warpwolf moze da radi sve stvari (double handed throw) koje mogu i modeli sa dva open fista/dva claw-a? Tj. da li za claw mora da pise da je slobodan claw u nastavku teksta ili samo treba da pise claw na imenu CC napada?
Na battle college-u pise da i on i Gorax mogu da rade ove nadasve zabavne stvarcice...
Zanima me zvanicni ruling...
Na battle college-u pise da i on i Gorax mogu da rade ove nadasve zabavne stvarcice...

- Zekina banda
Naravno da moze. Misllim da u njegovom opisu pise da se claw racuna kao open fist.

- Resurrection
Kod jackova mora da pise "opent fist" kod opisa oruzija a kod zveri Claw je ekvivalent tome pa ne pise nista dodatno.
Warpwolf ima claw.
EDIT: U Primalu ko opisa Throw i Doble Throw pise da zver treba da ima "(two) usable claw(s)".
Warpwolf ima claw.
EDIT: U Primalu ko opisa Throw i Doble Throw pise da zver treba da ima "(two) usable claw(s)".
Last edited by Resurrection on Sat Dec 13, 2008 11:10 am, edited 1 time in total.

Za Dire Troll Maulerove Big Meaty Fists pise da se racunaju kao Claws.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Za Zekinu Bandu: Na kartici ne pise, u knjizi ne pise, osim ako nije nesto eratirano...
Za Sunku: To me i zbunjuje, veci kamenko ima tekst koji kaze da se racunaju kao claws, ali to je valjda zato sto se ne zovu direktno claws...
Za sve: Znaci ok je da warpwolf baca stvari unaokolo? Konsenzus postignut?
Za Sunku: To me i zbunjuje, veci kamenko ima tekst koji kaze da se racunaju kao claws, ali to je valjda zato sto se ne zovu direktno claws...
Za sve: Znaci ok je da warpwolf baca stvari unaokolo? Konsenzus postignut?
- Pendargon
nije stvar koncenzusa, vec pravila, a ona idu ovako :
Claw je isto sto i warjackov open fist.
Claw se koristi za bacanje, kao sto lepo pise na strani 44 hordes primala, pod throw.
Stoga, da, samim tim sto je nesto klasifikovano kao claw u onoj maloj beloj liniji iznad weapon pow, cini ga sposobnim da baca.
To je cela mudrost.
Samo bacaj.
Claw se koristi za bacanje, kao sto lepo pise na strani 44 hordes primala, pod throw.
Stoga, da, samim tim sto je nesto klasifikovano kao claw u onoj maloj beloj liniji iznad weapon pow, cini ga sposobnim da baca.
To je cela mudrost.
Samo bacaj.

Pa, to warpwolfove cini nesto jacim, mogu jedan drugog da bacaju kada Baldur castuje Earth's blessing... Ili mogu da bacaju nekog drugog na koga je castovan isti spell... Lepo, lepo....Pendargon wrote:nije stvar koncenzusa, vec pravila, a ona idu ovako :
To je cela mudrost.
Samo bacaj.