Sorsha
Moderator: Moderators
Sorsha
Gospođica je opaka dama.
Nakon par partija protiv iste- samo sam ju uspio rešiti s Cainom.Obično tako da slammam nešto u nju i propucam ju sa 4 stormpistol šuta- što je efektno koliko može biti.
Pošto mi nije zabavno igrat s Cainom- zanima me može li Haley biti iole efektna protiv Sorche?
Npr lista:
Haley
Lancer
Centurion
Trenchers x6
Leiutenant+Sharpshooter
Grenade porter
Gun mage captain adept
Black 13th Gun Mage strike team
Nisam siguran (vezano na savjete od drugih Cygnar igrača) imam li dovoljno cc trupa?
Temporal barrier bi trebao zadržavati te silne jackove i užase.
On koristi:
Sorsha
Kodiak
Devastator/Destroyer/Marauder
Mortar team
Widow makers
Manhunterx2
Yuri the Axe
Drakhoon
MOW Kovnik
To su otprilike stvari koje koristi- to sve radi više manje na no brainer varijanti.
AD sve što može,ostatak dotrči u čarde renđ (njegov-ne moj) i ima armoura u tri **** materine a tu je i feat ...
Ne mogu vjerovat da to sve stane u 500 poena ,dok kod mene nema unita da nešto radi a da ne košta preko 120 poena- a da bi kombo radio moram i trošit bar 3-4 focusa.
Zahvaljujem unaprijed
Nakon par partija protiv iste- samo sam ju uspio rešiti s Cainom.Obično tako da slammam nešto u nju i propucam ju sa 4 stormpistol šuta- što je efektno koliko može biti.
Pošto mi nije zabavno igrat s Cainom- zanima me može li Haley biti iole efektna protiv Sorche?
Npr lista:
Haley
Lancer
Centurion
Trenchers x6
Leiutenant+Sharpshooter
Grenade porter
Gun mage captain adept
Black 13th Gun Mage strike team
Nisam siguran (vezano na savjete od drugih Cygnar igrača) imam li dovoljno cc trupa?
Temporal barrier bi trebao zadržavati te silne jackove i užase.
On koristi:
Sorsha
Kodiak
Devastator/Destroyer/Marauder
Mortar team
Widow makers
Manhunterx2
Yuri the Axe
Drakhoon
MOW Kovnik
To su otprilike stvari koje koristi- to sve radi više manje na no brainer varijanti.
AD sve što može,ostatak dotrči u čarde renđ (njegov-ne moj) i ima armoura u tri **** materine a tu je i feat ...
Ne mogu vjerovat da to sve stane u 500 poena ,dok kod mene nema unita da nešto radi a da ne košta preko 120 poena- a da bi kombo radio moram i trošit bar 3-4 focusa.
Zahvaljujem unaprijed
Zivjeli smo u oblacima a onda se razvedrilo
- arborsomniorum
Re: Sorsha
Licno, protiv sorshe ides sa svim i svacim sto ima pite (AoE) i knock downuje.
Znaci komander Start(k)er je idealan.
Zatim thunderhead, da opuca po sorshi i sprzi je kada padne.
Uvek volim i merkove, pa sto ne zaciniti sa bokur+gudrunom...
Ostalo biraj sam, jer ovo ti je dovoljno da ukloni sve pretnje sa druge strane... Ne zaboravi da je ta khador lista poprilicno jaka, pa turaj samo stvari koje mogu da nastete...
Znaci komander Start(k)er je idealan.
Zatim thunderhead, da opuca po sorshi i sprzi je kada padne.
Uvek volim i merkove, pa sto ne zaciniti sa bokur+gudrunom...
Ostalo biraj sam, jer ovo ti je dovoljno da ukloni sve pretnje sa druge strane... Ne zaboravi da je ta khador lista poprilicno jaka, pa turaj samo stvari koje mogu da nastete...
