Turnir

Tabletop wargame baziran na tematici WW2

Moderator: deka

Koji termin i koji model MW FoW turnira zelite?

Poll ended at Sat Dec 10, 2011 6:46 pm

- termin 24-25 decembar
6
33%
- termin u januaru 2012
3
17%
- escalation model turnira (1000pts->1200pts->1500pts)
4
22%
- plain model turnira (1500pts za sve tri bitke na turniru)
5
28%

Total votes: 18

Mikaan

Turnir

Post by Mikaan »

Elem, mislm da je krajnje vreme da se organizuje naredni "veci" FoW turnir. Pre zapocinjanja price oko turnira, mislim da je dobro da se "prebrojimo" - dole sam pokusao da napravim listu trenutno aktivnih/polu-aktivnih/FoW igraca za reanimaciju :) (izvinjavam se unapred ako sam nekog izostavio ili pogresno naveo :oops: - skoro sigurno da jesam i molim preostale FoW gamere / potencijalne gamere da se prijave / oglase post-om na ovaj topic :D ):

1) Chempress 11) Vlada
2) Golub 12) Slovic
3) Goran 13) Patton
4) Pedja 14) Deka
5) Skobra 15) Dule
6) Nemanja 16) Antic
7) Bane 17) Nevenko
8) Olsianon 18) Homer
9) Melekith 19) Zulufic
10) Histericni 20) Vojislav
21) ja

Sto se turnira tice, moja bi zelja bila da bude sto masovniji (model od 2 veca turnira za ovu godinu, jedan MW i jedan LW) i da isti iskoristimo za setovanje Serbia FoW ranking sistema na http://rankingshq.com (vise detalja naknadno), cisto kao dodatni motivator, a i da stavimo svetu do znanja da se i u ovim krajevima igra FoW - sudeci po info-u na rankingshq, 20 i ne bi bio tako mali broj u poredjenju sa nekim od zemalja ciji info postoji na sajtu :wink:. Ko zna, mozda ovako nesto doprinese i popularizaciji FoW u nas.

Dakle, ideja bi bila da ako je moguce organizujemo jedan MW turnir (MW je trenutno najuravnotezeniji period i ostavili bi LW za prolece kada budu izasle revidirane knjige za istocni front) za vikend 24-25 decembra (ukoliko to nije moguce da pomerimo za januar) i u skladu sa tim pozivam sve da se izjasne da li bi bili zainteresovani i raspolozivi u tom periodu. Kao opciju bi postavio da se bira model turnira (escalation tj. 1 bitka u 1000pts, druga u 1200pts i treca u 1500 pts ili plain model sa 1500pts za sve tri bitke - highly recommended bi bila prva opcija koja bi po meni skratila tj. omogucila bolju kontrolu total vremena za turnir i dala na zaniljivosti).

Na ovom topicu imate Poll sa pitanjem za termin i model turnira, tako da mozete glasati putem istog (svako moze da bira po dve opcije, jednu za termin i drugu za model), a mozete i da elaborirate u svom postu :mrgreen:

Ajd da vidimo javno mnjenje pa da presecemo da li da se upustamo u organizaciju turnira ili ne ... :?:
Last edited by Mikaan on Wed Dec 07, 2011 6:01 pm, edited 2 times in total.
Baneblade

Re: Turnir

Post by Baneblade »

ja glasah za 24. i 25. decembar sto ne znaci da mozda ne bih bio i u januaru slobodan,ali ovo mi je bolje.

sto se modela turnira tice glasah za eskalaciju zato sto nikad nisam tako nesto igrao pa mi se cini interesantno.mada nemam nista ni protiv standardne varijante.i mw da bude!
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Mikaan

Post by Mikaan »

Ok, za sada sva 4. glasa za 24-25 decembar (ovo ukljucuje i moj glas :D )

Zaboravih da napomenem sledece - ukoliko neko zeli da igra a fale mu modeli za MW (ili in general), slobodno neka se obrati za pozajmicu meni, a mislim da mogu da slobodno kazem i Nemanji i Pedji - medju nama trojcom mislim da ima vise nego dovoljno coveculjaka i tenkica :mrgreen:
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Ja sam uvek raspoložen da pomeram male tenake, ali po trenutnom rasporedu događaja neću biti u kraju taj vikend u decembru, pa glasah za januar...

