Axis or Allies?

Moderator: Moderators

Locked
meloras

Axis or Allies?

Post by meloras »

Drugar i ja planiramo da zaigramo FoW,ali se kopkamo oko armije.U opticaju su ameri i nemci.Okvirno smo smislili da bi za nemce uzeli neki grenadier platoon + mortari+Hmg,1 tigar,5x pzIII ili pzIV (ne oba),3x nw41,3x aviona i verovatno neke 8.8-ice.(prateca oprema i okvirni poeni nisu navedeni).Za amere nam se dopao Chamilov us rifle company sa marketa sa shermanima + dodatni avioni.
Moja pitanja s sledeca:

1.Koliko te navedene stvari valjaju,pre pravljenja neke konkretne liste?
2.Treba li sta izbaciti/dodati?(ogranicen budzet je u pitanju)
3.Koju od te dve bi trebalo ja za sebe da uzmem jer je drugaru svejedno jer ionako nije iz bgd pa nece mnogo igrati,a ja cu jelte da se povremeno druzim da vama :D Mene da budem iskren u svabama jedino sto privlaci jeste a)tigar,b)nw41 i c)command hq timovi,i to samo jer su mi svi ti modeli prelepi.Ni jednom ni drugom nam nista neznaci da imamo munchkinovske liste vec nesto sto je zabavno za igranje i sto nece da zgine odmah.
4.Da li bi bio greh umesto fantomskih warhawkova koristiti thunderboltove kao proxi?(meni se vise svidjaju a i bolje to nego i nevidljivi avioni)
Skobra

Re: Axis or Allies?

Post by Skobra »

1. Hmm malo si nejasan na koje stvari mislis ali ako se pitanje odnosi na ovo svapsko sto si naveo onda ukratko:
grenadier platun - sto bi rekli core unit. Bez minimum 2 komada se ni ne pojavljuj.
HMG - must have pogotovo za istocni front
mortari - ja do sada nisam izveo Falshimjagere na bojiste bez mortara
Tigar - e sad to je diskutabilno. Imam ga ali ga nikad nisam izveo... Deluje onako zastrasujuce i mislim da mu je prvenstveno to i uloga.... Nekako mi se uvek vise svidjalo da za te poene izvedem 2 Stuga...
PzIII (IV) - onako... cini mi se da pricamo o grenadir cete tako da mi ovi tenkovi malo odudaraju. Premalo ih je da imaju pravi efekat a opet uzimaju previse poena tako da i onaj pesadijski deo gubi na efikasnosti. Radije bih ostavio tenkice za drugi krug nabavke....
NW41 - prednost je sto malo kostaju, nazalost nemaju direktnu vatru, nemaju gun shield, rocket launcheri su pa se mogu gadjati cak i kad ih ne vidis... Ukoliko poeni dozvoljavaju uvek bi pre uzeo bateriju "prave" artiljerije
Avioni - ok ali mislim da vec imamo jedno 9 stuka tako da ako je budzet ogranicenje bolje da uzmes nesto drugo a ovo ostavis za drugi krug nabavke. Sto se tice vrednosti to sve zavisi... dajes dosta poena za platun koji nije na tabli... mislim da im je najveca vrednost sto tera protivnika da pazi na gomilanje jedinica... za mene su nekako bas dzoker
8.8. - licno ih ne koristim. Mislim da je to puno poena za nesto sto se ne krece. Opet ako je teren takav mogu da gospodare bojistem... ali ne zna se kakav je teren. Mislim da ih ne treba uzimati dok ne odigras nesto partija i vidis koji ti stil najbolje odgovara.
Sto se tice Camilovog US rifle company to je odlican dil.

2. Vidi gore za komentar navedenih jedinica. Mozda bi trebao za US rifle da uzmes jos M10 Tank Destroyer Platoon, M7 Priest HMC - Armored Field Artillery Battery, i neki pionir platun dok bi za svabe mozda valjalo infantry gun platun, neki antitenk platun i takodje pioniri... da i bazuke, sto vise bazuka, bazuka je najbolji prijatelj americkog vojnika O:)
3. Licno bih vise voleo da ti uzmes US rifle company :mrgreen: Ono svaba imamo bas dosta a od amera imamo samo padobrance, reacon i tenk company. A bas nam nedostaje onaj prosecni G.I. Joe i Big Red One
4. Ma jok bre kakav crni greh
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

meloras

Post by meloras »