- arborsomniorum
Ok, evo moj predlog. Zasniva se na uzimanju onih trupa i likova koje on ne poseduje, a razaraju. Ovo je lista koju moras malo prouciti, ali je jedna debela i dobra lista, i stiti te od bilo koje armije u globalu.
Zaista, kontam da je pomenuta Hailey, ali nisam sa njom igrao, a Stryker je mnogo mnogo bolji protiv Sorshe.
Hajde jedna lista Strajker.
Strajker
JWC(journeyman) na njega zakacen Bokur
Gudrun na njega zakacen Bokur 2
Lancer
3x Stormsmith
Eiryss,
6x long gunners (u prvom potezu na njih Snipe od sest inca obavezan)
6x Field Mechanics (zivi zid koji brani od line of sighta Strykera)
Gorman bacac bombe od -4Arm
Aiyana i Holt
Tacno 500 poena...
Iskreno, ponosan sam na ovu listu iako sam je sastavio za dva minuta, od stvari kojima sam se najvise igrao, a i imam sve modele, pa cu je sam izvesti uskoro.
Ovo bi trebalo da radi posao, i to itekako.
Zaista, kontam da je pomenuta Hailey, ali nisam sa njom igrao, a Stryker je mnogo mnogo bolji protiv Sorshe.
Strajker
Lancer
3x Stormsmith
Eiryss,
Aiyana i Holt
Tacno 500 poena...
Iskreno, ponosan sam na ovu listu iako sam je sastavio za dva minuta, od stvari kojima sam se najvise igrao, a i imam sve modele, pa cu je sam izvesti uskoro.
U toj listi nista ne ubija Manhuntere (jedan sprz munjom nije dovoljan)...
Malo sta ubija Widowmakere ako su dobro zaklonjeni (a Sorscha moze da siri concealment oko sebe).
Junioru ne treba Bokur, Junior voli da ostaje pozadi i drzi svoj Arcane Shield.
Mehanicari mi isto deluju suvisni. Svasta nesto drugo mozda da zaklanja Kolemana.
Gorman je bacac dima. I, kad dodje do toga, zaslepljivac Sorsche.
Stryker je bolji, ali lista mi se ne svidja.
A i pitanje se odnosilo konkretno na Haley.
Malo sta ubija Widowmakere ako su dobro zaklonjeni (a Sorscha moze da siri concealment oko sebe).
Junioru ne treba Bokur, Junior voli da ostaje pozadi i drzi svoj Arcane Shield.
Mehanicari mi isto deluju suvisni. Svasta nesto drugo mozda da zaklanja Kolemana.
Gorman je bacac dima. I, kad dodje do toga, zaslepljivac Sorsche.
Stryker je bolji, ali lista mi se ne svidja.
A i pitanje se odnosilo konkretno na Haley.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
- arborsomniorum
Dobro Sunak, moram priznati da je lista sastavljena po sopstvenom ukusu.
Nego, ja zaista sam jako slab u poznavanju Cygana, izuzev Strykera i Caine...
Eto imas li ti bolju ideju...
Nego, ja zaista sam jako slab u poznavanju Cygana, izuzev Strykera i Caine...
Eto imas li ti bolju ideju...
Pa Stormsmithi generalno jesu dobra ideja. Pomazu i protiv Manhuntera, i protiv Sorsche.
GMCA je neizostavan.
I konjica + Katarina su sjajni.
Nekako ja bih se koncerntirsao na ubijanje Manhuntera i Widowmakera, ne bi li Sorschu naterao da sto pre ispuca feat.
Centurion mi se takodje cini suvisnim, ali mozda je to zato sto u vecini partija protiv njega skoro nista mi nije ubio.
Ne secam se sta radi Crna Trinaestica, ali obicni Gun-Magevi imaju onaj critical slam efekat, a Haley im moze dati 3 kocke na attack roll. Treba nekako oboriti Sosrchu na dupe. Mada ako useta u Temporalnu Barijeru, to je vec dovoljno gadno po nju...
GMCA je neizostavan.