Takođe sam glasao za plain model turnira, pošto je jednostavniji za kontrolu lista...
Što se tiče razvlačenja to bi trebalo rešiti tako što se postavi time limit i ćao. Ko ga ne pošruje dobije neki penal i tako to...

U svakom slučaju sam uvek raspoložen da se sigram FoW-a (osim kada igram WH40K, pošro isti ima prednost), tako da ako budem u kraju računajte na mene...
Image Image
Hertz

Post by Hertz »

@Mikaan :applause: \:D/

Ja sam, kao što neki već vrlo dobro znaju, uvek rad i spreman da odigram partiju FoW-a.
Glasao sam za decembar, jer bi bio red da godinu zatvorimo sa jednim turnirom, a u januaru ćemo već organizovati neki novi ;)
Mislim da i eskalešn i klasična varijanta imaju svoje za i protiv, i meni je svejedno za koju se game master bude odlučio na kraju. Na njemu je da donese konačan sud. Čisto radi statistike, ja sam glasao za klasičnu varijantu 1500pts a onu drugu možemo da ostavimo za nesudjenu Cassino ili Burning Empires kampanju s tim što bi bilo dobro da to prvo probamo i testiramo, a kasnije implementiramo u neki sledećem mini turniru.
Takodje svidja mi se inicijativa da se (konačno) postavimo na mapu zvaničnog FoW sajta, da znaju za nas i da ih, možda jednog dana, nateramo da sponzorišu FoW turnir u ovim krajevima. Siguran sam da ste svi za to :)

PoZZ saborci
Hertz ex Patton
Last edited by Hertz on Tue Dec 06, 2011 11:12 pm, edited 1 time in total.
Image
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Ja sam za koji god termin.
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Nemanja

Post by Nemanja »

treba igrati što pre :D glasao sam za escalation i decembar, ali može i januar.možete slobodno da računate i na Nevenka(dovući ću ga milom il silom).pošto sam sebi dao za pravo da glasam i u njegovo ime onda još po jedan glas za escalation u decembru :lol:
Olsianon

Post by Olsianon »

escalation und decembar :D
Mikaan

Post by Mikaan »

Igore, Nemanja - da li ste submit-ovali glasove i kroz poll?

Za Nevenkove glasove cu racunati + 1 za decembar i +1 za escalation posto moze samo jednom da se glasa (barem se nadam :lol: )

p.s. ako vam neko dojavi svoje glasove pls naznacite u postu ...
Olsianon

Post by Olsianon »

Mikaan wrote:Igore, Nemanja - da li ste submit-ovali glasove i kroz poll?

Za Nevenkove glasove cu racunati + 1 za decembar i +1 za escalation posto moze samo jednom da se glasa (barem se nadam :lol: )

submit-ovao sam glas ofkorzzz :D
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

januar
plain
Nemanja

Post by Nemanja »

Mikaan wrote:Igore, Nemanja - da li ste submit-ovali glasove i kroz poll?

da,da registrovan je moj glas, a za Nevenka interno dodaj +1 u obe kategorije.čim smislim u čije ime mogu još da glasam odmah ću da pišem.falsifikati izbora su u ovoj zemlji uvek bili omiljeni sport :lol:
Baneblade

Post by Baneblade »

a ko bi ovo i gde organizirao?
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Mikaan

Post by Mikaan »

cek prvo da vidimo za raspolozivost i raspolozenje igraca ... smislicemo nesto :wink:
Nemanja

Post by Nemanja »

Mikaan wrote:cek prvo da vidimo za raspolozivost i raspolozenje igraca ... smislicemo nesto :wink:
koliko igrača nam je uopšte ,,cilj"?koliko vidim u decembru bi igralo 8-10 ljudi.to je već priličan broj.treba toliku vojsku smestiti i nahraniti :D
Hertz