Hvala puno za odgovor,iako su moja pitanja mozda bila malo i nejasna.U svakom slucaju,ti si ih razumeo i dao bas onakve odgovore koje sam trazio :D .
Ondak,mislim da je odluceno.Big red one it is :D ...ipak nebih se cudio povremenim komentarima poput "Jawohl, Herr Oberst" sa moje strane"...oduvek mi je bila zelja da ubijam male naciste "uzivo" umesto na ekranu :lol:
Ok,sto se amera tice,na rifle company dolazi i 5 shermana.Ja cu na to dodati 3 thunderbolta,makar mi i stajali na polici,obozavam ih :D .Kazes 1 m10 platoon?To mu dodje 1 sekcija sa samo 2 m10?Dobro moze i to da se doda (za pocetak samo 1 kutija).Predpostavljam da bi dodatnih 5 shermana bili visak?Umesto priestova?Za sad i nemoram da dodajem njih.I to je vise nego dovoljno za 1500pts i jos i brdo viska da bude.Na sve to dodje i kutija tokena i kockica :D
Kul,onda,odo da planiram sve to,pa da sto pre uzmem i pocnem da sklapam.
Nego,jel se u onom rifle company boxu dobiju ona dva objective markera?Slupani sherman i field hq?
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

M10 je po meni najbolja US jedinica jer bez obzira na scenario ti maltene daje jedan Ambush.
I da dobijaju se ona dva objektiva.
Chempress

Post by Chempress »

Dobar izbor
US ce ti biti zanimljiv za igru! da sam imao kintu kupio bih i njih odmah! :D
a sa m10 nema greske - to jebe mame i zavija sarme i cuva decu...
mislim da ima neki dobar /pristupacan box od njih 4....
Chempress

Post by Chempress »

hm pa i nije ba spristupacno... :?

http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... ageIndex=1

ali recimo umeso kupovine aviona.... koji realno mogau malo da sacekaju... :D
Skobra

Post by Skobra »

Ma najbolje je da (ako pazaris onaj infantry set i shermane) lepo napravis par lista u excellu i vidis sta sve mozes da iskombinujes uz budzetski opravdano dokupljivanje. Razliciti su afiniteti... ja recimo nikad ne bih uzeo 4 M10... 2 apsolutno ali 4 ne... radije bih uzeo jos jedan platun pesadije... opet sve zavisi.
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

Duc d' Elchingen

Chempress wrote:hm pa i nije ba spristupacno... :?

ali recimo umeso kupovine aviona.... koji realno mogau malo da sacekaju... :D
Više se isplati ova kutija

Dobije se komanda i za MW i za LW a i dugoročno je isplativije.
Na stranu što mi nabavljamo figure iz UK a na ruku nam ide ekstra povoljan odnos GBP prema DIN.
Tako da npr kutija od 5 tenkova nije 45 EUR (oko 4300 din) koliko piše na sajtu već negde oko 3000-3300 zavisi od tenkova.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ljudi, ne lozite se. To je covek koji je kupio i preprodao jedno 20 armija do sada. Od svih dogadjaja u poslednjih X godina, pojavio se na 0. Takodje, to je isti onaj lik protiv koga je Zubor pokupio figure i otisao kuci. A poznat je i po tome sto izvodi crveni ferari land speeder :D.

Dakle - on ce nesto kupiti, pa ce onda preprodavati to u krug. Pa ce cekati da neko (ko Camil) proda figure ispod cene, pa ce onda 6-12 meseci kasnije da ih vrati na preprodaju, itd.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
meloras

Post by meloras »

