Evo, npr. odgovor na prethodno pitanje se nalazi na:
http://www.starcitygames.com/pages/judg ... =Eradicate
Ne zamerite mi sto se javljam ovde iako nisam The Judge.

Moderator: Moderators
Kao prvo eradicate je sorcery pa ga ne mozes baciti dok on napada sa genju landom. Ali ako on aktivira genju u tvom krugu (da bi blokirao ili sl.) ti mozes da targetujes njegov land sa eradicateom. Eradicate ne stavlja nista u groblje vec sklanja van igre tako da ce njegova zemlja biti sklonjena van igre a ti mozes da pogledas njegovu ruku, groblje i biblioteku i da mu sklonis sve foreste ako je npr to bio genju of cedars. Ostali foresti u igri ostaju a genju ide u groblje i ne vraca se.Jovan wrote:protivnik odigra genju i stavi ga na land.Sledeci potez on napadne a ja bacim eradicate na taj land tj. genju.Da li onda svi landovi idu u graveyard ili samo onaj sa genjom, ili idu svi landovi iste boje?
Kljucna rec je whenever sto pokazuje da je ability warcluba triggered pa kao takav dolazi na stack. Protivnik moze pre nego sto se "resolvuje" trigger sa stacka da dodaje instante i/ili ability-je na stack. Frostwielder moze biti aktiviran u responsu, odnosno njegov ability dodat na stack i prvi ce se odigrati sa stacka odnosno ubiti ronina.Rules Text (Oracle): Equipped creature gets +2/+1.
Whenever a creature comes into play under your control
nismo se razumeli. Ja hocu da bacim neki spell sa radiancom (Wojek Siren, na primer) na protivnicko stvorenje. Da li Horobi ubija samo to stvorenje ili sva koja dobiju bonus od Sirena?turbo wrote:kako ti znas moje ime?
Woj. sir. targetuje horobija i horobijev abiliti se trigeruje. Prvo ce se rezolvovati horobijev abiliti i horobi ce umreti. Woj. sir. vise nece imati metu i fizlovace. Da bi se Woj. sir. rezolvovao, meta mora biti tu. Tek ako je tu, meta i ostala stvorenja bi dobila +1/+1.
Code: Select all
"Pithing Needle"
Info: [Edition] = Saviors of Kamigawa (SOK), [Color] = Artifact, [Rarity] = Rare, [Cost] = 1, [Type] = Artifact
CARD TEXT: As Pithing Needle comes into play, name a card. Activated abilities of the named card can't be played unless they're mana abilities.
Code: Select all
"Eternal Dragon"
Info: Color = White Type = Creature - Dragon Spirit Cost = 5WW Edition = Scourge (SC)
Errata: 5/5, Flying. ; {3}{W}{W}: Return Eternal Dragon from your graveyard to your hand. Play this ability only during your upkeep. ; Plainscycling {2}.
Ti napadas sa Rhoxom, protivnik ga blokira. Ti biras da li ces dilovati demidz protivniku ili kreaturi.HIPERION wrote:Imam nekoliko karata kojima u potpunosti ne razumem specijalne sposobnosti:
1 Rhox-You may have Rhox deal its combat damage to defending player as though it weren`t blocked
Ti napadas sa kreaturom koja ima lure, protivnik mora da je blokira sa svim kreaturama sa kojima moze. Svi blokovi moraju biti legalni. Ne moze da blokira sa tapovanom kreaturom, ne moze da blokira kreaturu koja leti sa kreaturom koja ne leti itd, ne moze sa zelenom kreaturom da blokira kreaturu koja ima fear itd.HIPERION wrote:2 Lure(Enchant Creature)-All creatures able to block enchanted creture do so.
Znaci da tapujes kreaturu koja nije tapovana kako bi behemot dobio +1/+1HIPERION wrote:3. Llanowar Behemoth-Tap an untapped creature you control:....
Da li to znaci da tapujem i untapujem jednu te isto cudoviste ili drugo?
Aman wrote:Marvo citaj pravila, mrzi me da brisem vase male pogane postove...
kisici decacima
po guzici devojcicama
216.3. A token in a zone other than the in-play zone ceases to exist. This is a state-based effect. (Note that a token changing zones sets off triggered abilities before the token ceases to exist.) Once a token has left play, it can't be returned to play by any means.Mladizmaj wrote:Gde pise na netu da se token vraca sa momentary blinkom ?????
HIPERION wrote:Ako mozes pojasni mi malo bolje odgovor na 3 pitanje.
“When this permanent is put into a graveyard from play, you may return target Spirit card with converted mana cost N or less from your graveyard to your hand.”
Da li to znaci da mogu vratiti cudoviste sa groblja koje kosta onoliko ili manje mane koliko sam imao Spirit creatura?
When Hunted Wumpus comes into play, each other player may put a creature card from his or her hand into playHIPERION wrote: Da li to znaci kada Wumpus dodje da ja i protivnik mozemo staviti po jedno cudoviste iz ruke u polje ili samo protivnik?
Andy wrote: Mogao bih da te naucim mnogim stvarima u mtgu.
Javi mi se na PM radi dogovora, a svaka mtg lekcija (1 cas traje 45 minuta) bi te kostala 20e sa potencijalnim snizenjem u slucaju veceg broja casova.Uzgred, ne salim se.