Post by Hertz »

Nemanja wrote: koliko igrača nam je uopšte ,,cilj"?koliko vidim u decembru bi igralo 8-10 ljudi.to je već priličan broj.treba toliku vojsku smestiti i nahraniti :D
:lol: :lol: :lol:
Image
Mikaan

Post by Mikaan »

Cilj nam je 16 igraca i vise :D
meloras

Post by meloras »

Decembar i plain su dobili moj glas.
Januar mi nikako ne odgovara,ali ako je decembar onda imate +1 od mene samo da iskopam figure
Nemanja

Post by Nemanja »

Mikaan wrote:Cilj nam je 16 igraca i vise :D
Miloše,postao si pravi megaloman. Ne verujem ni da bi mogli da napravimo 8 tabli, a još manje da bi našli dobar prostor. Ja bih bio prezadovoljan sa 10-12ljudi.
Baneblade

Post by Baneblade »

16 do 20 igraca zaista jeste malo preambiciozno.mislim da je nemanjina cifra mnogo realnija.
Mikaan

Post by Mikaan »

Pa recimo ovako momci, ako ciljas na 16 verovatno ce na kraju da bude max 14 a realno 10-12 :wink:

Ajd prvo da sacekamo da se ostali oglase pa cemo videti. U svakom slucaju do sada je u poll-u glasalo 9 ljudi i oglasilo se na topicu 9-oro, s tim sto je glasao jedan (Skobra) koji se nije oglasio tako da tipujem da Slovic nije koristio poll posto je rekao da mu je svejedno :mrgreen:. To znaci da trenutno imamo 10 zainteresovanih + Nevenko koji ce morati da dodje pod prinudom :D

Sto se tice termina ostaje da vidimo da li moze da bude 24-25 decembar ili 15 januar (nedelja) kao jedini logicni izbor za januarski termin ...
Mikaan

Post by Mikaan »

Cuo sam se sa Golubom, zainteresovan je i trebalo bi da je ok sa oba datuma...
Nemanja

Post by Nemanja »

Mikaan wrote:Cuo sam se sa Golubom, zainteresovan je i trebalo bi da je ok sa oba datuma...
ajd sad malo da razmišljamo o prostoru :?:
Baneblade

Post by Baneblade »

posto je pol gotov,kakav je zakljucak belog saveta?
Mikaan

Post by Mikaan »

Vece staraca i dalje zaseda :D - zavisi od raspolozivosti prostora, javicu u dogledno vreme ...
Mikaan

Post by Mikaan »

Termin za turnir ce ipak biti 15. januar - potvrdjeno sa domacinom turnira :D - detalje cu poslati naknadno.

Sto se modela tice rezultati glasanja su sledeci - 9 glasalo u poll-u 5:4 za plain model + 4 glasa van poll-a za escalation (Nemanja glasao za Nevenka, Golub i Cempres za sebe i dali pretpostavku da je i Goran za escalation) znaci total 8:5 za escalation (s tim sto imam jednu ispravku: bice 1000->1250->1500 pts cisto da ne zafali nekom tih 50pts u drugoj partiji).

Stoga, pozivam sve koji su raspolozivi za turnir da se prijave zajedno sa listom koju planiraju da koriste da se prebrojimo ...
Mikaan

Post by Mikaan »

:D Ok, ajd onda za pocetak da probam ja - Rumunska tenkovska ceta (Companie Tancuri) iz Eastern Fronta.

Ukoliko se niste odlucili za listu onda samo potvrdite raspolozivost ....
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

E baš neću da kažem listu, utata. :P
Image
Nemanja

Post by Nemanja »

učiniću sve da budem dostupan, a i Nevenko :D igraću Italijane,Nevenko verovatno Britance
Mikaan

Post by Mikaan »

opsidiannight wrote:E baš neću da kažem listu, utata. :P
samo nemoj da mnozis poene sa 1.2-1.5 i sve ce biti ok :mrgreen:
Hertz

Post by Hertz »

Ja se prijavljujem i sa zadovoljstvom ću se poklati sa svima vama osim ako negde ne otputujem.
Pošto do turnira ima još dosta, ja bih prvo probao 2-3 liste, pre nego donesem konačnu odluku sa čim i kim ću da igram.
Zainteresovani mogu da mi se jave za eventualne probne mečeve.