I konjica + Katarina su sjajni.
Nekako ja bih se koncerntirsao na ubijanje Manhuntera i Widowmakera, ne bi li Sorschu naterao da sto pre ispuca feat.
Centurion mi se takodje cini suvisnim, ali mozda je to zato sto u vecini partija protiv njega skoro nista mi nije ubio.
Ne secam se sta radi Crna Trinaestica, ali obicni Gun-Magevi imaju onaj critical slam efekat, a Haley im moze dati 3 kocke na attack roll. Treba nekako oboriti Sosrchu na dupe. Mada ako useta u Temporalnu Barijeru, to je vec dovoljno gadno po nju...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Par problema...arborsomniorum wrote:Ok, evo moj predlog. Zasniva se na uzimanju onih trupa i likova koje on ne poseduje, a razaraju. Ovo je lista koju moras malo prouciti, ali je jedna debela i dobra lista, i stiti te od bilo koje armije u globalu.
Strajker
Lancer
3x Stormsmith
Eiryss,
Aiyana i Holt
Tacno 500 poena...
Nemam Stromsmithove iako znam da jesu super-i proxyam jednog ali više od toga je doista nekorektno- ipak ne igramo Paperhammer.

Gudruna - nemam...
Longgunnere IMAM ali prejadni su na momente.Dođu ti 4 widowmakera(AD naravno) i sašiju ih 4...i DEF im je tipa 18-22(ovisi imaju li spell od Sorshe ili ne,jesu li u coveru ili šumi ili štaveć)
Mogu da uzvratim paljbu,ali neće biti pogođen niti jedan.
Ova fora sa Mechanicima je super- u biti logično al mi nije palo na pamet(još ne razmišljam "outside of the box").Što se tiče njih-pa možda i poprave kojeg Jacka- ako ne nije problem jer su i tako i tako 20 poena.
Yuri & CO su u biti to što **** koncepciju. Ovi vide kroz šumu,Charđaju skoro dalje nego što ja pucam ,imaju DEF miljon u šumi ,kuvaju kafu i paze na decu a koštaju 72 poena njih 3.

Ne bih hteo da

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Vratimo se na temu....
Tih 7(4 widowmakera i Yuri sa dva manhuntera) debila mi kvare zabavu.125 bodova koji ubiju SVE.
Ja ne mogu da si priuštim gubitke rano u partiji- a tu je i mortar.
Kroz isti šumarak je u jednom slučaju išao i Kodiak iza njih-za svaki slučaj.
Trebam nešto što ih ubije ODMAH i bez pitanja...
Možda Haley ako Targetira svog jacka s Chain Lightningom pa se automatski bounca na njih?
ILI Stryker može da baci Earthquake pa će valjda pogoditi bar njih par.
Čak sam razmišljao o Herne and Johnu- i snipe na NJIMA.
Jedini zdrav način za ubit Sorshu je knockdown-jer joj je ARM 14 i to je cilj.
Komentari? Misli?
Zivjeli smo u oblacima a onda se razvedrilo
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Evo, posto se domaci cygnarovci ne odazivaju, ja cu ti pomoci :
Prvo, moras filozofski prici problemu : naime, svi ce umreti pre ili kasnije. Stoga, svi ce pre ili kasnije sluziti lordu toruku. Pa posto je tako, pocni da igras Cryx, uzmi Goreshadea, i gledaj kako Sorscha place u ocaju jer ti ne moze nista
E, sad, ako bas insistiras na plavcima, evo stvari koje bi trebao da uradis.
Prvo : Stryker jeste bolji od Haley za sredjivanje Sorsche, zbog earthquakea i snipea na longgunerima. ali ako insistiras da igras Haley, evo stvari koje ti NEOPHODNO trebaju da bi igrao oduvek odurnu i dosadnu taktiku poznatu kao :"Haley turtle"
1) longguneri- Njih 10. Ne rade u minimalnim unitima. I nikada sa haley ne bi smeli da izgube strait shootout sa widowmakerima. Evo kako : Haley im da deadeye. njih 5 se kombinuje u jednog widowmakera i ubiju ga na daleko ispod proseka. Drugih 5 uradi to isto u drugog. Trencheri stave dim da widowmakeri ne vide nista.