Jeste Dzone,ja sam taj.To armije bile su sve za whfb koji vise neigram,za 40k necu nista da prodajem.Sto tebi toliko smeta sto sam ja igrao svega 15-20 partija u javnosti hobi stora?Nesmem da igram u privatnosti sa prijateljima?Zar nisi i sam pisao na nekom topicu u ovom podforumu kako nevolis sa vecinom ljudi da igras i volis da se opustis sa prijateljima?Vrlo tolerantno sa tvoje strane.
Jeste,doslo je do tog problema sa Zuborom,pre 3-4 godine,jer sam imao vrlo ogranicen broj figura,i slabo poznavane pravila (a strasno sam se lozio na modele iz imperial armour knjiga,secam se da je bio problem i zbog neki podova odatle).Na svu srecu sad imam 5 land spidera,svi posteno ofarbani u armijske boje,i mnogo bolje poznavanje pravila (a i prosla me je faza munchkinisanja :D )
Gde pise da je zabranjeno nesto prodati kad me smori?Drugi nerade isto to?Sta je bilo sa onim nekim bretoncima koje je neko prodavao a izmenili su hiljadu vlasnika?
Kad si vec poceo da offtopicujes prozivanjem moje malenkosti,pomocicu ti tako sto cu javno da kazem da sam prilikom farbanja raznih fugura za Pedju,zbog raznih okolnosti produzavao dosta rok zavrsetka radova i da cesto nisu modeli ispadali onako kako je planirano.Tim povodom,jos jednom Pedja,izvinjavam ti se javno sto cela stvar oko farbanja nije ispala kako treba.Nadam se da ces naci u svom srcu mesta da oprostis jednom momku koji se samo trudi da se uklopi.
I iako Zubora nisam video dugo na forumu,ovde cu staviti jos jedno javno izvinjenje njemu sto sam mu taj dan upropastio i dao povoda Dzonu da me mrzi jos od onda.

E,sad kad znate sve mracne tajne o meni,i kad je ova tema vec otisla dodjavola,voleo bih da napisete (kome se vec nije sve smucilo) da li bi iko od vas posle svega ovoga sto ste procitali ikada prihvatio dobrovoljno da odigra neku prijateljsku partiju (fow-a ili neceg drugog,nebitno) samnom?Necu se ljutiti sta god da napisete.Hocu samo da znam da li ce biti bacanje para ako kupim figure od Chamila,i da konacno raskrstim sa prosloscu.
Duc d' Elchingen

Što se mene tiče nikada se nisam ni ljutio.
Što se FoW tiče više si nego dobrodošao.
meloras

Post by meloras »

Hvala Pedja!
Sacekacu da mozda jos neko iznese svoje misljenje pa cu onda da se organizujem sa covekom oko njegovih figura.
Duc d' Elchingen

Ako odlučiš da počneš da skupljaš i da igraš dobiješ od mene sve knjige u pdf.
meloras

Post by meloras »

Hvala za knjige,imam ih mislim vec sve.Jedino nemam za nemce inteligence book za nesto sto nije armored division ili padobranci.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Dragi gospodaru tamnih vilenjaka (sa one sa jeftinijim ulaznicama: ima veze sa username-om :D ),

Meni apsolutno ne smeta da li ces igrati u javnosti ili ne. Zapravo sam totalno ravnodusan po tom pitanju.

Zubora sam smatrao za gaming prijatelja dok se igrao (inace, nije da se slabo pojavljuje ovde, nego je obrisao nalog na forumu - dakle ne pojavljuje se, i nece se pojavljivati do daljnjeg), a oni retki koji dodju do toga da ih ja smatram prijateljem, uzivaju moje potpuno verovanje, sta god da kazu - sto nas dovodi do toga da sam ja malo drugaciju verziju cuo od nekoga kome duboko verujem na rec (mislim da mi je favorit tog dana bio: "A jel mozemo mi da se dogovorimo nesto? Evo sad ti imas lasere sa svim modelim".... "Uuuuu, moze, ekstra.... rollanje za to hit laserima :lol: :lol: :lol: ). I sa sve tim, ja ti i dalje ne zameram, ti si dete (bez obzira na godine), i to je ok. Verujem da je to sasvim normalno (nastavak na ovu temu u 3. pasusu odavde).

Sa figurama koje kupis mozes da radis apsolutno sta hoces (mada moram da priznam da ne shvatam kako mene povezujes sa tim bretoncima, ali necu ni da pitam, posto je bolje ne znati neke stvari)... sto se mene tice, ako hoces da proveris da li ce se plasticna figura istopiti ako je prskas dezodoransom koji zapalis - samo napred. Tvoje su pare. Ono sto pak ne bih voleo da se desi, jeste da svako ko odustane od FoW-a proda figure tebi, a onda ih ti dalje preprodajes, po povisenoj ceni. Zasto? Zato sto bi neko mogao sa tim figurama da se igra (po nizoj ceni, dodacu). Takodje primeticu da je moj brat uzimao neke figure za 40k od tebe, u zamenu za neke gardiste koji su mu visak; a bili su tu i neki marinci po marketu - dakle toliko o tome sto 40k ne prodajes :D.