P.S. Kako ide tačno eskalejšn? Da li se za dodatne poene samo dodaju nove snage ili postoji mogućnost slobodnije reorganizacije vodova, naravno, u oviru čete? Na primer u prvoj igram sa 2 tenkovska voda sa 'N' Pz trojakma a u sledećoj partiji te trojke (neke isli sve) zamenim sa PzIVF2.
Image
Mikaan

Post by Mikaan »

Hertz wrote: P.S. Kako ide tačno eskalejšn? Da li se za dodatne poene samo dodaju nove snage ili postoji mogućnost slobodnije reorganizacije vodova, naravno, u oviru čete? Na primer u prvoj igram sa 2 tenkovska voda sa 'N' Pz trojakma a u sledećoj partiji te trojke (neke isli sve) zamenim sa PzIVF2.
U principu se igraju obe varijante, ali bih ja ostavio malo vise slobode i ne bi ogranicavao na to da u npr. 1250pts moze samo istovetni core iz 1000pts liste + dodatne stvarcice, vec da mogu poeni da se utrose na razlicite stvari (kao u tvom primeru) u razlicitim partijama - samo voditi racuna o tome da se ispostuju list building rules iz knjga (mandatory command + platoons)...
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Iskreno se nadam da će postojati precizna satnica, kao i tačno određeno vreme za koje se morazavršiti krug.
Image
Mikaan

Post by Mikaan »

opsidiannight wrote:Iskreno se nadam da će postojati precizna satnica, kao i tačno određeno vreme za koje se morazavršiti krug.
Naravno, ja racunam da mozemo da zavrsimo za 6,5 h ukljucujuci i pauze - 1h 30min za prvu bitku -> 15 min pauza -> 1h 45min za drugu bitku -> 30 min pauza -> 2h za trecu bitku i 30 min za proglasavanje rezulata i rasciscavanje prostora ...
Mikaan

Post by Mikaan »

Elem momci, imamo novi development po pitanju turnira

Naime, Nemanja se upravo ponudio da host-uje turnir 25. decembra (nedelja) kod njega u firmi u Dobanovcima. Prevoz tabli i terena bi izorganizovao Nemanja, a za prevoz igraca bismo se lako iskombinovali (ima dovljno vozaca medju nama). Ideja je da turnir pocne nesto ranije u nedelju (u pola 11 - 11) i da zavrsimo do 5, pola 6.

U skladu sa gore navedenim, pozivam sve zainteresovane za ovakav zbivadjaj da se oglase post-om sto pre na ovom topicu - pozeljna je definitivna potvda da mozete doci i ucestvovati.

Za turnir u januaru cemo naknadno nastaviti pricu...
Last edited by Mikaan on Sat Dec 17, 2011 11:40 pm, edited 1 time in total.
Hertz

Post by Hertz »

Nemanja, baš lepo od tebe što si se ponudio da igrački završimo ovu 2011 :D
Ja se prijavljujem ali pod uslovom da ostane termin i za prvi turnir u 2012 godini 15 januara ;)
Ako nekom bude trebao prevoz ja mogu da povezem 2-3 igrača.
Image
Nemanja

Post by Nemanja »

molim zainteresovane za turnir da se prijave do četvrtka, a da do petka prijave koju listu će voditi!
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Evo prijave al listu ne dajem! Osovina ili saveznici, šta zafali tu sam.
Image
Hertz

Post by Hertz »

Prijava. Ako i 25. dec. igramo eskalejšn trebaće mi malo vremena da sračunam sve te liste (1000-1250-1500) :) Generalno biću Axis.
Image
Mikaan

Post by Mikaan »

Da - ja bih igrao escalation ako budemo organizovali 25. tog

Cempres mi je poslao sms da ne moze u nedelju, ali ga racunamo za 15. januar.
Post Reply

Return to “Flames of War”