2) trencheri : njih 7-8. Za dim i CRA. CRA je kod njih, kao i kod longgunera, osnova pobede.
3) arcnode (po mogucnosti Thorn, mada moze i obican.). on potrci. Chainlightning kroz arcnode u arcnode, munja skoci na pesky widowmakere / manhuntere. Manhunterima boost damage.
4) GMCA sa deadeyem ubija manhuntere na mrtvo.
5) stormsmiti (ali rekao si da ih nemas)
6) Junior (da stoji u cosku i daje arcane shield)
7) haley)
Esencijalne stvari : Haley UVEK mora da zadrzi jedan fokus na sebi da bi negirala eventualni Sorschin tempest, koji je endgame ako je klipuje.
Mozes scrambleovati njegovog glupog jacka svakog kruga
Kada Sorscha udje u TB, mrva je, samo je treba dovabiti.
Ne dozvoliti line of sight do haley NIKADA
Drzati haley dalje od 12 incha od brda.
Cygnar Wins.
Proba sa ovakvom listom :
Haley
Thorn
Junior
GMCA
Longguneri 10
Trencheri 8
Bokur x2 (jedan na haley, jedan na gmcA)
Prvo, moras filozofski prici problemu : naime, svi ce umreti pre ili kasnije. Stoga, svi ce pre ili kasnije sluziti lordu toruku. Pa posto je tako, pocni da igras Cryx, uzmi Goreshadea, i gledaj kako Sorscha place u ocaju jer ti ne moze nista

E, sad, ako bas insistiras na plavcima, evo stvari koje bi trebao da uradis.
Prvo : Stryker jeste bolji od Haley za sredjivanje Sorsche, zbog earthquakea i snipea na longgunerima. ali ako insistiras da igras Haley, evo stvari koje ti NEOPHODNO trebaju da bi igrao oduvek odurnu i dosadnu taktiku poznatu kao :"Haley turtle"
1) longguneri- Njih 10. Ne rade u minimalnim unitima. I nikada sa haley ne bi smeli da izgube strait shootout sa widowmakerima. Evo kako : Haley im da deadeye. njih 5 se kombinuje u jednog widowmakera i ubiju ga na daleko ispod proseka. Drugih 5 uradi to isto u drugog. Trencheri stave dim da widowmakeri ne vide nista.
2) trencheri : njih 7-8. Za dim i CRA. CRA je kod njih, kao i kod longgunera, osnova pobede.
3) arcnode (po mogucnosti Thorn, mada moze i obican.). on potrci. Chainlightning kroz arcnode u arcnode, munja skoci na pesky widowmakere / manhuntere. Manhunterima boost damage.
4) GMCA sa deadeyem ubija manhuntere na mrtvo.
5) stormsmiti (ali rekao si da ih nemas)
6) Junior (da stoji u cosku i daje arcane shield)
7) haley)
Esencijalne stvari : Haley UVEK mora da zadrzi jedan fokus na sebi da bi negirala eventualni Sorschin tempest, koji je endgame ako je klipuje.
Mozes scrambleovati njegovog glupog jacka svakog kruga
Kada Sorscha udje u TB, mrva je, samo je treba dovabiti.
Ne dozvoliti line of sight do haley NIKADA
Drzati haley dalje od 12 incha od brda.
Cygnar Wins.
Proba sa ovakvom listom :
Haley
Thorn
Junior
GMCA
Longguneri 10
Trencheri 8
Bokur x2 (jedan na haley, jedan na gmcA)

- Resurrection
Pendargon wrote:...
...
Prime:Remix strana 69 wrote: A channeler cannot be the target of an offensive spell channeled through it.