Stormguard

Moderator: Moderators

Locked
Krunkova

Stormguard

Post by Krunkova »

Ovako

Dakle čitao sam stranu 5 i sve to.Ne pijem previše,ne drogiram se i uzoran sam građanin O:)

Stormguard sam dobio za rođendan od moja dva druga i u niti jednoj partiji nisu ubili ništa ni probližno svojoj ceni u poenima.
Moje partije su uvek protiv Khadora koji koristi MOW,drakoona,Fenrisa itd...naravno Widowmakere i mortare
Moj drugi protivnik je Menoth sa zelotima i jackovima i bečkim dečacima.

Sad kad sve to znate- ima li uopće smisla igrati Stormguard?
Ok,bacim na njih arcane shield i imaju ARM 18.super.I dalje imaju move 5,reach i pow 12+onaj skautajući lajtning.
Pretpostavljam da je problem u tome što nisam nikad iskoristio celu jedinicu.(?)
Ako stavim full unit:
Onda je to 68 poena za 6+40 za dodantih 4 SG(ukupno ih je 10).
Znači to je 108 poenta 10 majmuna s dugačkim električnim helebardama :roll:
Ako uzmem J.Warcastera-a treba....to je još 25
Zgodno je imati i pipera....još 22
Sa svime njima je charge range 5+3+piper+reach...12incha
Ukupno ta cela priča košta 155 poena...
Imaju CMA
Kako ih iskoristiti?

Za iste poene dobijem celu jedinicu Storm lanceva -koji imaju charge 8+3+reach+piper
Kad im stavim Leddermoreku-imaju istu sposobnost da oštete dodatan model

Fala unapred

Prije sam na ovom forumu tvrdio da cygnar cc infantry jedinice ne rade ništa-jer imaju prekratak charge range - i uvek ih ubiju Widowmakeri :mrgreen: -a koštaju ko svetog Petra kajgana.I dalje sam tog dojma. No ne sećam se koji mi je Cygnar igrač napisao da je nužno imati cc jedinice- i to je istina. Većinu vremena kod mene se to svodi na nekog heavy jacka(tipa Centurion) koji eto "čuva" pucače.

Zanime me imate li neku ideju?

Ne vidim njihovu svrhu...
Zivjeli smo u oblacima a onda se razvedrilo
Shunka
Jožin z bažin

Re: Stormguard

Post by Shunka »

Bolji su od Storm Knightova (osim kad ovi imaju sve bonuse koje mogu imati)?

Svrha postojanja nekih jedinica je da umru. Ono, nikada nece ubiti svoju vrednost u poenima, ali predstavljaju dovoljnu pretnju da tvoj protivnik posveti njima neku paznju i time oslobodi iste neke druge stvari.
Ili jednostavno da stite nesto drugo svojim telima.
Cudno mi je samo sto imaju SPD 5.

Ne znam, slabo kad sam se suceljavao sa njima...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
arborsomniorum

Post by arborsomniorum »

Meni su sword knightovi kul... Jako jeftin cc unit, ako ne probiju prave jedan stete, i veliki boost na dmg kada stoji jos neko u meleeju protivniku...

Kada su jedan uz drugog bonus na odbranu, i uzmes recimo njih osam, i lancera, koji je tu da channeluje, udje u melee nekoj stoki od protivnika, i onda swordovi zavrse poso...
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Pretpostavljam da je problem u tome što nisam nikad iskoristio celu jedinicu.(?)
Vidis, u tome je tvoj problem. Minimalne jedinice bilo cega, po mom iskustvu, nikada ne rade. Jedinica mora da ima MINIMUM 8. Bar tako ja volim da radim.
uvek ih ubiju Widowmakeri
Iz tvojih postova uvek vidim da ti imas BAS problem sa widowmakerima. Ali, let's face it, to oni rade, ubijaju single wound pesadiju. Sa druge strane, vec sam ti objasnio u prethodnom tvom topicu da ti kao cygnar NIKADA ne bi smeo da izgubish shootout sa widowmakerima (ako si stryker ili Caine). Nauci da ih resis.

Naravno, konjica je mobilnija i teze udara, ali ima manje napada.
Imas jeftinu pesadiju sa reachem i pristojnim powerom, arcuju lightning, dobro oklopljenu (skoro toliko da mozes mortare da stavis na ignore, i CMA.
koštaju ko svetog Petra kajgana
za 10 poena po modelu...? Mora da me zezas... sta bi ti, Mechanithrallove? :lol: :lol: :lol:
Image
ImageImageImageImageImage
Shark

Post by Shark »

*cough* full idrian unit *cough* ;)
mada, mozhda im zaista fali neki UA da budu bash fensi :)
The mark of my divinity shalt scar thy DNA!
Up Up Down Down Left Right Left Right B A Start.
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Shark ti nemas pravo glasa, jer te tvoje indijance jos nismo videli u akciji, iako su full ofarbani, sredjeni i lepi...
Mozda je zato sto su fenseri, pa nece da umrljaju odecu... :-D 8) 8)
Image
ImageImageImageImageImage
Bathory

Post by Bathory »

Da , bre! Ti si extra aktivan na forumu, a nisi igrao nesto mnogo partija. Ajde da vidimo jos nekog menotovca na delu. I Dzon Vejn se pojavio, a ti nista... Nemoj da ispadne da si dobar u teoriji a los u praksi :)
Image
Shark

Post by Shark »

Nemoj tako, indijanci su bili na polju tri puta i sva tri puta su fino odradili posao :D
Moram da vidim sa upravom Sigila dal mogu tamo negde da ostavim ove Menote, da ih ne vuchem preko celog grada (a i da mogu da svrnem na partiju kad sam u kraju) pa tje svi nevernici motji da osete gnev pravednika ;)
Bathory