Ja nikoga ne mrzim. Samo postoje ljudi sa kojima nerado provodim vreme, i oni sa kojima vrlo rado provodim vreme. Cak ne kazem ni da ti spadas u one prve (mada u one druge svakako ne spadas).

Samo kazem da ces morati da se potrudis ako zelis da ljudi imaju drugacije misljenje o tebi (sto nikako ne moras da radis - svako ima pravo da misli sta god), a posto vecinu ljudi koji igraju FoW smatram, gorepomenutim, gaming prijateljima, samo zelim da im razbijem neke iluzije.

Eto, ne znam odakle si ti izvukao sve one genijalne ideje iz mog single posta od nepunih 100 reci. Nemoj se osecati uvredjenim (jer mi to nije ni bila namera), i ne kazem da nisi imao prilike za ovih par godina da se popravis (sama cinjenica da mozes da napravis samokritiku je dobar znak). Samo, u mom book of grudges, kreces iz dobranog minusa ;). Sto nikako ne mora da znaci da tako treba niti mora da bude i kod ostalih. Niti da treba da te zabole za to ... niti nekoga drugog. Niti da ce tako i ostati nakon par partija koje normalno odigras. Eto, nadam se da sam sad malo detaljnije objasnio onih pocetnih 100tinak reci.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
meloras

Post by meloras »

Mnogo pamtis detalje koji su bili pre vise od 3 godine.U tu pricu necu ni da ulazim vise,sta je bilo bilo je.
Ne cini li ti se da smo svi mi ovde po malo deca?Ipak se mi igramo sa plasticnim i metalnim vojnicima,zamisljamo spektakularne bitke u masti i bacamo brdo kockica?Ja volim da budem mlad u dusi :D ,ako ti nevolis,dobro.
Nisam te povezao sa bretoncima,pomenuo sam ih jer je neko na doticnom topicu rekao da su isti promenili nebrojeno vlasnika,i to je sve sto znam o tome.
Necu da preprodajem fow,svidja mi se kako izgleda,i vrlo sam voljan igrati isti (jbg,godinama cekam kvalitetan wwII wargame koji bi ljudi da igraju).
Kad si pomenuo da sam prodao puno armija bio si u pravu-u delu da sam prodao u potpunosti armije sa kojima nisam vise hteo da se igram,i to napominjem po mnogo nizim cenama nego po kojima sam ih nabavljao.A sta molicu lepo ocekujes da radim sa tri velike police prepune marinaca?Neke stvari koje jesu visak logicno je prodati,ali za 40k nikada ni jednu armiju nisam u potpunosti batalio i prodao.Za nekrone sam se neckao,to priznajem,ali sacekacu novi kodex.
Jesam spreman da se potrudim da zasluzim necije prijateljstvo i povrenje,ali to nepodrazumeva ljude koji me vecito prozivaju zbog gresaka koje sam pravio u proslosti.
Dakle,mozemo li plizzz,konacno da zakljucimo ovaj grudge kao civilizovani ljudi,pa kad dodjem na prvu partiju sa amerima da popijemo po nesto i da nepricamo vise o ovome?Dovoljno je topic postao melekithova ispovedaonica :D
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Eto i sad me teras da napisem kako ja volim da budem mlad u dusi ali ne i u nekim drugim stvarima... i onda ce to biti pogresno protumaceno jer su na ovom forumu sve sami hejteri :D.

Eto i sad jos ispade da te vecito prozivam... tu bre kakav sam ja to covek (grudge book, line 213: proveriti kakav sam ja to covek...).

Eh sad ovaj poslednji pasus ne mogu u potpunosti da ti odgovorim, ima tu vise stavki:
- ako se igra FoW, englezi piju samo caj - dakle ne mogu ja da popijem nesto :D
- ako se igra 40k, chaosi ne mogu da budu civilizovani... nije im u prirodi :D
- grudge zakljucan, cim uspes da odigras 2-3 normalne bitke sa ljudima iz FoW okruzenja (dakle bilo ko da ti da pozitivne utiske). (grudge book, line 214: ukinuti grudge ako odigra 2-3 normalne bitke, line 215: ne pricati vise o ovome, ne zelimo da citamo ispovedaonicu, line 216: pozvati Severiusa iz Menotha, samo heretici imaju da se ispovedaju) :D

Glory to Arstotzka!
meloras

Post by meloras »

Dogovoreno :D
Nalazim se za koji dan sa Chamilom i pocinjem sa radom na istima,pa da se sto pre igramo :D
Locked

Return to “Flames of War”