Post by Bathory »

E ako je tri puta, onda dobro......
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Bathory wrote:Da , bre! Ti si extra aktivan na forumu, a nisi igrao nesto mnogo partija. Ajde da vidimo jos nekog menotovca na delu. I Dzon Vejn se pojavio, a ti nista... Nemoj da ispadne da si dobar u teoriji a los u praksi :)
Cuti, da me ne osude za svinjokolj ;)... Lepo mirisu oni prasici kad se malo zapale ;).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Shark

Post by Shark »

Bathory wrote:E ako je tri puta, onda dobro......
hahahahahaha :)
dobra, dobra... :)
Krunkova

Post by Krunkova »

Pendargon wrote:
Vidis, u tome je tvoj problem. Minimalne jedinice bilo cega, po mom iskustvu, nikada ne rade. Jedinica mora da ima MINIMUM 8. Bar tako ja volim da radim.
uvek ih ubiju Widowmakeri
Iz tvojih postova uvek vidim da ti imas BAS problem sa widowmakerima. Ali, let's face it, to oni rade, ubijaju single wound pesadiju. Sa druge strane, vec sam ti objasnio u prethodnom tvom topicu da ti kao cygnar NIKADA ne bi smeo da izgubish shootout sa widowmakerima (ako si stryker ili Caine). Nauci da ih resis.

Naravno, konjica je mobilnija i teze udara, ali ima manje napada.
Imas jeftinu pesadiju sa reachem i pristojnim powerom, arcuju lightning, dobro oklopljenu (skoro toliko da mozes mortare da stavis na ignore, i CMA.
koštaju ko svetog Petra kajgana
za 10 poena po modelu...? Mora da me zezas... sta bi ti, Mechanithrallove? :lol: :lol: :lol:

Zanima me ima li smisla uzimati taj unit kad toliko košta....108 poena za 10 kretena s helebardama koji imaju domet 10" sami po sebi je mnogo.
Za 93 dobijem 3 konjanika.
Konjanici imaju 3 napada ali oni nikad na promaše(ili retko) sa Arcane shieldom imaju ARM 20 i po 8 odnosno 10 rana(za ukupnih 26) i koji *urac mi treba više.
Ne,eto imam min unit Stormguarda pa bi hteo da ih iskoristim do punog potencijala.
Ono što im mogu "prilepiti":
-arcane shield za +3 ARM
-piper of ord u njegovom punom sjaju dirljivih nota
-za AS možda moram da uzmem j.warcastera

Pa to izađe na 108+22+25 poena...ili ti 155 poena.

E sad su oni teoretski super- imaju 20 napada u charđu itd- pow je i dalje 12.Electro leap ...ludilo :roll:
Za iste poene imam
Cathrine Leddermore,3 strom lancea koji rade šou program za celu familiju-i imaju electro leap i pucaju ako treba i rade ride by i imaju impact hitove i jurišaju 13" ....i ne bendaju ih widowmakeri
Mislio sam da WM neće biti igra kopiranih sposobnosti(kao warhammer)- da neće biti jedinica koje rade isto što i druge u armiji samo bolje.
SG možda ima 20 napada,al ubit će max 8-10 modela zbog dometa-niko ziv nije tako glup da sve modele stavi jednog do drugog a da nisu u shield wallu ili čemu već pa ih electro leap ne dira .
Gledam po PP forumu i niko ne fura taj Strom guard-a baš bi hteo da nešto rade a da baš ne koštaju 150 bodova s obzirom da imaju jednu ranu.
Možda s Haley? ili sa Strykerom (ne feat turnu imaju ARM 23).
Ne zaboravimo da igram frakciju pro južnjačkih gun hepi idiota koji za 113 poena dobiju centuriona za kojeg moraš naći dobar razlog da ga ne uzmeš- a on ima 24 (teoretski) ranei ARM 21 i nitko ne sme da se zaleti na njega.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Razlog za ne uzeti Centuriona - spor je.
To je 113 poena koje neki ljudi jednostavno stave na ignore.
A i nije neki ubica debelih stvari. No nebitno, offtopic.

Elem, Warmachine je igra u kojoj prakticno nikada ne razmisljam kako da napravim sto bolju listu. Uvek izvedem ono sa cime mi se trenutno igra. Tako da ti je moj savet - ako ti se svidja da vodis 10 cika sa halberdama, vodi ih, ako ti se ne svidja, a ti nemoj. Ja cesto vozim Winter Guardu, koja sa svim dodatcima kosta 166 poena, a njihova upotrebna vrednost je takodje sumnjiva. Tj. nije, mogu oni svasta da urade, ali se treba potruditi da bi se to desilo...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Krunkova

Post by Krunkova »

Radi se o tome da mi se sviđaju modeli,al sam apsolutno alergičan na unite koji nemaju konkretni smisao- ili ga JA još nisamo uvidio.

Pretpostavljam da s Epic Strykerom je potpuno druga priča...on je mr in your face.

Što se centuriona tiče- u konkretnom primjeru- čemu služi?

Moža ga se ignorirati- nije problem.

Gotovo uvijek uzmem bar jedan unit koji puca,i njega buffam za pucanje pa centurion čuva taj unit tako da se nakon što su oni odradili rundu o stane ispred njih(jedno 5-6") i blokira charge putanju.Eto tome služi. I ima spear pow 18 i ima shield za ARM 21 i može poprilično sigurno lockati oruzje protivničkog jacka pa eto tome služi.
Teško ga je un uništiti- što je dobro samo po sebi
Locked

Return to “Warmachine i Hordes”